ΜΠΑΣΚΕΤ

Άρης - Ολυμπιακός 59-80

Άρης - Ολυμπιακός 59-80
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Άρη στο κεκλεισμένων των θυρών Αλεξάνδρειο με 80-59 και πλέον θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στον Άρη στο κεκλεισμένων των θυρών Αλεξάνδρειο με 80-59, παίρνοντας το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (ΣΕΦ, 19/02).

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα το παιχνίδι τους και έφτασαν με συνοπτικές διαδικασίες στο θετικό αποτέλεσμα.

Οι "ερυθρόλευκοι" αντέδρασαν σωστά στην προσπάθεια του Άρη να επιστρέψει στο ματς (20-27 στο 14'), δημιούργησαν και πάλι διαφορά ασφαλείας και πήραν στο τέλος τη νίκη στο Αλεξάνδρειο.

Ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση από τους Πειραιώτες, καθώς σημείωσε 20 πόντους, ενώ οι Βασίλης Σπανούλης, Πέρο Άντιτς πέτυχαν 14 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από τον Άρη που προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την πρόκριση ο Άντριαν Όλιβερ σταμάτησε στους 16.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό του. Προηγήθηκε, μάλιστα με 8-0 των γηπεδούχων, οι οποίοι σημείωσαν καλάθι μετά από τέσσερα λεπτά στο παιχνίδι, με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη (2-8). Οι "ερυθρόλευκοι" σε εκείνο το σημείο ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοση τους και παράλληλα έσφιξαν την άμυνα τους.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν και να βρουν τρόπο να πλησιάσουν το καλάθι των Πειραιωτών. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε το άνετο για τους φιλοξενούμενους 9-25 έπειτα από καλάθι του Κώστα Παπανικολάου στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια, πάντως ο Άρης αντέδρασε. Μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, πίεσε τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς και σταδιακά άρχισε να ροκανίζει το σκορ. Έτσι, οι 2/2 βολές του Κρούσιτς θα φέρουν στο 14' την διαφορά στους 7 πόντους με επιμέρους σκορ του Άρη 11-2 (20-27).

Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε και με σερί 6-0 ξέφυγε και πάλι με 33-20, ύστερα από κάρφωμα του Κώστα Παπανικολάου. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να πιέζουν, δεν άφησαν χώρους στους παίκτες του των γηπεδούχων με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με 42-26, έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Βασίλης Σπανούλη.

Χωρίς δυσκολίες

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση κατάφερε να αυξήσει και πάλι την διαφορά μεταξύ των ομάδων. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης πέτυχε το 42-54, συμπληρώνοντας ένα σερί 6-0 για τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Άρης στη συνέχεια έπαιξε άμυνα ζώνης και τελικά το πλήρωσε από τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και πέτυχε το 57-42 για τον Ολυμπιακό που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 21 πόντων έπειτα από τρίποντο του Παπανικολάου στην εκπνοή.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, οι Πειραιώτες έριξαν ρυθμούς, φρόντισαν να διατηρήσουν μία διαφορά ασφαλείας και τελικά έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα με 80-59, εξασφαλίζοντας την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 9-25, 26-42, 44-65, 59-80.

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραϊδής 9(2), Κερούς 4, βεζένκοφ, Ταπούτος 8, Τζέιμς 2, Τσαϊρέλης 4, Δήμας, Όλιβερ 16, Κρούσιτς 4, Βεργίνης 9(1), Μάλντροου 3(1).

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Παπανικολάου 20(2), Άντιτς 10(1), Σπανούλης 14(2), Μάντζαρης 2, Χάουαρντ 2, Κέσελ 5, Σλούκας 4, Παπαδόπουλος 8, Γκετσεβίτσιους 2, Κατσίβελης, Πρίντεζης 9(1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ