ΜΠΑΣΚΕΤ

Με "περίπατο" στον τελικό ο Ολυμπιακός

Με "περίπατο" στον τελικό ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με συνοπτικές διαδικασίες πήρε ο Ολυμπιακός το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού -στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four- συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 85-48. Απέναντι στον Παναθηναϊκό για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Πιο εύκολα απ ότι ίσως περίμενε προκρίθηκε ο Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, σε βάρος του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη συνέτριψε τον "δικέφαλο" με +37 (85-48) για να πάρει το εισιτήριο για το παιχνίδι που δίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, εκεί όπου περίμενε εδώ και μερικές ώρες ο Παναθηναϊκός .

Οι "ερυθρόλευκες" ήταν καταιγιστικές από το πρώτο λεπτό, ξεκινώντας το παιχνίδι με 5/5 τρίποντα. Κάπως έτσι πήραν γρήγορα διψήφια διαφορά (33-23), με τη Λικέντρα Τζόνσον να κάνει όλη τη ζημιά από το "βαμμένο" και τις γκαρντ να σκοράρουν κατά ριπάς από την περιφέρεια. Μόλις λοιπόν βελτιώθηκε στοιχειωδώς η συμπεριφορά τους στο πίσω μέρος του παρκέ, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +29 (60-31) στην ανάπαυλα.

Καταλαταβαίνετε λοιπόν πως όλα είχαν κριθεί από το πρώτο μισό, με ό,τι έγινε στη συνέχεια να είναι περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα. Πως να γίνει διαφορετικά άλλωστε από τη στιγμή που τα κορίτσια του Βασίλη Μασλαρινού δεν μπορούσαν να δουν το αντίπαλο καλάθι, επιτρέποντας παράλληλα στον Ολυμπιακό να σκοράρει πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Πλέον, ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στον τελικό της Κυριακής (20/3, 15:00), όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Μια ομάδα που έχει κερδίσει δις φέτος στην Α1 Γυναικών.

Τα δεκάλεπτα: 33-23, 60-31, 74-38, 85-48.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (15/20 βολές, 20/37 δίποντα, 10/24 τρίποντα, 44 ριμπάουντ, 18 λάθη, 25 ασίστ, 12 κλεψίματα, 5 τάπες): Γκοτζή 5, Σταμάτη 9 (3), Μπόνη 15 (3), Χατζηνικολάου 7 (1), Καλογήρου 2, Μπαλτά 4, Νικολαΐδου 2, Χαλιβέρα 7 (1), Τζόνσον 12, Κοσμά 12 (2), Παπαμιχαήλ 7, Κριστόφερσον 4.

ΠΑΟΚ (13/19 βολές, 10/37 δίποντα, 5/14 τρίποντα, 26 ριμπάουντ, 22 λάθη, 6 ασίστ, 9 κλεψίματα, 2 τάπες): Κυρατζή, Τελίδου 9 (1), Ρέντμον 7 (1), Σπανίδου 14 (2), Τζουγκράκη 3 (1), Σταυρίδου 7, Κατωπόδη 1, Ταρπάγκου, Κλέμονς 3, Διαμαντίδου, Κοντογεώργου 4.

Καπογιάννη: "Δεν παίζει ρόλο τι έγινε στο πρωτάθλημα"

Μετά το τέλος του ημιτελικού, η Ελένη Καπογιάννη υποστήριξε πως " είχαμε προετοιμαστεί για ένα διαφορετικό παιχνίδι, πιο δύσκολο. Θέλαμε να ξεκινήσουμε επιθετικά στην άμυνά μας, αλλά δεν το καταφέραμε. Μετά τη δεύτερη περίοδο είχαμε την εικόνα που θέλαμε. Πλέον κοιτάμε τον τελικό με τον Παναθηναϊκό, έναν μεγάλο αντίπαλο. Από τη στιγμή που ξέφυγε το σκορ, οφείλαμε να δώσουμε ανάσες σε κάποια κορίτσια. Δεν παίζει ρόλο τι έγινε στο πρωτάθλημα, αφού τώρα είναι νοκ άουτ το παιχνίδι. Δεν χρίζουμε φαβορί τους εαυτούς μας. Θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει".

Από την πλευρά της, η Μαριρόζα Μπόνη δήλωσε πως " περιμέναμε πιο ανταγωνιστικό τον ΠΑΟΚ. Τον βάλαμε γρήγορα στον ρυθμό μας όμως και φτάσαμε με άνεση στη νίκη. Η κόουτς ξεκούρασε κάποιες παίκτριες για την Κυριακή. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι το ίδιο εύκολο. Θέλουμε να βγάλουμε το ίδιο πρόσωπο και να πάρουμε το Κύπελλο. Δεν λέει κάτι ότι έχουμε κερδίσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό φέτος. Πρέπει να παίξουμε πολύ σοβαρά και πολύ δυνατά για να τον κερδίσουμε ξανά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ