ΜΠΑΣΚΕΤ

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Ποιοι ήταν οι καλοί, ποιοι οι κακοί και ποιοι οι... εκτός κλίματος στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που βρήκε νικητές τους "πράσινους" με 71-70. Οι απαντήσεις δίνει το Sport24.gr στην κριτική των παικτών.

Ο "αθόρυβος" Τσαρτσαρής, ο καθοριστικός Γιασικεβίτσιους κι ο "οικονομικός" Διαμαντίδης, ο Πρίντεζης που έδωσε ενέργεια, ο άκρως θετικός Χάινς κι ο άστοχος Σπανούλης. Διαβάστε αναλυτικά τι έκαναν στον τελικό κυπέλλου οι παίκτες των δύο ομάδων.

Κάιλ Χάινς: Από τους κορυφαίος του αγώνα. Ο Αμερικανός κέρδισε πολλές μάχες και έδωσε μεγάλη ενέργεια. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι με αυτόν στη θέση "5". Έκανε καλό δίδυμο και με τον Άντιτς και με τον Πρίντεζη, τέλειωσε φάσεις από ασίστ ή επιθετικό ριμπάουντ (11 πόντοι με 3/3 βολές και 4/5 δίποντα), κατέβασε 8 ριμπάουντ και έκανε ένα κόψιμο σε 29 λεπτά συμμετοχής. Το μείον του; Τα 4 λάθη.

Κώστας Παπανικολάου: Ήταν άστοχος με 0/4 σουτ. Είχε 2-1 ριμπάουντ και 3 λάθη σε 16 λεπτά συμμετοχής. Έπαιξε αμυντικό ρόλο, αλλά στην επίθεση ήταν non-factor. Έχασε την τελευταία προσπάθεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν και τόσο εύκολο.

Πέρο Άντιτς: Ο Σκοπιανός κράτησε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο. Τέλειωσε το ματς με 13 πόντους (5/5 βολές, 1/1 δίποντο, 2/4 τρίποντο), κέρδισε 7 φάουλ, πήρε 5 ριμπάουντ μοίρασε 1 ασίστ και έκανε 3 λάθη. Έμεινε στο παρκέ 19.20, παίζοντας περισσότερο στο πρώτο μέρος. Στο τέλος δεν είχε πάντως καλές επιθετικές επιλογές.

Βασίλης Σπανούλης: Για ακόμη ένα "αιώνιο" ντέρμπι ήταν άστοχος (0/5 τρίποντα). Πέτυχε 12 πόντους με 4/5 βολές και 4/9 δίποντα. Κέρδισε μόλις 4 φάουλ, πήρε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο αλλά και 5 λάθη. Έπαιξε 34 λεπτά, αλλά γενικά δεν κατάφερε να είναι ούτε τόσο δημιουργικός, ούτε τόσο εκτελεστικός όσο θα ήθελε. Φάνηκε κουρασμένος στο τέλος και δεν πήρε κρίσιμες φάσεις πάνω του.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Αμυντικά έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, για αυτό άλλωστε τον εμπιστεύτηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς για 24 λεπτά. Είχε συνολικά 1/2 δίποντα σε όλο αυτό το διάστημα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, αλλά και 3... παιδικά λάθη. Θετικό το ισοζύγιο.

Τζόι Ντόρσι: Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ. Ξεκίνησε και στην επανάληψη, βοηθώντας στο ξέσπασμα του Ολυμπιακού. Έκανε όμως 4ο και κάθισε στον πάγκο. Συνολικά έπαιξε λιγότερο από 11 λεπτά έχοντας 2 πόντους (0/2 βολές, 1/2 δίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Μάρκο Κέσελι: Έπαιξε 24 λεπτά "χτυπώντας" κυρίως από τις γωνίες και τον αιφνιδιασμό. Είχε 2/3 δίποντα και 1/3 τρίποντα, 4-1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Αμυντικά ανταποκρίθηκε, αλλά επιθετικά δεν έδωσε το... κάτι παραπάνω, που αναζητούσε ο Ολυμπιακός όταν ήταν πελαγωμένος.

Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους: Εκτός κλίματος ο Λιθουανός. Είχε 2/2 βολές (οι μόνοι πόντοι του), ενώ επιχείρησε κι ένα "κακό" τρίποντο. Μοναδικό "συν" οι δύο ασίστ που έδωσε στον Χάινς. Έπαιξε 12 λεπτά.

Κώστας Σλούκας: Ήταν πολύ καλός στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν έδωσε λύσεις με προσωπικές φάσεις. Στη συνέχεια ο Ίβκοβιτς εμπιστεύτηκε περισσότερο τον Μάντζαρη. Έπαιξε συνολικά 10.19 έχοντας 1/2 βολές, 0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 λάθη και 1 ασίστ.

Γιώργος Πρίντεζης: Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 17 πόντους (6/9 βολές, 4/5 δίποντα και 1/4 τρίποντα), 5 κερδισμένα φάουλ, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 21 λεπτά συμμετοχής. Πρόσφερε ατομικές φάσεις (ένας-εναντίον-ενός) και ουσιαστικά ήταν αυτός που "γέμιζε" ενέργεια όλη την ομάδα.

Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Λάζαρος Παπαδόπουλος κι ο Μιχάλης Πελεκάνος

Παναθηναϊκός

Στίβεν Σμιθ: Εκτός... τόπου και χρόνου ο Αμερικανός. Δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα κι έκανε πολλά λάθη τακτικής σε άμυνα και επίθεσης. Σε 3.24' δεν επιχείρησε σουτ.

Κώστας Καϊμακόγλου: Αν κι είχε καλές στιγμές (8 πόντοι με 2/2 βολές, 3/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη) στα 17:17 που έπαιξε δεν απέδωσε στα γνωστά του στάνταρ. Είχε πρόβλημα με φάουλ και γενικότερα ήταν... έξω από τα νερά του σε αρκετά σημεία του αγώνα.

Στράτος Περπέρογλου: Μπήκε για 2.50 στο τρίτο δεκάλεπτο παίζοντας ως "4" όταν οι Καϊμακόγλου και Τσαρτσαρής είχαν φάουλ. Δεν "βγήκε" το σχήμα, καθώς είχε αμυντικό πρόβλημα απέναντι στον Πρίντεζη. Δεν επιχείρησε σουτ.

Μάικ Μπατίστ: Έπαιξε 18.26, τον περισσότερο χρόνο στο 2ο ημίχρονο. Είχε 9 πόντους (1/2 βολές, 4/8 δίποντα), 3-1 ριμπάουντ, 1 λάθος και 2 κοψίματα. Φάνηκε ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση (λόγω τραυματισμού), καθώς σε πολλές φάσεις απέφευγε να πιέσει τις φάσεις κάτω από το καλάθι, ενώ ήταν εκτός και σε αρκετές εναέριες διεκδικήσεις.

Ντέιβιντ Λόγκαν: Κι αυτός εκτός κλίματος! Είχε 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Έπαιξε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά, έχοντας ως βασική αποστολή να πιέσει τη μπάλα. Στο 2ο ημίχρονο μπήκε για να απειλήσει το καλάθι, κάτι που έκανε χωρίς να επιτυχία.

Ρομέιν Σάτο: Έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη στον τελικό κι αυτό κυρίως λόγω της αποτελεσματικότητας του στην άμυνα. Έμεινε στο παρκέ για 36.14' έχοντας 10 πόντους (2/4 δίποντα και 2/2 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα και κανένα λάθος! Το σουτ που έβαλε μπροστά στον Κέσελι ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, ενώ γενικότερα η παρουσία του βοήθησε πολύ την αμυντική αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού.

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Εκ των κορυφαίων! Κράτησε τον Παναθηναϊκό στο 2ο ημίχρονο με προσωπικές φάσεις (μετά το -13), ενώ τον βόλεψε η παρουσία του Μάντζαρη, καθώς "κρυβόταν" με αυτόν τον τρόπο στην άμυνα. Είχε συνολικά 10 πόντους (5/8 βολές, 1/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 5 κερδισμένα φάουλ, 1-1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη και 1 κλέψιμο σε λιγότερο από 17 λεπτά.

Κώστας Τσαρτσαρής: Ο "αθόρυβος" MVP. Με αυτόν στο παρκέ ο Παναθηναϊκός ανέβαζε κατακόρυφα την απόδοση του, κάτι που δεν φαίνεται στη στατιστική (5 πόντοι με 1/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο). Ήταν ωστόσο το "κλειδί" στην αμυντική προσαρμογή των τελευταίων λεπτών, έπαιξε πολύ καλά τον Άντιτς και όταν ξεπέρασε το πρόβλημα με τα φάουλ βοήθησε πολύ την ομάδα του να φτάσει στη νίκη κάνοντας τις λεγόμενες "μικρές" δουλειές.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Εκτελεστικά ήταν και πάλι... off (1/8 σουτ εντός πεδιάς), ενώ έχασε και πολλές προσωπικές μάχες στην άμυνα. Παρόλα αυτά ήταν και πάλι ο ακρογωνιαίος λίθος για τους "πράσινους" σε ατομική άμυνα και επιθετική λειτουργεία. Είχε 7 ασίστ, 7 κλεψίματα (ένα μόλις λάθος), 1 κόψιμο και 8 κερδισμένα φάουλ. Οι δικές του 5/6 βολές άλλωστε ήταν κι οι τελευταίοι "πράσινοι" πόντοι. Έπαιξε 36 λεπτά.

Ίαν Βουγιούκας: Στο πρώτο του πέρασμα παρασύρθηκε από το ρυθμό του παιχνιδιού και ουσιαστικά βγήκε νωρίς... εκτός με συνεχόμενα λάθη. Στο 2ο ημίχρονο ήταν καλύτερος, αν και δεν είχε τα γνωστά του ποσοστά ευστοχίας (1/1 βολή, 3/6 δίποντα). Είχε 2 επιθετικά ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 12 λεπτά.

Νικ Καλάθης: Αμυντικά τα πήγε περίφημα, σηκώνοντας το μεγαλύτερο βάρος στο μαρκάρισμα του Βασίλη Σπανούλη. Επιθετικά, ωστόσο, ήταν αρνητικός (7 πόντοι με 2/2 βολές, 1/4 δίποντο και 1/2 τρίποντα), έχοντας 3 λάθη και 1 μόλις ασίστ σε 21 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ