ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΟΚ: "Νόμιμη η συμμετοχή του Βασιλόπουλου"

ΑΕΚ-ΜΠΑΙΡΟΙΤ (CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΕΚ-ΜΠΑΙΡΟΙΤ (CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI

Η Ελληνική Ομοσπονδία εξήγησε για ποιο λόγο κρίνεται νόμιμη η συμμετοχή του Παναγιώτου Βασιλόπουλου στον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Λίγες ώρες μετά το "πράσινο φως" που άναψε στην ΑΕΚ για τη συμμετοχή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό (18/2, 17:15), η Ελληνική Ομοσπονδία γνωστοποίησε και το σκεπτικό της απόφασης. όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΟΚ στην ανακοίνωσε που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής, " η συμμετοχή καλαθοσφαιριστών της περίπτωσης του Βασιλόπουλου στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας που κατέχουν νόμιμααθλητικό δελτίο, δεν απαγορεύεται από οιαδήποτε άλλη διάταξη".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Σχετικά με το δικαίωμα του καλαθοσφαιριστή της ομάδας της Κ.Α.Ε Α.Ε.Κ. Παναγιώτη Βασιλόπουλου να συμμετάσχει στον τελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με την αντίστοιχη ομάδα της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, η συμμετοχή αυτή είναι νόμιμη, καθώς στον καλαθοσφαιριστή έχει εγκριθεί το επαγγελματικό του συμβόλαιο από τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και βάσει αυτού έχει εκδοθεί το αθλητικό του δελτίο από την Ε.Ο.Κ και συμμετέχει και στους αγώνες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Η συμμετοχή καλαθοσφαιριστών της περίπτωσης του Βασιλόπουλου στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας που κατέχουν νόμιμααθλητικό δελτίο, δεν απαγορεύεται από οιαδήποτε άλλη διάταξη.

Επίσης, λαμβάνεται υπόψην πως ειδικά για τους αγώνες του ΚυπέλλουΕλλάδας που συμμετέχουν ομάδες Κ.Α.Ε.Α1 Εθνικής Κατηγορίας έχει συμφωνηθεί ότι εφαρμόζεται ο κανονισμός που ισχύει στους αγώνες του ΕΣΑΚΕ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ