ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπατής: "Να ζήσουμε αυτή τη σημαντική στιγμή"

Μπατής: "Να ζήσουμε αυτή τη σημαντική στιγμή"
INTIME SPORTS

Ο Φάρος συνεχίζει ακάθεκτος να εκπλήσσει τις ομάδες της Α1 και να τις αποκλείει από το Κύπελλο. Χθες (8/10) νέο "θύμα" ήταν η Κηφισιά και ο Μάριος Μπατής μίλησε στο Sport24.gr για την ιστορική πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά.

Η αρχή έγινε με τον Κολοσσό Ρόδου για να ακολουθήσουν Λαύριο, Τρίκαλα κι από χθες (8/10) η Κηφισιά. Ο Φάρος στην παρθενική του συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας μοιάζει ασταμάτητος έχοντας ήδη αποκλείσει τέσσερις ομάδες Α1. Σημαντική σημείωση. Ο Φάρος είναι ομάδα που αγωνίζεται στην Α2. Ο φιλόδοξος σύλλογος από το Κερατσίνι δεν αρκέστηκε στη συμμετοχή στα προημιτελικά του θεσμού και με μία εξαιρετική εμφάνιση κέρδισε χθες (8/10) την Κηφισιά με 61-59 (56-56 κ.α.) παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με τον Νίκο Λιακόπουλο να μοιάζει αρκετά νευρικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Μάριος Μπατής κλήθηκε να σηκώσει όλο το βάρος της οργάνωσης στην επίθεση του Φάρου. Ο 35χρονος γκαρντ που μετρά πολλά χιλιόμετρα στα γήπεδα της Α1 στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και στα περίπου 33 λεπτά που αγωνίστηκε σημείωσε 12 πόντους, κατέβασε 8 ριμπάουντ και πραγματοποίησε 5 κλεψίματα. Αμέσως μετά το νέο θρίαμβο των Κερατσινιωτών ο Μάριος Μπατής μίλησε στο Sport24.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Ακόμα μία ομάδα Α1 πέφτει στο καναβάτσο από τα χέρια σας. Πως ήρθε αυτή η νίκη;

" Σε μία μεγάλη διάρκεια του αγώνα ελέγχαμε το παιχνίδι και ήμασταν καλύτεροι. Στηριχθήκαμε αρκετά στο δυνατό μας σημείο που είναι η άμυνα και κάναμε καλή δουλειά στα ριμπάουντ που υπερείχε λόγω μεγέθους η Κηφισιά. Ένα κενό διάστημα προς το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους μας να ανακάμψουν και να πάνε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί με ένα μεγάλο σουτ του Νίκου Λιακόπουλου πήραμε προβάδισμα και δεν το χάσαμε ποτέ".

Τώρα έρχεται ο ημιτελικός. Έχεις κάποια προτίμηση για την ομάδα που θα σας βγάλει η κληρωτίδα;

" Δεν ξέρω καν πότε είναι η κλήρωση. Προς το παρόν θα ζήσουμε αυτή τη στιγμή που είναι σημαντική γιατί μία ομάδα από το Κερατσίνι είναι στο Final Four του Κυπέλλου. Αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία. Είμαι ευτυχισμένος που σήμερα (σ.σ. χθες) το γήπεδο της Ιχθυόσκαλας γέμισε με κόσμο. Από εκεί και πέρα αυτό που έχω να πω είναι ότι την Κυριακή έχουμε παιχνίδι με το Παγκράτι και θα πρέπει να κερδίσουμε. Ο αντικειμενικός και πρωταρχικός μας στόχος είναι η άνοδος οπότε δεν πρέπει να πηγαίνει ούτε ένας βαθμός χαμένος. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε πάντα σοβαροί και να δείχνουμε το ίδιο πρόσωπο πάντα".

Μπατής: "Να ζήσουμε αυτή τη σημαντική στιγμή"
INTIME SPORTS

Το 2007 ο ΑΓΟΡ έγινε η πρώτη ομάδα Α2 που φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου. Στο πίσω μέρος του μυαλού σας σκέφτεστε κάτι ανάλογο;

" Νομίζω ότι τα μεγέθη των ομάδων που θα συμμετάσχουν φέτος στο Final Four και είναι ομάδες ιστορικές όπως οι Άρης, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν μας αφήνουν το δικαίωμα να ονειρευτούμε τον τελικό. Όπως είπα και πριν θα ζήσουμε αυτή τη στιγμή που είμαστε στον ημιτελικό κι από εκεί και πέρα κανείς δεν ξέρει, όμως έχουμε ένα μικρό ποσοστό για να βρεθούμε στον τελικό".

Οι νίκες στο Κύπελλο και το ρόστερ του Φάρου μάλλον μπερδεύει. Αυτή η ομάδα ανήκει τελικά στην Α1 ή στην Α2 που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν;

" Όπως έχουν γίνει τα πράγματα φέτος κάποιες ομάδες της Α2 έκαναν πολλές δυνατές κινήσεις με στόχο να βρεθούν στο πρώτο πρωτάθλημα της χώρας. Αυτή τη στιγμή ο Φάρος είναι ομάδα της Α2 και απλά έχει στόχο να ανέβει στην Α1. Η ποιότητα του είναι για Α1, όμως πρέπει να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι στην κατηγορία που είμαστε για να αποδείξουμε που αξίζει να παίζουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ