ΜΠΑΣΚΕΤ

Κυπελλούχος ο Αθηναϊκός

Κυπελλούχος ο Αθηναϊκός
INTIME SPORTS

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Αθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας νικώντας με σκορ 64-61 τον Πρωτέα Βούλας στον μεγάλο τελικό

Η ομάδα του Γιάννη Κτιστάκη έχοντας κορυφαία την Ντέιβις με 15 πόντους, νίκησε τελικά τον Πρωτέα Βούλας μετά από συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Πιο έμπειρες οι παίκτριες του Αθηναϊκού στις κρίσιμες επιθέσεις ήταν ψύχραιμες και έφτασαν στην τελική επικράτηση, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

MVP του Κυπέλλου αναδείχθηκε η Ρουθ Ράιλι του Αθηναϊκού, ενώ πρώτη σκόρερ ήταν η Νταϊάνα Ντέλβα του ΔΑΣ Ανω Λιοσίων με 38 πόντους. Βραβεύτηκε επίσης και η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης Λίντα Φρόλιχ του Πρωτέα Βούλας που πέτυχε 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 29-34, 52-51, 61-64

Πρωτέας Β. (Δάγλας): Βαλέτα 10, Φοξ 11 (1), Μπαρμπερίδου 5 (1), Κασάπογλου 12 (4), Τσέρου, Νικολοπούλου 3 (1), Ασλεϊ, Φρόλιχ 20 (2), Ισκίογλου.

Αθηναϊκός (Κτιστάκης): Καλέντζου 6, Λύμουρα 8 (2), Χατζηνικολάου 7 (1), Σωτηρίου 3, Κεχαγιά 1, Κρες 10 (1), Κοσμάς, Ράιλι 14, Ντέιβις 15.

Κτιστάκης: "Με ομαδικό πνεύμα"

Σε πελάγη ευτυχίας και με το δίκιο του έπλεε ο Γιάννης Κτιστάκης μετά το τέλος του αγώνα: "Συγχαρητήρια στον Αλέκο και στον Πρωτέα Βούλας, που από τότε που ανέλαβε την ομάδα, υπάρχει τεράστια αλλαγή. Εύχομαι να σωθεί γιατί αξίζει να μείνει στην Α1 και μακάρι να συμβεί αυτό γιατί χρειαζόμαστε τέτοιες ομάδες. Ετσι το περίμενα το ματς. Είχαμε δει τις άμυνες του Πρωτέα, προσπάθησα να το μεταφέρω στις παίκτριες, πήραμε πόντους από τις ψηλές αλλά τα γκαρντ μας δεν ήταν σε καλή μέρα. Κάναμε αδικαιολόγητα λάθη στο τέλος όμως είχαμε ομαδικό πνεύμα και γυρίσαμε το ματς. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου".

Από την πλευρά της, η Λατόγια Ντέιβις: "Συγχαρητήρια στον Πρωτέα που έπαιξε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, είχαμε μια ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο και ευχαριστήθηκαν όλοι το ματς. Το φινάλε ήταν τρελό αλλά όπως είπε και ο κόουτς πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι ως το φινάλε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους για τη νίκη, μας κράτησε το ομαδικό πνεύμα στο τέλος".

Δάγλας: "Παλεύουμε να σωθούμε"

Από την άλλη ο Αλέκος Δάγλας δεν μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτριών του: "Συγχαρητήρια στον Αθηναϊκό για την κατάκτηση του Κυπέλλου και στον προπονητή του. Του εύχομαι πάντα επιτυχίες και η ομάδα του μας έχει κάνει υπερήφανους στην Ευρώπη.

Το στοίχημα για εμάς ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί. Οι άλλες ομάδες έμπαιναν με ηττοπάθεια απέναντι στον Αθηναϊκό, αλλά οι παίκτριες μου προσπάθησαν πολύ σήμερα και με εξέπληξαν με την απόδοσή τους. Παλεύουμε να σωθούμε και κοιτάξαμε στα μάτια την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μια από τις καλύτερες της Ευρώπης. Παίξαμε λίγο εξτρίμ μπάσκετ με σύνθετες άμυνες και μας βγήκε.

Γιγαντωθήκαμε από αυτό, βάλαμε μεγάλα σουτ, πήγε το ματς στο σουτ αλλά έτσι είναι αυτά. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, που έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και εκπλήσσομαι με αυτό που βλέπω. Παίζουμε όλο και καλύτερα, είμαι περήφανος για την ομάδα μου, έχουμε υποδομές και πρέπει να διαχειριστούμε την επιτυχία αυτή με ηρεμία".

Τέλος,η Άσπα Γριμπαβιώτη υποστήριξε: "Πραγματικά είμαι ευτυχισμένη και περήφανη για την προσπάθεια. Είμαστε ηθικά νικήτριες και ευχαριστώ τις συμπαίκτριές μου για τη μεγάλη προσπάθεια. Το πιστεύαμε από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο παρκέ ότι θα πάρουμε το κύπελλο, αλλά στο τέλος δυστυχώς χάσαμε στις λεπτομέρειες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ