ΜΠΑΣΚΕΤ

Καπογιάννη: "Μέτρησε η ψυχραιμία"

Καπογιάννη: "Μέτρησε η ψυχραιμία"
INTIME SPORTS

Το Ελληνικό έκανε το back to back στο Κύπελλο Ελλάδος, εις βάρος της Αναγέννησης Ν. Ρυσίου (46-42). Διαβάστε τι ειπώθηκε μετά το τέλος του τελικού.

Η νίκη με 46-40 επί της Αναγέννησης Ν. Ρυσίου έδωσε το δεύτερο σερί Κύπελλο Ελλάδος στο Ελληνικό . Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη παρουσιάστηκε υπέρ το δέον αγχωμένη, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη και μαζί τον τίτλο. Απόλυτα ικανοποιημένη δήλωσε η Ελένη Καφαντάρη, από την πλευρά των ηττημένων.

Διαβάστε τι ειπώθηκε από τις πρωταγωνίστριες του τελικού:

Ελένη Καπογιάννη (Ελληνικό): " Κερδίσαμε το Κύπελλο και είμαι πολύ χαρούμενη. Κάναμε πράγματι το back to backσε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, που όμως ήταν ντέρμπι. Θεωρώ ότι είχαμε πολύ άγχος και νευρικότητα παραπάνω από το δέον. Τελικά μέτρησε η διάθεσή μας και η ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά για να κερδίσουμε το κύπελλο. Είχα πει ότι έπρεπε να εστιάσουμε στην επίθεσή μας γιατί το Ρύσιο είναι αθλητική ομάδα. Έπαιζε συνδυασμένες άμυνες, ζώνη με εναλλαγές εκεί δεν είχαμε καθόλου μυαλό και δεν ανταποκριθήκαμε στις περιστάσεις. Στο τέλος που χρειάστηκε ό,τι χρειάστηκε το είχαμε. Δεν περίμενα οι παίκτριές μου να είναι τόσο αγχωμένες, γιατί είχαμε και την περυσινή εμπειρία. Περίμενα να ήταν πιο χαλαρές. Τελικός είναι όμως, δεν πειράζει. Κερδίσαμε και αυτό έχει σημασία και πάμε παρακάτω".

Αφροδίτη Κοσμά (Ελληνικό): " Ήταν ένα πολύ αγχωτικό ματς. Ένας τελικός. Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες, μόνο σασπένς. Πιστεύω στο τέλος μίλησε η εμπειρία μας και καταφέραμε να πανηγυρίσουμε τελικά εμείς. Τον αγώνα κατά τη γνώμη μου έκρινε το πάθος και η θέληση να κατακτήσουμε το τρόπαιο".

Νένα Νικολάϊδου (Ελληνικό): " Σημασία έχει ότι κατακτήσαμε το Κύπελλο. Έγινε ένα νευρικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες και ιδίως από τη δική μας πλευρά και αυτό φάνηκε και στο χαμηλό σκορ. Βέβαια ευθύνεται και το γεγονός ότι είμαστε τρεις εβδομάδες χωρίς παιχνίδι και βγήκαμε εκτός ρυθμού. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου, αλλά και στις συμπαίκτριές μου".

Πέλη Παπαμιχαήλ (Ελληνικό): " Ήταν κακό ποιοτικά παιχνίδι, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα. Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη. Είμαστε πολύ ευτυχισμένες. Θα το γιορτάσουμε σήμερα και θέλουμε να καταφέρουμε και τον επόμενο στόχο μας, που είναι το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στο Ρύσιο γιατί ήρθε στον τελικό ψυχωμένο και πολύ καλά διαβασμένο. Αλλά εμείς είμαστε οι νικήτριες, οι Κυπελλούχοι και τα λέμε στα πλέι οφ".

Νατάσσα Γκοτζή (Ελληνικό): " Είναι μεγάλη επιτυχία το back to back.Τα συναισθήματα είναι φοβερά για άλλη μια χρονιά. Τα παιδιά που ήρθαν φέτος στην ομάδα από την πρώτη μέρα γίναμε οικογένεια. Το ματς ήταν αρκετά κακό και εμείς κάναμε πολύ άσχημο επιθετικά παιχνίδι. Σημασία στον τελικό έχεις να πάρεις το Κύπελλο και εμείς τα καταφέραμε".

Καπογιάννη: "Μέτρησε η ψυχραιμία"
INTIME SPORTS

Ελένη Καφαντάρη (Αναγέννηση Ν. Ρυσίου): " Το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε εδώ. Πέρα από την ήττα και την πολύ μικρή πικρία που αφήνει το τελικό αποτέλεσμα, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη με αυτό που κάναμε. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα απέναντι στο Ελληνικό το κρατήσαμε στους 46 πόντους. Δεν κάναμε κάποια πράγματα στην επίθεση, δεν πειράζει, είμαστε ευχαριστημένοι. Με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια χαμένη ευκαιρία Αλλά είμαστε καλά με ότι καταφέραμε. Το μυαλό μας τώρα στρέφεται στο πρωτάθλημα. Το Κύπελλο τελείωσε εδώ με μια καταπληκτική πορεία μέχρι τώρα και ώρα κοιτάμε τα πλέι οφ, να βελτιώσουμε τη θέση που έχουμε από την κανονική περίοδο. Η παρουσία μας εδώ θα μας δώσει καλύτερη ψυχολογία. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας και συνεχίζουμε".

Ρούλα Μούλη (Αναγέννηση Ν. Ρυσίου): " Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν το περίμενε ή μάλλον ο περισσότερος κόσμος δεν το περίμενε να λήξει έτσι ο αγώνας. Εμείς το πιστεύαμε, γιατί δεν φτάσαμε τυχαία εδώ. Χθες παίξαμε άσχημα, αλλά τελικά καταφέραμε να νικήσουμε. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε μια μεγάλη ανατροπή κόντρα σε όλους. Τελικά αυτό δεν έγινε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από τους εαυτούς μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ελληνικού, που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ήταν πολύ όμορφο όλο αυτό για εμάς. Για μένα και τις περισσότερες κοπέλες που έζησαν τον πρώτο τους τελικό. Και τώρα συνεχίζουμε. Σίγουρα... Το ότι φτάσαμε στον τελικό, το ότι δείξαμε τόσο ανταγωνιστικές, μας δίνει μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια. Θα πρέπει να γίνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστικές στη συνέχεια και να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ