ΜΠΑΣΚΕΤ

Κιθ Μπένσον: Το πένθος για την μητέρα του, η αγάπη του για το μπάσκετ και ο Άρης

Κιθ Μπένσον: Το πένθος για την μητέρα του, η αγάπη του για το μπάσκετ και ο Άρης
EUROKINISSI

Ο Κιθ Μπένσον ήταν εκ των κορυφαίων του Άρη στην νίκη επί του ΠΑΟΚ (70-63), ωστόσο δεν συμμετείχε στα πανηγύρια με τους συμπαίκτες του. Ο λόγος είναι πως πριν από λίγες ημέρες κήδεψε την αγαπημένη του μητέρα. Διαβάστε στο sport24.gr το story της απόκτησης του από τους «κίτρινους».

Ο Κιθ Μπένσον, ένας από τους καλύτερους παίκτες του Άρη, στην μεγάλη νίκη των «κιτρίνων» επί του ΠΑΟΚ, δεν συμμετείχε ιδιαίτερα στα τρελά πανηγύρια των συμπαικτών του μετά το τέλος του αγώνα στο Αλεξάνδρειο. Το πένθος από την απώλεια της μητέρας είναι ακόμη νωπό, ο Αμερικανός σέντερ προσπαθεί να ξεπεράσει την θλίψη του κάνοντας αυτό που ξέρει καλά: Παίζοντας μπάσκετ αισθανόμενος σίγουρος ότι αυτό θα ήθελε και η πολυαγαπημένη του μητέρα JaniceHale την οποία έχασε σε ηλικία μόλις 69 ετών.

Η οικογένεια του άλλωστε ζει και αναπνέει για το μπάσκετ. Ο Κιθ A. Μπένσον Junior όπως είναι το πλήρες όνομα του από νωρίς κατάλαβε ότι η ενασχόληση του με την πορτοκαλί μπάλα θα ήταν μονόδρομος. Ο πατέρας του Κιθ Μπένσον ήταν μέλος της ομάδας του Jackson State (1972-76). Ένας θείος του, ο Εμανουέλ Λικς έπαιξε στην δεκαετία του 1970 στο ΝΒΑ(στους Φιλαδέλφεια 76ers(1972) και στους Ουάσιγκτον Μπούλετς(1973), ενώ ένας άλλος θείος του, ο Χίλτον Χέιλ ήταν μέλος του San Diego State.

Ο σέντερ του Άρη είναι γεννημένος στο Κλίβελαντ στις 13 Αυγούστου του 1988 και φοίτησε στο Detroit Country Day School. Οι επιδόσεις του στο Detroit δεν έβγαζαν ματιά ωστόσο οι προπονητές του υποστήριζαν ότι είναι εξαιρετικά εξελίξιμος. Σταδιακά ο Κιθ θα αρχίσει να ξεδιπλώνει τις επιθετικές του αρετές και να βγαίνει μπροστά, κάτι που συνέβη από την δεύτερη χρονιά του στο πανεπιστήμιο του Oakland στο οποίο μπήκε με υποτροφία. Την τελευταία του σεζόν στο Okland ο Μπένσον είχε 17,9 πόντους. 10,1 ριμπάουντ, 1,1 ασ., και 3,6 κοψίματα. Έγινε ο πρώτος παίκτης του συγκεκριμένου πανεπιστημίου που κατάφερε να επιλεχθεί στο ντραφτ του ΝΒΑ(νούμερο 48 από τους Ατλάντα Χοκς) όμως η πολυπόθητη καριέρα στο ΝΒΑ δεν ήρθε ποτέ με εξαίρεση μια αναλαμπή: Τον Μάρτιο του 2012, υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Golden State Warriors, με τους οποίους έπαιξε σε τρεις αγώνες της κανονικής περιόδου. Το γεγονός ότι δεν θεωρείται ιδιαίτερα σκληρός στην άμυνα , γρήγορος ή αλτικός αποδείχθηκε τροχοπέδη σε μια μεγάλη καριέρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Κιθ Μπένσον: Το πένθος για την μητέρα του, η αγάπη του για το μπάσκετ και ο Άρης
EUROKINISSI

Ακολούθησαν αρκετές συνεργασίες με ομάδες της D League, ενώ η παρουσία του σε Ευρωπαϊκούς συλλόγους(μεταξύ άλλων έπαιξε και στην Ευρωλίγκα με την Νεπτούνας σε 7 ματς)δεν δημιούργησε «θόρυβο».

ΤΟ STORY ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Το όνομα «Μπένσον» πρωτοακούσθηκε στον Άρη μέσα Σεπτεμβρίου, με τον αμερικανό να απαντάει στην πρόταση των κιτρίνων θετικά ζητώντας ωστόσο από την ομάδα να αποχωρήσει στις 29 Σεπτεμβρίου (για λίγες ημέρες)ώστε να παραβρεθεί στο μνημόσυνο της μητέρας του. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης απάντησε αρνητικά ωστόσο οι εμφανίσεις του Άρη στα φιλικά της Τουρκίας(στην Προύσα) θορύβησαν την τεχνική ηγεσία των κιτρίνων καθώς ήταν ξεκάθαρο πως η ομάδα είχε πρόβλημα μέσα στην ρακέτα. Μετά από σύντομο φλερτ με τον Βαρεμένκο, ο Άρης την περασμένη Πέμπτη επέστρεψε στην λύση Μπένσον ο οποίος μπήκε στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη λίγα 24ωαρα πριν από το τζάμπολ με τον ΠΑΟΚ. «Μοιάζει στο στυλ παιχνιδιού του με τον Μαυροκεφαλίδη», είπε μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη μετά τις πρώτες προπονήσεις για τον Μπένσον.

Όσο για τον ίδιο τον Μπένσον; «Ήξερα τι να περιμένω. Ήξερα και για το τρελό κλίμα εδώ, τους φιλάθλους και πόσο διψάν για τα ντέρμπι. Με είχε προειδοποιήσει ο Οκάρο», έλεγε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος σέντερ υπήρξε συμπαίκτης με τον πρώην παίκτη του Άρη, Οκάρο Γουάιτ στους Sioux Falls Skyforce , ομάδα της D League. Μιλώντας σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης του που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Άρη ο Μπένσον επίσης εξομολογήθηκε: «Με βοήθησε η ομάδα και ειδικά ο κόουτς να μπω στο κλίμα. Θέμα φυσικής κατάστασης δεν είχα καθώς ακολουθούσα καθημερινά πρόγραμμα εκγύμνασης». Οι πρώτες του εντυπώσεις από την Θεσσαλονίκη είναι θετικές αν κι όπως εξήγησε δεν έχει προλάβει ακόμη να περπατήσει στην παραλία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ