ΜΠΑΣΚΕΤ

H δίψα και η πρόκληση!

H δίψα και η πρόκληση!

Στους ρυθμούς του 42ου τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό Superfoods (18/2, 17:00) και τον Άρη κινείται η Θεσσαλονίκη. Διαβάστε όσα είπαν ο Τσάβι Πασκουάλ και ο Δημήτρης Πρίφτης για τον πρώτο τίτλο της σεζόν (PHOTOS).

" Το παρελθόν είναι... παρελθόν", τόνισε ο Τσάβι Πασκουάλ που μετά από 21 τίτλους με την Μπαρτσελόνα θα διεκδικήσει τον πρώτο με τους «πράσινους» κι έβγαλε το καπέλο στον Δημήτρη Πρίφτη και τον Άρη ενώ ο τεχνικός των «κίτρινων» αναφέρθηκε στην δίψα που έχει η ομάδα του να πετύχει.

Θεσσαλονίκη, αποστολή: Γιώργος Οικονόμου

"Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε τέτοια ανυπομονησία πριν από έναν τελικό. Είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να διεκδικήσουμε και να απολαύσουμε τον τελικό. Είμαστε εδώ με χαρά και ανυπομονησία. Και γνωρίζουμε καλά ότι θα είναι πολύ δύσκολο και πολύ όμορφο ματς" είπε αρχικά ο τεχνικός του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε: "Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς να πάρουμε αυτόν τον τελικό κόντρα στον Άρη, μέσα στη Θεσσαλονίκη. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να παίξουμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Άρης παίζει καλά, δύσκολα χάνει στην έδρα του. Και ξέρουμε ότι στους τελικούς μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για το ματς αυτό".

Σχετικά με τον πρώτο τίτλο που ετοιμάζεται να.. κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό υποστήριξε: "Το παρελθόν είναι παρελθόν. Στον αθλητισμό κάθε μέρα έχεις την πιθανότητα να ανέβεις επίπεδο και να έχεις μια καινούρια πρόκληση. Θα δούμε πως θα κυλήσει και αυτός ο τελικός. Γι αυτό προετοιμάζομαι όσο το δυνατόν καλύτερα και προετοιμάσω αναλόγως και τους παίκτες μου. Και με αίσθημα μεγάλου σεβασμού απέναντι στον αντίπαλο κόουτς, έτσι γίνεται όλη η προετοιμασία. Είναι μια νέα εμπειρία, μια νέα στιγμή".

H δίψα και η πρόκληση!

Ο Πασκουάλ ρωτήθηκε και για τις πολλές προσπάθειες από τα 6.75 που έχει η ομάδα του λέγοντας: "Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Επίσης και από τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας. Μου αρέσει η ομάδα μου να ανοίγεται στον χώρο. Και να τιμωρούν την οποιαδήποτε βοήθεια στην άμυνα. Οπότε δεν είναι κάτι καινούριο και φέτος η ομάδα μου να έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι πολύ φυσιολογικό που έχεις παίκτες στη θέση 5 που σουτάρουν και να έχεις μεγάλο ποσοστό. Αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι να μπορέσεις να πετύχεις έναν πόντο περισσότερο από τον αντίπαλό σου".

"Θέλουμε και το νταμπλ"

Ο Νικ Καλάθης ξεκαθάρισε τις προθέσεις της ομάδας του, που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να πάρει την κούπα. "Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ξέρουμε ότι αύριο έχουμε έναν τελικό. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι". Όσο για τον Άρη ο αρχηγός του «τριφυλλιού» υποστήριξε: "Είναι μια πολύ καλά προετοιμασμένη ομάδα, με πολύ καλό προπονητή και έμπειρους παίκτες. Ξέρουν πως πρέπει να παίξουν. Είναι ένα ματς όλα μπορεί να συμβούν. Είναι ένας μεγάλος στόχος μας μαζί με το πρωτάθλημα. Θα προετοιμαστούμε και θα είμαστε έτοιμοι για μια «μάχη». Αναφορικά με το γεγονός πως ο τελικός γίνεται στο «Nick Galis Hall» και αν αυτό μπορεί να επηρεάσει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, υπογράμμισε: "Σε καμία περίπτωση. Έχουμε πολύ έμπειρη ομάδα. Έχουμε παίξει παντού. Σε όλη την Ευρώπη. Έχουμε παίκτες που ξέρουν καλά από αυτές τις καταστάσεις. Προφανώς θα έχει πολύ καλή ατμόσφαιρα και από τις δύο ομάδες".

H δίψα και η πρόκληση!

"Θα δώσουμε τη μάχη μας"

Ο Άρης στοχεύει να γίνει επικίνδυνος για τον Παναθηναϊκό και ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκαθάρισε πως τόσο εκείνος όσο και οι παίκτες του διψούν για να πετύχουν τον στόχο τους. "Το ότι βρισκόμαστε στον τελικό του Κυπέλλου είναι για εμάς επιτυχία. Είμαστε ενθουσιασμένοι γι αυτό", σχολίασε ο τεχνικός του Άρη και πρόσθεσε: "Γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας και ξέρουμε πόσο σπουδαίος είναι. Μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Έχει ρόστερ με πλούσιο ταλέντο και πολύ έμπειρο προπονητή. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί. Θα πω κάτι βρίσκοντας αφορμή από αυτό που είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού. Για εκείνους είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν. Για πολλούς από εμάς είναι ο πρώτος της καριέρας μας. Αυτό εκφράζει τη διαφορά δυναμικότητας αλλά και τη δίψα που έχουμε γι αυτό το παιχνίδι. Το τι θα γίνει στο ματς θα φανεί στην εξέλιξή του. Το κατά πόσο θα μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Θα δώσουμε τη «μάχη» μας. Μακάρι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να μη γίνει το παραμικρό".

Στη συνέχεια ο Πρίφτης, σχολίασε το γεγονός πως για έναν ακόμα τελικό δε θα υπάρχει γεμάτο γήπεδο, λέγοντας: "Ευχής έργον θα ήταν να γινόταν να συνυπάρξουν οι οπαδοί των δύο χωρίς νεκρές ζώνες. Κάτι τέτοιο όμως είναι ανέφικτο. Από τη θέση μου το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ. Και να μη δώσω αφορμές. Αυτό τώρα έχει να κάνει με όλα τα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται. Από τα Υπουργείο μέχρι και την Ομοσπονδία. Σίγουρα έχει να κάνει με την κουλτούρα των οπαδών. Έχει να κάνει και με τα μέτρα και με το κατά πόσο τηρούνται".

H δίψα και η πρόκληση!

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι και το τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του είπε: "Ο Παναθηναϊκός κάνει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του. Το βασικό να μη δώσουμε δικαιώματα για να τιμωρηθούμε. Στο υψηλό επίπεδο η διαφορά είναι στα δικαιώματα που δίνεις και το κατά πόσο σε τιμωρεί. Η βάση είναι γνωστή. Να έχεις μεγάλη επιθυμία, υψηλή ενέργεια, να βάζεις το σώμα σου, να είσαι πιεστικός. Απλά πράγματα. Το θέμα της τακτικής είναι σε δεύτερο στάδιο. Αν δεν έχεις τα βασικά δε μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα".

Με τη σειρά του ο Σπύρος Μούρτος τόνισε: "Μακάρι να γίνει ένας τελικός χωρίς παρατράγουδα και να το χαρεί ο κόσμος. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητα του Παναθηναϊκού και στο μυαλό μας έχουμε τη δίψα μας για την κατάκτηση του τίτλου. Θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε». Όσο για τον τελικό του ’14 που ήταν επίσης παρών στο Ηράκλειο: "Ο τελικός του ‘14 πολύ διαφορετικός. Ιδιαίτερος. Ήμασταν μια ομάδα αποκλειστικά με Έλληνες. Ήμασταν νέα παιδιά που είχαμε παίξει ένα-δύο χρόνια στην Α1. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Είναι στο γήπεδό μας και επίσης έχουμε πιο δυνατή ομάδα από τότε. Έχουμε πολλές πιθανότητες διεκδίκησης του αποτελέσματος".

Γολέμης: "Να τιμήσουμε τον θεσμό"

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αριστείδης Γολέμης, ζήτησε να συμβάλλουν όλοι στο να γίνει ένας τελικός διαφήμιση για το μπάσκετ, στο ξεκίνημα της συνέντευξη Τύπου για τον 42ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. "Βρίσκομαι με πάρα πολύ χαρά, σε αυτό το χώρο. Υπάρχει μακρά ιστορία συγκίνησης για εμένα εδώ. Είχα την ευτυχία να παρευρεθώ στην συνάντηση των δύο ομάδων που συμφώνησαν να γίνει εδώ ο τελικός. Και ειδικά ο Παναθηναϊκός που συμφώνησε άμεσα να αγωνιστεί στην έδρα του αντιπάλου του», είπε ο κ. Γολέμης και συνέχισε:

"Σημαίνει πάρα πολλά και για τη Θεσσαλονίκη και για τον Άρη που γίνεται ο τελικός εδώ. Θέλω να παρακαλέσω πάρα πολύ να γίνει μια μεγάλη γιορτή. Και ο καλύτερος να πάρει το Κύπελλο. Να τιμήσουμε τον θεσμό και τους παίκτες μας που πολλοί απ αυτούς είναι στελέχη των εθνικών ομάδων. Από αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι να περάσουμε στον κόσμο το μήνυμα της γιορτής. Το γήπεδο είναι μικρό. Τέτοιος αγώνας θα έπρεπε να έχει 20.000 κόσμο. Και έχουμε και τους περιορισμούς της Αστυνομίας. Είναι ένας γεγονός που εγώ τις τελευταίες ημέρες το ένιωσα. Ο κόσμος της βόρειας Ελλάδας ήθελε να έρθει να δει το ματς. Λυπάμαι που δε θα τα καταφέρουν".

H δίψα και η πρόκληση!
H δίψα και η πρόκληση!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ