ΜΠΑΣΚΕΤ

Φασούλας: "Να μεγαλώσει ο ανταγωνισμός"

Φασούλας: "Να μεγαλώσει ο ανταγωνισμός"
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών και ο Παναγιώτης Φασούλας συνεχάρη τα μέλη της ομάδας του για την επιτυχία τους, ενώ τόνισε πως πρέπει να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Παναγιώτης Φασούλας συνεχάρη τις παίκτριες και το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Κυπέλλου Γυναικών , σημείωσε την προσπάθεια του Γιώργου Λεριώτη και τόνισε πως οι ελληνικές ομάδες πρέπει να αγωνιζόνται στην Ευρώπη.

"Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, αλλά και σε όλες που ήταν στο Final Four. Κυρίως συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για ακόμα τίτλο που κατέκτησε. Αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια, στους προπονητές και στους ανθρώπους που είναι σε αυτό το τμήμα που δεν είναι άλλοι από τον Γιώργο Λεριώτη κι εκείνους του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο οποίος με πολύ μεγάλη θέρμη λύνει κάθε πρόβλημα. Το γυναικείο μπάσκετ οφείλει πολλά στην παρουσία ανθρώπων σαν εκείνης του κ. Λεριώτη και σε ομάδες, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Ως Ολυμπιακός θα θέλαμε να δυναμώσει ο ανταγωνισμος, να γίνει πιο δυνατή η Α1 και να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην Ευρώπη. Πρέπει να αναπτυχθούν περισσότερο και οι άλλες ομάδες . Είναι κρίμα να μην βλέπουμε ομάδες να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα λόγω οικονομικών δυσχερειών, το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. Εμείς θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε", είπε ο τζένεραλ μάνατζερ της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού στην κάμερα της ΕΡΤ, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για την επόμενη... ημέρα του Ολυμπιακού:

"Το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό. Ο Ολυμπιακός δεν είναι η πρώτη ομάδα που κάνει τέτοια πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το δεύτερο που πρέπει να δούμε είναι η διάκριση στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που βλέπουν τον Ολυμπιακό ως club και όχι ως γυναικείο τμήμα. Το trademark είναι του Ολυμπιακού. Οφείλουμε να το ενισχύσουμε ως Ολυμπιακός και ως άνθρωποι του μπάσκετ. Θα γίνουν συζητήσεις το καλοκαίρι και φαντάζομαι πως θα ενισχύσουμε αυτό το trademark ως μπάσκετ Γυναικών. Ο κ. Λεριώτης λατρεύει το μπάσκετ".

Όταν ρωτήθηκε για το τι λείπει από την ομάδα του, ο Παναγιώτης Φασούλας είπε: "Δεν πρέπει να μειώνουμε την προσπάθεια των παικτριών. Αυτό που ψάχνουμε είναι η καθιέρωση στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη μας αντιμετώπιζαν σαν μία ομάδα με μπάτζετ 7.000.000 - 8.000.000€. Αυτό δεν ισχύει. Έχουμε δύο Αμερικανίδες και μία κοινοτική παίκτρια. Στηρίζουμε τις Ελληνίδες παίκτριες και προσπαθούμε να φτάσουμε ψηλά. Αυτό πρέπει να στηριχθεί και να βοηθηθεί. Για φτάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο, οι ομάδες πρέπει να αγωνίζονται στην Ευρώπη. Θέλουμε να ακολουθήσουμε τις ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια. Όχι οικονομική, αλλά τεχνική".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ