ΜΠΑΣΚΕΤ

Κεκλεισμένων ή όχι στο ΟΑΚΑ;

Κεκλεισμένων ή όχι στο ΟΑΚΑ;

Η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, για αναβολή όλων των πρωταθλημάτων το προσεχές Σαββατοκύριακο ενδέχεται να επηρεάσει το ντέρμπι ''αιωνίων'' στο Κύπελλο. Πως; Με την παρουσία κόσμου στο ΟΑΚΑ!

Στον περσινό, πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, οι ''πράσινοι'' συμπλήρωσαν επτά επιπλήξεις κατόπιν προειδοποιήσεων για υβριστικά συνθήματα και τιμωρήθηκαν με τη διεξαγωγή μιας εντός έδρας αναμέτρησης χωρίς θεατές και με χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Στις 25/08, η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Έτσι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να ''σβήσει'' την ποινή του στον αγώνα Κυπέλλου με τους Πειραιώτες! Οι νταμπλούχοι ήλπιζαν σε μετατροπή της ποινής μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τα... παρατράγουδα στους περσινούς τελικούς σε πρόστιμο όμως το ΑΣΕΑΔ απέρριψε πρόσφατα την προσφυγή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού για την αναβολή των αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να φέρει τα... πάνω κάτω όσον αφορά το ντέρμπι των ''αιωνίων''. Ο λόγος; Η ΕΟΚ είναι υποχρεωμένη πλέον να μεταφέρει τα παιχνίδια Άρης - ΑΕΚ και Απόλλων Πάτρας - Κόροιβος (σ.σ. από τους οποίους θα προκύψουν οι δυο ομάδες που θα συμπληρώσουν την προημιτελική φάση) που ήταν προγραμματισμένα για το προσεχές Σάββατο (04/10).

Σε περίπτωση, λοιπόν, που τα παιχνίδια μετατεθούν για την επόμενη Τετάρτη, 08/10, μένει να αποδειχθεί τι θα συμβεί με τους αγώνες της προημιτελικής φάσης που ήταν προγραμματισμένοι για την ίδια μέρα! Μεταξύ αυτών, και το ντέρμπι των ''αιωνίων''. Το ζήτημα που προκύπτει έχει να κάνει με τις διαθέσιμες ημερομηνίες, από τη στιγμή που το επόνενο Σάββατο είναι προγραμματισμένο το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς ενώ το διήμερο 16-17/10 ξεκινά και η Euroleague.

Αν, τελικά, αναβληθούν οι προημιτελικοί της Τετάρτης για μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός θα εκτίσει την ποινή του στο εναρκτήριο ματς της Basket League ΟΠΑΠ με την Κηφισιά, στο ΟΑΚΑ. Έτσι θα υποδεχθεί με τον κόσμο στο πλευρό του τον Ολυμπιακό. Οι ομάδες περιμένουν πλέον την επίσημη ενημέρωση της Ομοσπονδίας σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε μετά την αναβολή των αγώνων του Σαββατοκύριακου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ