ΜΠΑΣΚΕΤ

Με θρίαμβο στον τελικό ο ΠΑΟΚ, 80-49 τον Αθηναϊκό

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Αθηναϊκό στον α' ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (25/3).

Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών. Η ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Αθηναϊκό (80-49) στον α' ημιτελικό του Final Four, παίρνοντας με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για το παιχνίδι τίτλου της Κυριακής (25/3).

Από νωρίς, το παιχνίδι πήγε στην πλευρά των "μελανόλευκων" με τα ποσοστά τους να είναι εξαιρετικά. Σε κάθε ευκαιρία, ο ΠΑΟΚ έτρεξε το γήπεδο, εκμεταλλεύτηκε την υπεροπλία στην περιφέρεια και δεν δυσκολεύτηκε να αποκτήσει γρήγορα διψήφιο προβάδισμα. Παρά τις προσπάθειες των κοριτσιών του Γαβρίλου Καλογερόπουλου, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο β' μέρος, με τη διαφορά να μεγαλώνει λεπτό με το λεπτό.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό .

Διαιτητές: Παντελίδης, Κωνσταντινίδου, Καρανικόλα.

Τα δεκάλεπτα: 18-7, 32-24, 57-36, 80-49.

ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Κωτούλα 10, Λύμουρα 4 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Μαγαλιού 3 (1), Μάλαρντ 16 (10 ριμπάουντ), Κουλουμπή, Κριμιλή 2, Ταρπάγκου 4, Τράντα 7 (1), Λιούις 9 (11 ριμπάουντ), Καρακούλα, Άλμπανεζ 14 (1 τρίποντο, 7 κλεψίματα), Στεργίου 6 (2).

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καλογερόπουλος): Τζανετάτου 7 (4 ασίστ), Στούπα 4, Τραγούλια, Δορδοκίδη, Κόνιαλη 9 (1), Λιτλ 13 (4/12 σουτ, 15 ριμπάουντ, 4 λάθη, 3 κλεψίματα), Σλούκα 5 (1/7 τρίποντα), Σουάν 11, ΜακΚέι (0/7 σουτ).

ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ: "ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ"

Ο προπονητής του πρώτου φιναλίστ του θεσμού, Βασίλης Μασλαρινός, τόνισε: " Το τελικό σκορ δεν είναι αντιπροσωπευτικό του αγώνα ή της αξίας του Αθηναϊκού. Φάνηκε και στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν αρκετά νευρικοί στο πρώτο διάστημα, αλλά στο δεύτερο προσέξαμε περισσότερο την επίθεσή μας και τις επιλογές μας και φτάσαμε στη νίκη".

Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά χρησιμοποίησε και αυτές που αποκαλούμε "μικρές", με τη διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό για τον Μασλαρινό; " Το σημαντικό είναι να πάρουμε κάτι αγωνιστικά από όλα τα κορίτσια, να κερδίσουν κάτι κι αυτές. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πρόγραμμα που δουλεύει πολύ με τα μικρά κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ και ελπίζουμε κάποια στιγμή να βγάλουμε κι άλλα παιδιά που θα μπορούν να παίξουν".

Όσο για τον τελικό; " Δεν ξέρω τι θα γίνει ακόμη. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στον άλλον ημιτελικό και θα μιλήσουμε μετά".

Ο προπονητής του Αθηναϊκού, Γαβρίλος Καλογερόπουλος, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας του στον ημιτελικό του Κυπέλλλου Ελλάδας Γυναικών: " Δεν μπήκαμε ποτέ στο γήπεδο. Πραγματοποιήσαμε πολύ κακή εμφάνιση. Τελείωσε το παιχνίδι και δεν καταλάβαμε που βρισκόμαστε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ