ΜΠΑΣΚΕΤ

Δια πυρός και σιδήρου η Κύμη, 77-73 τον Πανιώνιο

Δια πυρός και σιδήρου η Κύμη, 77-73 τον Πανιώνιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πανιώνιος έδειξε ικανός για την έκπληξη, αλλά η Κύμη ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου άλωσε τη Νέα Σμύρνη (77-73), συνεχίζοντας στη διοργάνωση.

Μπορεί να τους χωρίζει μια κατηγορία, αλλά ο Πανιώνιος έδειξε κόντρα στην Κύμη πως δεν... λογαριάζει από κάτι τέτοια. Οι "κυανέρυθροι" ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικοί απέναντι στην ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου, η οποία όμως πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά την εκτός έδρας επικράτησή της (77-73).

Με το ντέρμπι να κρατά για όλο το σαραντάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν ουσιαστικά την προσωπικότητα των ξένων τους, αλλά και την ψυχραιμία που είχαν στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, εκεί όπου οι παίκτες του Νίκου Οικονόμου έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για την ανατροπή. Η Κύμη κράτησε όμως τα ηνία και χάρη τη νίκη της προκρίθηκε στα προημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει -εκτός έδρας- τον Άρη (5/10).

Με τον Μουχάμαντ Ελ Αμίν (26π.) να ηγείται της προσπάθειας και να παίρνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες όποτε χρειάστηκε, οι "μπλε" είχαν σε κάθε περίπτωση τον τρόπο να αποδεικνύουν την υπεροχή τους στο παρκέ. Από την άλλη, ο Πανιώνιος στηρίχθηκε στους Μιχάλη Πελεκάνο (13π.), Βαγγέλη Σακελλαρίου (14π.), Σάκη Καρύδα (11π.) και Σωτήρη Μπιλλή (10π.), αλλά στην τελική προσπάθεια -στο φινάλε του αγώνα- δεν είχε την απαραίτητη ηρεμία για να ολοκληρώσει το έργο της ανατροπής.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-36, 59-58, 73-77.

Πανιώνιος (Οικονόμου): Πελεκάνος 13 (1), Σακελλαρίου 14 (2), Καρύδας 11 (2), Μπιλλής 10 (2), Ματαλών 3 (1), Δημητριάδης 9 (1), Αλίχοντζιτς 7, Μπάρλος 6, Νικολακόπουλος, Νοέας, Μίχαλος, Μελισσαράτος.

Κύμη (Μπρατσιάκος): Αμπντούλ Αλίμ 8, Γκριν 7 (1), Τουντζιαράκης 5, Σιγκούνας 6 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Ψαθάς 2, Σταμάτης 7 (1), Πάλμπλαντ 3, Μόργκαν 7, Ελ Αμίν 26 (5).

Αναλυτικά τα ζευγάρια των "8":

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός - Κολοσσός

ΑΕΚ - Κόροιβος

Άρης - Κύμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ