ΜΠΑΣΚΕΤ

"Γιορτή με τις καλύτερες ομάδες"

"Γιορτή με τις καλύτερες ομάδες"
EUROKINISSI

Oι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας μίλησαν για το Final Four της διοργάνωσης (23-25/3), το οποίο ευελπιστούν να εξελιχθεί σε μία γιορτή για το γυναικείο μπάσκετ. Τι είπαν οι προπονητές του Ολυμπιακού, του Φάρου Κερατσινίου, του Αθηναϊκού και του ΠΑΟΚ...

Το τζάμπολ του Final Four του Κυπέλλου Γυναικών (23-25/3) και η οι αρχηγοί των τεσσάρων... μονομάχων, η Εβίνα Σταμάτη από τον Ολυμπιακό, η Ζωή Κεχαγιά από τον Φάρο Κερατσινίου, η Αναστασία Σλούκα από τον Αθηναϊκό και η Ανθή Ταρπάγκου από τον ΠΑΟK έδωσαν το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον Δήμο Γλυφάδας για την φιλοξενία.

Η Εβίνα Σταμάτη από την πλευρά του Ολυμπιακού είπε: "Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Γλυφάδας για τη φιλοξενία του ο οποίος και οργανωτικά έχει δείξει και στο παρελθόν ότι έχει τις γνώσεις και τις ικανότητες για να στηθεί μία τέτοια διοργάνωση και φυσικά να συγχαρώ τις ομάδες τις αθλήτριες και τους προπονητές που προκρίθηκαν σε αυτό το Final Four. Εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό έχουμε την υποχρέωση να δίνουμε δυναμικό «παρών» σε όλες τις διοργανώσεις και να διεκδικούμε τους τίτλους. Τα νοκ άουτ παιχνίδια για μένα έχουν ιδιαίτερη χροιά και κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τον τίτλο. Εμείς είμαστε το φαβορί και θέλουμε να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικές και θέλουμε και οι αντίπαλοί μας να είναι ανταγωνιστικοί για να προσφέρουμε θέαμα. Τo Final Four είναι γιορτή για το μπάσκετ και όπως λέει και κόουτς μας πρέπει να απολαμβάνουμε το κάθε παιχνίδι και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε και εμείς. Γιατί δεν το απολαύσουμε εμείς δεν θα το απολαύσει όλος ο κόσμος. Υγεία και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες".

H Ζωή Κεχαγιά από τον Φάρο Κερατσινίου είπε: "Καλησπέρα κι από εμένα κι ευχαριστούμε τον Δήμο Γλυφάδας για την φιλοξενία. Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα και θα δώσουμε το 100% σε μια γιορτή ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Θα είναι τα παιχνίδια ισότιμα, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιες των δυνατοτήτων μας".

Η Αναστασία Σλούκα του Αθηναϊκού ανέφερε: "Καλησπέρα και ευχαριστούμε τη Γλυφάδα. Θεωρώ τιμή για κάθε σύλλογο να βρίσκεται σε ένα Final Four και χαρά για κάθε αθλήτρια να αγωνίζεται σε μια διοργάνωση. Εμείς ερχόμαστε ως το αουτσάιντερ βάσει βαθμολογίας, ωστόσο θα παλέψουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη μεριά μας. Συγχαρητήρια και στις άλλες ομάδες που προκρίθηκαν και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες. Ελπίζω να γίνουν δυνατές αναμετρήσεις, να προσφέρουν θέαμα οι ομάδες και κυλήσει ομαλά το Final Four, ώστε να αποτελέσει διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ".

Η αρχηγός του ΠΑΟΚ, Ανθή Ταρπάγκου τόνισε: "Για εμάς είναι μεγάλη τιμή και χαρά που συμμετέχουμε στο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών. Αρχικός στόχος μας είναι η πρόκριση στους ημιτελικούς, κάτι το οποίο πετύχαμε και τώρα είναι ο τελικός. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί ο Αθηναϊκός είναι αξιόλογος και δυνατός αντίπαλος. Θα πρέπει να δώσουμε το 100% και μακάρι να τα καταφέρουμε. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, ευχαριστούμε το Δήμο Γλυφάδας και ελπίζω να γίνουν όμορφα παιχνίδια".

Το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου, όπως ήταν λογικό έδωσαν οι προπονητές των ομάδων, ενώ για το Final Four μίλησαν ο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Αριστείδης Γολέμης, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου,ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του δήμου Γλυφάδας Περικλης Δορκοφίκης και ο υπεύθυνος της εταιρείας sportstats Βασίλης Παπαπαναγιώτου.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Κώστας Μίσσας ανέφερε πως "από τη μεριά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπανικολάου και τον κ. Δορκοφίκη για την διοργάνωση και φυσικά την ελληνική ομοσπονδία, που ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα στο γυναικείο μπάσκετ να γίνεται ένα Final Four. Θα συμφωνήσω με τον κύριο Γολέμη ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν γιορτή και να προστατέψουμε αυτό το Final Four. Αυτό θα μας δώσει μία δυνατότητα για να έρθει περισσότερος κόσμος για να παρακολουθεί το γυναικείο μπάσκετ γιατί θεωρώ ότι το αξίζουν όλοι οι άνθρωποι που το αγαπάνε και ασχολούνται από πλευράς παραγόντων αλλά και από τα κορίτσια που αγαπάνε αυτό που κάνουν. Τα Final Four και τα παιχνίδια του Κυπέλλου έχουν μία ιδιαιτερότητα. Η εμπειρία μου σαν αθλητής αλλά και ως προπονητής πολλά χρόνια, δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτά τα παιχνίδια. Τα πάντα ξεκινούν από μηδενική βάση και από εκεί και πέρα ποιος θα είναι πιο έτοιμος και ποιος θα βγάλει την καλύτερη απόδοσή του είναι αυτός που στο τέλος θα κατακτήσει το τρόπαιο. Εμείς ως ομάδα έχουμε μεγάλο όνομα και μεγάλη ιστορία, αντιμετωπίζουμε τον Φάρο αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες με τον απαραίτητο σεβασμό και σοβαρότητα και θεωρώ ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο μιλάμε για καλές ομάδες και καλούς προπονητές και θα δούμε ενδιαφέροντα παιχνίδια".

"Γιορτή με τις καλύτερες ομάδες"
EUROKINISSI

Ο... τιμονιέρης του Φάρου Κερατσινίου, Γιώργος Λειβάδης τόνισε πως "είχαμε θέσει ως στόχο να φτάσουμε στο Final Four του Κυπέλλου. Αυτό το καταφέραμε. Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 και για τον Φάρο Κερατσινίου είναι πολύ μεγάλη τιμή να βρίσκεται με την πρώτη χρονιά στο Final Four. Αγωνιστικά ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα στό γήπεδο, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος να γεμίσει το γήπεδο, να δούμε καλά παιχνίδια, γιατί το χρειάζεται το γυναικείο μπάσκετ. Όπως είπα, ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Καλή επιτυχία σε όλους και ευχαριστούμε και τον Δήμαρχο της πόλης, γιατί γίνεται σε ένα πολύ καλό γήπεδο και η διοργάνωση και τις προηγούμενες φορές που έχει φιλοξενηθεί στην Γλυφάδα ήταν πάρα πολύ καλή".

Ο Γαβρίλος Καλογερόπουλος από τον Αθηναϊκό είπε: "Θ α ήθελα πριν από οτιδήποτε άλλο να πω ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» στο Δήμο Γλυφάδας για την φιλοξενία. Είμαι άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης και είναι μεγάλη μου χαρά όταν βλέπω να υπάρχουν άνθρωποι που αναλαμβάνουν τέτοιες διοργανώσεις. Είναι ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί επίσης, γιατί είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που αναλαμβάνουν αυτή τη διοργάνωση. Κάθε χρόνο λέμε πως σε ένα Final Four έχει 25% πιθανότητες η κάθε ομάδα και πάμε να πολεμήσουμε και όταν φτάσει ο τελικός λέμε οι πιθανότητες είναι 50-50 και πάει λέγοντας. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η διαφορά του Ολυμπιακού, που είναι ένα τεράστιο κλαμπ γενικότερα, έχει αρχίσει και μεγαλώνει τις αποστάσεις για εμάς. Εμείς που είχαμε βρεθεί για κάποια χρόνια στη θέση του Ολυμπιακού, είμαστε σε μία κατάσταση συντήρησης και χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Θεωρώ ότι οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες για να αρχίσουμε να μιλάμε περί κατακτήσεων, τίτλων, τελικών κ.λ.π. Είμαστε μια πολύ καλή παρέα προσπαθούμε και παίζουμε καλό μπάσκετ με πολύ μικρό ρόστερ και όσο αντέξουμε, μέχρι εκεί θα πάμε. Εύχομαι και στις τέσσερις ομάδες καλή επιτυχία και να πραγματοποιήσουν αυτό που η καθεμία σκέφτεται. Κι επίσης, να φύγουμε υγιείς, γιατί το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του και σε πολλές ομάδες βλέπουμε αυτά τα «συμπτώματα». Να χαρούμε όλοι τη γιορτή αυτή και να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ και μακάρι να φτάσουμε να παίζουμε μπροστά σε κόσμο, γιατί τώρα παίζουμε μεταξύ συγγενών και φίλων και των γονιών των κοριτσιών".

Τέλος, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βασίλης Μασλαρινός ανέφερε : "Θα ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας τον Δήμο Γλυφάδας γιατί εμείς ερχόμαστε και από πιο μακριά. Η φιλοξενία είναι άψογη μέχρι αυτή τη στιγμή. Για τον ΠΑΟΚ είναι η τρίτη συμμετοχή σε Final Four τα τελευταία χρόνια. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Τα κορίτσια το αξίζουν 100%. Είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Όσο για το ρόστερ που είπε προηγουμένως ο κόουτς του Αθηναϊκού, 5-5 θα παίξουμε. Εκτός από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ και ο Αθηναϊκός έχουν τις δύο καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος. Εύχομαι να νικήσει ο καλύτερος και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες".

"NΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ"

Ο Β' αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης μίλησε για το Final Four, ενώ αναφέρθηκε και στην διαδικασία ψηφιοποίησης του αρχείου της Ομοσπονδίας: " Καλωσορίζω τις ομάδες που συμμετέχουν στο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών. Με την φροντίδα του δημάρχου Γλυφάδας κ. Γιώργου Παπανικολάου και του κ. Δορκοφίκη που αγαπάνε πολύ το μπάσκετ, καταφέραμε να κάνουμε και πάλι εδώ τη διοργάνωση. Θα ήθελα να πω σε όλους ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε την φετινή διοργάνωση και να είναι μια γιορτή, όπως έγινε και στην Κρήτη με τον τελικό κυπέλλου ανδρών με 4.500 παιδιά στις εξέδρες. Να έχουμε όλοι μια θετική ενέργεια και να κάνουμε το καλύτερο. Επίσης θα ήθελα σας αναφέρω ότι έχουμε ξεκινήσει την ψηφιοποίηση του αρχείου της Ελληνικής Ομοσπονδίας από την ίδρυσή της. Αυτό σημαίνει ότι η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ δεν θα είναι πια σε κάποια χαρτιά που με τον καιρό φθείρονται και καταστρέφονται. Θα μπορεί πλέον ο καθένας να τα βρει μπαίνοντας στο σάιτ της ομοσπονδίας. Είναι ο πλούτος της ομοσπονδίας και του ελληνικού μπάσκετ".

O Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου είπε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συναντιόμαστε και συνδιοργανώνουμε ξανά το Final Four του Kυπέλλου μπάσκετ γυναικών. Την προηγούμενη φορά τα είχαμε πάει εξαιρετικά. Εκτοτε στο δήμο μας έχουμε κάνει και αντίστοιχου επιπέδου διοργανώσεις σε άλλα αθλήματα. Θεωρούμε ότι έχουμε την τεχνογνωσία, τους ανθρώπους και την υποδομή για να ανταποκριθούμε για άλλη μια φορά. Επικεφαλής του τμήματος αθλητισμού είναι ο Περικλής Δορκοφίκης, ένας άνθρωπος του μπάσκετ. Ευχαριστούμε που μας κάνατε την τιμή να είστε στην πόλη μας και να κάνουμε αυτή τη διοργάνωση και μακάρι αυτό να γίνεται και τα επόμενα χρόνια. Καλή επιτυχία και στις τέσσερις ομάδες".

"Γιορτή με τις καλύτερες ομάδες"
EUROKINISSI

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης δήλωσε: " Σας καλωσορίζω στην πόλη μας και σε ένα γήπεδο με σπουδαίες μπασκετικές επιτυχίες. Από την πλευρά μας τα τελευταία τρία χρόνια με συνέπεια και μεράκι, και με την καθοδήγηση του δημάρχου μας προσπαθούμε να κάνουμε τη Γλυφάδα κέντρο του αθλητισμού. Υπήρχε η επιθυμία να φέρουμε το Final Four του Κυπέλλου μπάσκετ για τρίτη χρονιά σε αυτό το χώρο. Καλωσορίζω και πάλι τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες, θα είμαστε κοντά τους, να ευχηθώ στα κορίτσια να έχουν υγεία και να δώσουν τέσσερις όμορφους αγώνες".

Τέλος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας "Sportstats" Βασίλης Παπαπαναγιώτου ανέφερε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία για την ιδιαίτερη τιμή της συνεργασίας αυτής όπως επίσης και τον κ. Γολέμη. Το αρχείο του μπάσκετ αποτελεί ένα ταξίδι στην πλούσια ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Γίνεται προσπάθεια καταγραφής των φύλλων αγώνων από το 1965 μέχρι σήμερα. Μέσα από την πλούσια ιστορία η βάση δεδομένων περιλαμβάνει 480.000 αθλητές ενεργούς ή βετεράνους και 50.000 αγώνες. Ψηφιοποιούνται όλες οι εθνικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών και επίσης οι πανελλήνιοι αγώνες εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων. Θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ενώ και το φύλλο αγώνα θα είναι διαθέσιμο. Θα υπάρχουν και σταστιστικά μέσα από το φύλλο αγώνα, ενώ θα έχουμε έτοιμα στοιχεία ατομικά και ομαδικά".

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Κλειστό Γλυφάδας "Μ.Λιούγκας"

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

17.00 ΑΣ ΠΑΟΚ – Αθηναϊκός ΑΣ

20.00 ΑΟ Φάρος Κερατσινίου – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

15.30 Μικρός Τελικός

18.30 Τελικός

*Οι αγώνες θα μεταδοθούν από το web της ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ