ΜΠΑΣΚΕΤ

Και πάλι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στους "8"

Και πάλι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στους "8"
INTIME SPORTS

Η κληρωτίδα του κυπέλλου έφερε ξανά αντιμέτωπους τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του κυπέλλου. Αυτή τη φορά το ματς θα γίνει στο ΣΕΦ και αυτό όμως κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των "ερυθρολεύκων".

Η πρώτη φάση του κυπέλλου θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό είναι κάτι που θα επισημοποιηθεί τη Δευτέρα λόγω των εκλογών. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευτεί επομένως την ερχόμενη Δευτέρα (31/8).

Προκύπτει πάντως ότι στην τρίτη φάση που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκός (κεκλεισμένων των θυρών στο ΣΕΦ λόγω τιμωρίας των "ερυθρολεύκων"), ο Άρης με την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ με το Ρέθυμνο.

Ουσιαστικά, για ακόμη μία χρονιά, δεν θα αναμετρηθούν στον τελικό της διοργάνωσης οι δύο εκπρόσωποι μας στη Euroleague. Όπως και πέρσι όμως θα συναντηθούν και πάλι στα προημιτελικά, αλλά αυτή την φορά η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην έδρα των Πειραιωτών.

Η πρώτη φάση του Κυπέλλου (19/9)

01. Κύμη-Προμηθέας
02. Πανιώνιος-Λαύριο
03. Φάρος-Παγκράτι
04. Πανερυθραϊκός-ΟΦΗ
05. Φίλιππος Βέροιας-Ψυχικό
06. Μαχητές-Λιβαδειά
07. Εθνικός-Ηρακλής
08. Δόξα Λευκάδας-Δούκας

Η 1η αγωνιστική της 2ης φάσης (23/9)

09. Νικητής Α5 - ΑΕΝ Κηφισιάς
10. Νικητής Α2 - Τρίκαλα
11. Καβάλα - Απόλλων Πατρών
12. Νικητής Α3 - Κολοσσός Ρόδου
13. Νικητής Α7 - Αρκαδικός
14. Νικητής Α6 - ΚΑΟΔ
15. Νικητής Α8 - Νικητής Α1
16. Νικητής Α4 - Κόροιβος

Η 2η αγωνιστική της 2ης φάσης (26/9)

17. Νικητής Α9 - Νικητής Α16
18. Νικητής Α15 - Νικητής Α11
19. Νικητής Α14 - Νικητής Α12
20. Νικητής Α13 - Νικητής Α10

Η 3η φάση (7/10)

23. Άρης - ΑΕΚ
24. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
25. Νικητής Α21 - Νικητής Α22
26. ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο

Ημιτελικά 12/12

Τελικός 21/2

Γολέμης: "Oι επιτυχίες δείχνουν πως κάτι καλό γίνεται στην Ομοσπονδία"

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, είπε τα εξής: "Εύχομαι πρώτα από όλα υγεία και δεύτερον να έχουμε πολύ καλά πρωταθλήματα. Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί πολύ και στους άνδρες και στις γυναίκες πιστεύω πως θα έχουμε καλύτερη χρονιά.

Έχετε βοηθήσει πάρα πολύ για να συμβεί αυτό, γιατί στις τραγικές στιγμές που βιώνει χώρα και έχοντας αδυναμία η ομοσπονδία βοηθήσει στον βαθμό που βοηθούσε παλαιότερα, έχετε βάλει πλάτη και έχετε κάνει αξιόμαχες και πολύ δυνατές ομάδες.

Έχουν γίνει μεταβολές, αλλά υπάρχουν και εκκρεμότητες από ομάδες της Α1, Α2 και Β και Γ Εθνική. Από την Α1 υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν πάρει πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μετά την κλήρωση δεν θα υπάρξει αλλαγή.

Αυτό σημαίνει πως δεν ανεβαίνει ομάδα, ενώ αν πέσει θα παίζουν οι υπόλοιπες. Εύχομαι δύναμη. Θα παλέψουμε όλοι μαζί για να κάνουμε καλά πρωταθλήματα σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο. Οι πρόσφατες επιτυχίες σε Εθνικό επίπεδο δείχνουν ότι κάτι πολύ καλό γίνεται στην ομοσπονδία και θα έχουμε και συνέχεια".

Τσαγκρώνης: "Tα οικονομικά έχουν εξαντληθεί"

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, δήλωσε: "Βρισκόμαστε σε όλοι μια δύσκολη κατάσταση. Τα οικονομικά έχουν εξαντληθεί και γίνεται προσπάθεια να κρατήσουμε το επίπεδο των πρωταθλημάτων με την βοήθειά σας. Λόγω των αποφάσεων του ΑΣΕΑΔ η Α2 θα έχει δεκαέξι ομάδες, αλλά από του χρόνου θα γίνει και πάλι με δεκατέσσερις.

Πρώτη φορά η Α2 θα έχει πλέι οφ και πλέι άουτ κάτι που δίνει την δυνατότητα να γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα και να έχει εξέλιξη ως τελευταία αγωνιστική. Το ίδιο και στην Α1 γυναικών. Κατά 99% η Α2 θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το κρατικό κανάλι και γίνεται προσπάθεια να δείξει και το γυναικείο της Α1.

Αυτό θα δώσει μεγαλύτερη αίγλη πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό να μπουν στα σπίτια οι ομάδες και να έχουν οικονομικά μεγαλύτερα πλεονεκτήματα από ότι σήμερα. Θα κάνουμε κοινή προσπάθεια για κρατήσουμε επίπεδο. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Μέσα σε αυτή την δύνη η ομοσπονδία έκανε δύο διοργανώσεις με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, κάτι που ανύψωσε το φρόνιμά μας. Ελπίζουμε και η Εθνική Ανδρών να κατορθώσει να τερματίσει στο Ευρωμπάσκετ στις πρώτες θέσεις και να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα. Θέλω ευχηθώ υγεία και καλό πρωτάθλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ