ΜΠΑΣΚΕΤ

Η βράβευση των Διαμαντίδη, Κακιούζη

Η βράβευση των Διαμαντίδη, Κακιούζη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Μιχάλης Κακιούζης συμμετέχουν για τελευταία φορά σε τελικό Κυπέλλου και οΠΣΑΚ τίμησε τους δυο άλλοτε συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό (VIDEO).

Για να φτάσουμε εδώ, στο σημείο δηλαδή ο Δημήτρης Διαμαντίδης να μετράει 21 τρόπαια στην τεράστια καριέρα του (σ.σ. 9 πρωταθλήματα Ελλάδας, 9 Κύπελλα, 3 Euroleague) πρέπει να γυρίσουμε 11 χρόνια πίσω.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2005 ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη στο Λίντο του Ηρακλείου με σκορ 72-68 και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, με τον Διαμαντίδη να σκοράρει 6 πόντους και να προσθέτει τον πρώτο τίτλο στο βιογραφικό του. Πλέον ο "3D" έχει... 81% επιτυχία στον θεσμό του Κυπέλλου, μετρώντας 9 κατακτήσεις σε 11 συμμετοχές . Από το 2005 μέχρι σήμερα (6/3), ο αρχηγός και ηγέτης του Παναθηναϊκού έχει χάσει μόνο δυο τρόπαια, αυτά του 2010 και του 2011, ενώ κάθε χρόνο κατακτά τουλάχιστον έναν τίτλο!

Από την άλλη πλευρά, ο Μιχάλης Κακιούζης συνδύασε την παρουσία του στην ΑΕΚ με την κατάκτηση των δυο εκ των τριών Κυπέλλων Ελλάδας που κοσμούν την τροπαιοθήκη της "Ένωσης" (1981, 2000, 2001)! Στις 9 Απριλίου 2000, λοιπόν, ο Κακιούζης κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της επαγγελματικής του καριέρας σε συλλογικό επίπεδο στη νεόδμητη PAOK Sports Arena, όταν η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με σκορ 59-57! Ακολούθησε το Κύπελλο Σαπόρτα (2000), το Κύπελλο Ελλάδας (2001) και το πρωτάθλημα (2002) για τον Κακιούζη, ο οποίος έχει αναδειχθεί Κυπελλούχος στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα (2007) και την Τουρκία με την Εφές Πίλσεν (2009).

Η σημερινή (6/3) αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Φάρο Κερατσινίου είναι το πρώτο αντάμωμα για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Μιχάλη Κακιούζη στον τελικό Κυπέλλου και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών τίμησε τους δυο άλλοτε συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Φάρου, Βαγγέλης Τσάπας, τίμησε κι αυτός με τη σειρά του τον 3D εκ μέρους της ομάδας, με τους φίλους του "τριφυλλιού" να αποθεώνουν τον αρχηγό!

Η στιγμή της βράβευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ