ΜΠΑΣΚΕΤ

Για μια θέση στον τελικό

Η Νέα Κηφισιά υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (20/12, 18:00) με τους Νίκο Μπάρλο και Νίκο Αργυρόπουλο να επισημαίνουν, μέσω του Sport24, τη σπουδαιότητα της συμμετοχής στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο πρώτος ημιτελικός για το Κύπελλο Ελλάδος θα διεξαχθεί στο "Ζηρίνειο". Εκεί η Νέα Κηφισιά, στην πρώτη της παρουσία σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος, θα υποδεχτεί τον -πιο έμπειρο- Απόλλωνα Πάτρας, που θα λάβει μέρος για τέταρτη φορά σε ημιτελικό.

Ας δούμε, όμως τι λένε δύο από τους παίκτες, που αναμένεται να αποτελέσουν βαρόμετρο για τις ομάδες τους, στο Sport24.

Μπάρλος: "Μεγάλη επιτυχία για τη Νέα Κηφισιά"

Βαδίζει στο 35ο έτος της ηλικίας του και βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Αυτή της συμμετοχής σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Για να το καταφέρει αυτό, όμως, ο Νίκος Μπάρλος θα πρέπει να κερδίσει την ομάδα που ανδρώθηκε

"Συναισθηματική φόρτιση δεν υπάρχει. Έχω μεγαλώσει με τον Απόλλωνα, όμως λείπω αρκετά χρόνια από την Πάτρα. Το να παίζει όμως, η ομάδα που αγωνίζομαι τώρα, η Νέα Κηφισιά, απέναντι στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκα, τον Απόλλωνα, για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου, μόνο χαρούμενο μπορεί να με κάνει", ήταν η αρχική τοποθέτηση αναφορικά με τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης.

Σχετικά με το παιχνίδι τονίζει πως "Ένας ημιτελικός Κυπέλλου είναι πάντα σημαντικός. Δίνει την ευκαιρία στο νικητή να διεκδικήσει τον τίτλο, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι πέρυσι, διότι ο τελικός ήταν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ευτυχώς αυτό άλλαξε και τώρα μπορούν να έχουν ελπίδες όλοι για να βρεθούν στον τελικό. Όσον αφορά την ομάδα μας, είναι μεγάλη επιτυχία που η Νέα Κηφισιά, στη δεύτερη σεζόν της στην πρώτη κατηγορία κατάφερε να βρεθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Θεωρώ πως θα γίνει ένα παιχνίδι γιορτή. Από κάτι τέτοια παιχνίδια, άλλωστε παίρνεις δύναμη για τη συνέχεια".

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για το πρωτάθλημα, με τη Νέα Κηφισιά να επικρατεί με 63-54. Μπορεί να μην ήταν παρών σε εκείνο το παιχνίδι, όμως "θυμάμαι πως ο Απόλλων έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του για φέτος. Πλέον, δείχνει πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Με τις επιστροφές παικτών έδειξε ότι έχει ένα πλήρες ρόστερ. Γενικότερα είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε άνοδο και έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες".

Ενώ για τον παράγοντα έδρα και τη σημασία που΄εχει, υπογράμμισε: "Νομίζω πως ο παράγοντας έδρα αλλάζει τις ισορροπίες. Εάν το παιχνίδι γινόταν στην Πάτρα, ο Απόλλων θα είχε τον πρώτο λόγο ξεκάθαρα. Τώρα, όμως, γίνεται στην έδρα μας. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. Και οι δύο ομάδες έχουν τα φόντα να πάνε στον τελικό".

Αργυρόπουλος: "Πάμε για να προκριθούμε"

Ετοιμάζεται να πάρει μέρος για τρίτη φορά σε ημιτελικό Κυπέλλου, φορώντας τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας. Της ομάδας που τον ανέδειξε και της οποίας είναι, πλέον, αρχηγός. Ο Νίκος Αργυρόπουλος νιώθει έτοιμος, όπως και οι συμπαίκτες του, για τη μεγάλη πρόκληση.

"Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Απόλλων η παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου για τέταρτη φορά. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για όλους. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, οι οποίες είναι πολλές, όμως είμαστε πανέτοιμοι και αγωνιστικά αλλά και πνευματικά για να πάρουμε τη νίκη και να πάμε στο τελικό", ήταν η αρχική τοποθέτηση του 36χρονου γκαρντ.

Οι "μελανόλευκοι' αντιμετώπισαν και στο πρωτάθλημα της Νέα Κηφισιά, όμως η κατάληξη δεν ήταν η καλύτερη (ήττα με 63-54). Πόσο διαφορετικό είναι, όμως, αυτό το παιχνίδι; "Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Η Νέα Κηφισιά είναι μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ. Τα ρόστερ και οι τακτικές, ωστόσο, σε παιχνίδια όπως αυτό του Σαββάτου (20/12) παίζουν δευτερεύοντα ρόλο. Αυτό που θα παίξει μεγάλο ρόλο είναι ποιος το θέλει περισσότερο, αλλά και το πάθος που θα βγάλουν οι ομάδες στο παρκέ".

Το 1997 ήταν η πρώτη -και τελευταία, μέχρι στιγμής- συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου. Όπως είναι φυσικό, το δέλεαρ της συμμετοχής, αλλά και η ανυπομονησία είναι τεράστια "Και εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες μου έχουμε μεγάλο κίνητρο για να βρεθούμε στον τελικό. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την ομάδα της Νέας Κηφισιάς, όμως είμαστε έτοιμοι για τη νίκη. Περιμένουμε ένα σκληρό, δυνατό και ανταγωνισιτκό παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο".

Παράλληλα, αντιλαμβάνεται τη σημασία παρουσίας σε τελικό, λέγοντας ότι "είναι ό,τι πιο σημαντικό για έναν αθλητή να βρεθεί σε τελικό, πόσο μάλον για εμένα που είμαι και αρχηγός του Απόλλωνα. Το κίνητρο είναι τεράστιο για όλους. Ο πρωτος λόγος, όμως, ανήκει στη Νέα Κηφισιά, λόγω έδρας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ