ΜΠΑΣΚΕΤ

Μουράτος: "Μείναμε συγκεντρωμένοι και τα καταφέραμε"

Μουράτος: "Μείναμε συγκεντρωμένοι και τα καταφέραμε"
EUROKINISSI.GR

Ο Βασίλης Μουράτος ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη σπουδαία νίκη του ΓΣΛ Φάρου επί του Ιωνικού για το Κύπελλο Ελλάδας (82-70) και μιλώντας στο sport24.gr σχολίασε την έως τώρα πορεία της ομάδας του και παράλληλα αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Η 3η αγωνιστική της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας βρήκε τον ΓΣΛ Φάρο στη δύσκολη έδρα του Ιωνικού Νικαίας. Εκεί όπου ο ιστορικός σύλλογος είχε πανηγυρίσει συνεχόμενες νίκες το προηγούμενο διάστημα, αφήνοντας μεταξύ άλλων εκτός συνέχειας τα Τρίκαλα που αγωνίζονται δύο κατηγορίες πιο πάνω, στη Stoiximan.gr Basket League (79-66).

Ήταν, λοιπόν, δεδομένο ότι οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου θα έπρεπε να πιάσουν πολύ καλή απόδοση για να πάρουν την πρόκριση και να δώσουν συνέχεια στο θετικό σερί που “έτρεχαν” με τις προκρίσεις επί της Κύμης και του Χολαργού.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ιωνικός είχε καλό ρυθμό στην επίθεση, σκόραρε 44 πόντους, ωστόσο πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 44-45. Βασικός λόγος ήταν η εξαιρετική απόδοση του Βασίλη Μουράτου. Ο νεαρός διεθνής γκαρντ, μετακόμισε από τον Ολυμπιακό στη Λάρισα το καλοκαίρι που μας πέρασε και δείχνει ικανός να ηγηθεί της ομάδας του.

Ξεκίνησε βασικός, έμεινε στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του (σ.σ κάτι περισσότερο από 32 λεπτά) και μέτρησε 23 πόντους με 5/10 τρίποντα, βάζοντας καθοριστικά καλάθια και στην 4η περίοδο, εκεί όπου ουσιαστικά ο ΓΣΛ Φάρος “καθάρισε” την πρόκριση κι έφτασε στο 82-70 .

Το sport24.gr βρέθηκε στο κλειστό του "Πλάτωνα" και μίλησε με τον Βασίλη Μουράτο, ο οποίος αρχικά σχολίασε: " Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στο κλειστό ο κόσμος του Ιωνικού είναι κάθε φορά εξαιρετική. Το ρόστερ της ομάδας είναι πολύ καλό, πολύ ποιοτικό. Ξέραμε πολύ καλά ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Νομίζω καταφέραμε να το πετύχουμε. Μείναμε συγκεντρωμένοι όσο περισσότερο γίνεται, γι’ αυτό και φτάσαμε στη νίκη".

Μουράτος: "Μείναμε συγκεντρωμένοι και τα καταφέραμε"
EUROKINISSI.GR

Επόμενος αντίπαλος ο Ολυμπιακός. Νοκ άουτ προημιτελικός (04/10), λίγο πριν από την πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League. Ο Βασίλης Μουράτος ξεκαθάρισε πως: " Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι επίσης ένα εξαιρετικά δύσκολο τεστ, αλλά είναι σίγουρο πως θα μπούμε στο παρκέ να τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, το ματς αυτό ουσιαστικά αποτελεί μία πρόβα τζενεράλε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Πανιώνιο (σ.σ. 07/10, 17:00)".

Τέλος, για τους προσωπικούς του στόχους και το γεγονός ότι φαίνεται να ποντάρει πολλά σε αυτόν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, είπε: " Αυτό που θέλω πρώτα απ’ όλα είναι να πάει η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται. Ας μείνει πίσω η ατομική μου απόδοση αν είναι η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Εγώ από τη μεριά μου προσπαθώ πάρα πολύ, δουλεύω καθημερινά κι από εκεί και πέρα ό,τι έρθει θα είναι ευπρόσδεκτο".

Photo Credits: eurokinissi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ