ΜΠΑΣΚΕΤ

Άρης - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Παναθηναϊκός τα ζευγάρια στα ημιτελικά

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο Άρης θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Νοκ-άουτ και οι δύο αναμετρήσεις στις 5 Νοεμβρίου.

Έγιναν γνωστά τα ζευγάρια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Άρης θα υποδεχθεί στο "Αλεξάνδρειο" τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει (ως γηπεδούχος) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Να τονίσουμε πως είναι νοκ-άουτ και οι δύο αναμετρήσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν οι Σταύρος Δουβής και Γιώργος Χήνας, τον Παναθηναϊκό οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος, τον Άρη ο Δημήτρης Παπακυριάκης, ενώ έκανε αίσθηση το γεγονός πως στην κλήρωση της ΕΟΚ δεν έδωσε το "παρών" κανένας εκπρόσωπος του Ολυμπιακού .

Στο ενδεχόμενο που επικρατήσουν τα φαβορί, δηλαδή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, θα έχουμε "αιώνιο" τελικό ύστερα από πέντε χρόνια, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε τελικό Κυπέλλου "ερυθρόλευκοι" και "πράσινοι", ήταν το 2013, όταν και είχε επικρατήσει το "τριφύλλι" (81-78). Ο Άρης έλαβε μέρος στον περσινό τελικό, στον οποίο ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό (68-59), ενώ τελευταία συμμετοχή της "Ένωσης" στην τελική φάση της διοργάνωσης ήταν το 2001, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο.

Οι αντιδράσεις Αρη, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

" Φιλοδοξία της ΑΕΚ είναι η συμμετοχή στον τελικό. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά από τώρα, γιατί το παιχνίδι είναι σε έναν μήνα και δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες τότε και ποια θα είναι τα δεδομένα. Το θετικό για μας είναι πως θα παίξουμε με τον κόσμο μας, που είναι μεγάλο όπλο για την ομάδα μας. Είναι καθοριστικό στοιχείο για μας, γιατί εκτός δεν θα είχαμε τον κόσμο μας και χάνουμε πολλή από τη δύναμή μας. Ελπίζω επειδή θα είναι μια μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και ελπίζω να βοηθήσει την ομάδα να περάσει στον τελικό. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο” τόνισε ο τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στις 5 Νοεμβρίου.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος, πρόεδρος και τζένεραλ μάνατζερ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είπε από τη μεριά του: “ Το τι θα θέλαμε ή δεν θα θέλαμε δεν έχει σημασία. Ήταν στην κλήρωση οι τέσσερις καλύτερες ομάδες, θεωρητικά. Πάντα είναι καλύτερο να παίζεις εντός έδρας. Η ΑΕΚ είναι πολύ δυνατή φέτος, αλλά στόχος του Παναθηναϊκού κάθε χρόνο είναι όλοι οι τίτλοι. Οπότε δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο. Το έχω ξαναπεί, πως μέσα από τους δύσκολους αγώνες γίνεσαι καλύτερη ομάδα κι έτσι κατακτάς τους τίτλους. Δεν σου χαρίζει κανείς τίποτα.

Είναι θετικό που ξέρουμε από νωρίς πως ο τελικός θα γίνει στο Ηράκλειο, αλλά αυτό που πρέπει να λέμε είναι ότι οι συνθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα με τα γήπεδα και την αντιπαλότητα δεν βοηθά. Όλοι κάνουν κριτική και λένε να κάνουμε Final 4 και Final 8, ενώ δεν μπορούμε να παίξουμε ένα ντέρμπι στην έδρα ενός εκ των δύο αντιπάλων με κόσμο. Πρέπει να γίνει το καλύτερο δυνατό για να μην υπάρχουν επεισόδια και να γίνει ένας καλός αγώνας για το άθλημα”.

Ο Δημήτρης Παπακυριάκης, αντιπρόεδρος του Αρη και μοναδικός εκπρόσωπός του στην κλήρωση, τόνισε ότι “ Επιθυμούσαμε να παίξουμε έναν τελικό στην έδρα μας και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Δεν μας ενδιέφερε ποιος θα ήταν ο αντίπαλος και το λέω με πάσα ειλικρίνεια. Θέλαμε να παίξουμε στο Nick Galis Hall. Εκεί ο Άρης έχει μεγάλη δυναμική. Έχουμε μια καινούρια ομάδα, δουλεύουμε σκληρά για να δείξουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Κάποια στοιχεία τα δείξαμε απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά όχι με τον Κόροιβο.

Νομίζω πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας. Αυτή τη στιγμή ως διοίκηση δίνουμε μεγάλη μάχη με το χρόνο, υπάρχει ένα πλάνο και θεωρούμε πως στο τέλος ο Άρης θα βγει νικητής από αυτή την ιστορία. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, είναι κοινώς γνωστό αυτό, αλλά θεωρούμε πως αν ο Άρης βγει από αυτή τη χρονιά νικητής αγωνιστικά, αλλά και διοικητικά-οικονομικά, θα αλλάξει και επίπεδο. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος, απλά πρέπει να συνδράμει πολύς κόσμος και να παρθούν σωστές αποφάσεις”.

Τα ζευγάρια στην ημιτελική φάση (5 Νοεμβρίου):

Άρης - Ολυμπιακός

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ