ΜΠΑΣΚΕΤ

Η σταθερή αξία "Βαγγέλης Καράμπουλας" κι η έκρηξη του Κανονίδη

Η σταθερή αξία "Βαγγέλης Καράμπουλας" κι η έκρηξη του Κανονίδη
EUROKINISSI

Ο Ιωνικός Νικαίας συνέχισε την εξαιρετική του πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας, με τον Βαγγέλη Καράμπουλα να αποτελεί σταθερή αξία για τον ιστορικό σύλλογο και τον Ανδρέα Κανονίδη να πηγαίνει από… "20άρα" σε "20άρα"!

Το απόγευμα της Τετάρτης (27/09), ο Ιωνικός Νικαίας υποδέχτηκε τον Ηρακλή και κατάφερε να κάνει το 5/5 στο Κύπελλο Ελλάδας. Επικράτησε του "Γηραιού" με 92-80, πήρε την πρόκριση για την τρίτη αγωνιστική της β’ φάσης και παράλληλα έγινε η μοναδική ομάδα από τη β’ εθνική που συνεχίζει στον θεσμό.

Εκτός όλων των άλλων, ο ιστορικός σύλλογος ισοφάρισε το ρεκόρ του Ιωνικού Λαμίας στο Κύπελλο, όπως διαβάσατε στο sport24.gr . Οι Νικαιώτες μοιάζουν ασταμάτητοι, ο Βαγγέλης Τσάπας έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, με τον κόσμο να είναι μεγάλο πλεονέκτημα, ωστόσο από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετοί αγωνιστικοί λόγοι για την επιτυχημένη πορεία του Ιωνικού.

ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ, ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ

Ο Βαγγέλης Καράμπουλας είναι ο άνθρωπος που πρέπει να φέρει κάποιος στην ομάδα του αν θέλει να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ . Φέτος, ο πολύπειρος φόργουορντ άφησε την "αγαπημένη" του Α2 και συμφώνησε με τον Ιωνικό Νικαίας. Η κατηγορία άλλαξε, αλλά ο στόχος έμεινε ίδιος: Άνοδος. Πρώτα, όμως, υπάρχει το Κύπελλο. Ο Βαγγέλης Καράμπουλας είναι σταθερή αξία και έως τώρα οι αντίπαλες άμυνες δεν έχουν βρει τρόπο να τον περιορίσουν. Στο 91-78 με τον Διαγόρα πέτυχε 20 πόντους, στο 71-64 με το Περιστέρι σημείωσε 10, στο 95-62 επί της Δόξας μέτρησε 19 κι απέναντι σε Τρίκαλα (79-66) και Ηρακλή (92-80) η στατιστική του έγραψε από 16 πόντους.

Η σταθερή αξία "Βαγγέλης Καράμπουλας" κι η έκρηξη του Κανονίδη
EUROKINISSI

Πρόκειται για παίκτη που δίνει λύσεις τόσο με το μακρινό του σουτ, όσο και με παιχνίδι με πλάτη. Τι κι αν οδεύει στα 36; Στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα τον βλέπαμε να ποστάρει Αμερικανούς που θα παίξουν στη νέα Stoiximan.gr Basket League και καταλάβαμε γι’ ακόμα μία φορά την αξία του.

Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΔΗ

Στον Ιωνικό, πήγαν φέτος κυρίως παίκτες από τον περσινό Φάρο Κερατσινίου. Μία από τις εξαιρέσεις είναι ο Ανδρέας Κανονίδης. Ο 26χρονος φόργουορντ έχει ήδη αρκετή εμπειρία στις πλάτες του. Πανιώνιος, Ηλυσιακός, Μαρούσι, Περιστέρι, Ρέθυμνο, Κόροιβος, Δόξα Λευκάδας και πέρυσι Δούκας. Για το ταλέντο του δεν υπήρχαν αμφιβολίες, αλλά με τις έως τώρα εμφανίσεις του στη Νίκαια δείχνει έτοιμος να κάνει τη διαφορά. Ξεκίνησε με 14 πόντους απέναντι στον Διαγόρα, μέτρησε 13 στο παιχνίδι με το Περιστέρι κι έκτοτε έχει μπει σε beast mode! Φόρτωσε με 29 το καλάθι της Δόξας, σημείωσε 23 απέναντι στα Τρίκαλα και με τον Ηρακλή σταμάτησε στους 25 πόντους.

Η σταθερή αξία "Βαγγέλης Καράμπουλας" κι η έκρηξη του Κανονίδη
EUROKINISSI

Μπορεί να παίζει κυρίως ως "3άρι" όλα τα χρόνια, ωστόσο λόγω της παρουσίας του Βαγγέλη Καράμπουλα αγωνίζεται ως επί το πλείστον στο "4" στον Ιωνικό. Δεν τον πειράζει στο ελάχιστο. Δίνει πολλές λύσεις στην άμυνα, μαζεύει ριμπάουντ και σουτάρει με πολύ καλά ποσοστά. Μάλιστα, έχει ολοκληρώσει με καρφώματα αρκετούς αιφνιδιασμούς του Ιωνικού, ξεσηκώνοντας τους φίλους της ομάδας στο κλειστό του “Πλάτωνα”.

O "ΜΑΕΣΤΡΟΣ" ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Από τους πρωταγωνιστές της πορείας του Ιωνικού Νικαίας είναι κι ο Φώτης Βασιλόπουλος. Ο πολύπειρος γκαρντ είχε μιλήσει στο sport24.gr μετά τη νίκη επί των Τρικάλων κι είχε παραδεχτεί πως στόχος της ομάδας είναι να φτάσει στη Stoiximan.gr Basket League. Για την ώρα, οργανώνει ιδανικά την ομάδα του στους αγώνες του Κυπέλλου. Με τον Ηρακλή μέτρησε 20 πόντους με 10 ασίστ και 6 ριμπάουντ. Κόντρα στα Τρίκαλα είχε σημειώσει 13, παίζοντας και τότε ιδανικά το πικ εν ρολ, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του, όπως "μαρτυρούν" οι 12 ασίστ που μοίρασε. Απέναντι στον Διαγόρα είχε 16, με το Περιστέρι μέτρησε 18 και με τη Δόξα σημείωσε 13. Από τα χέρια του Φώτη Βασιλόπουλου περνούν οι περισσότερες από τις επιθέσεις του Ιωνικού κι όχι άδικα, αφού έχει εξελιχθεί στον "μαέστρο" της ομάδας.

Η σταθερή αξία "Βαγγέλης Καράμπουλας" κι η έκρηξη του Κανονίδη
EUROKINISSI

Η παραπάνω "τριπλέτα" είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά για τον Ιωνικό, ωστόσο δεν πρέπει να αδικήσουμε τους υπόλοιπους παίκτες, όπως και το προπονητικό τιμ. Ο coach Γούναρης κι οι συνεργάτες του έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, με τους Πετροδημόπουλο, Βουγιούκα και Κατούφα να δίνουν συνεχώς μάχες κάτω από τα καλάθια, τον Παπαδόπουλο να έρχεται σταθερά από τον πάγκο να αλλάζει τον ρυθμό ή να τον ηρεμεί ανάλογα με τις ανάγκες τους αγώνα και τον Θοδωρή Βασιλόπουλο να παίρνει τις ειδικές αποστολές στην άμυνα. Γενικότερα, οι Νικαιώτες είναι ένα τρένο, το οποίο έχει μπει στις ράγες και κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Photo Credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ