ΜΠΑΣΚΕΤ

Αρης - ΑΕΚ: Ο δικός τους "Τελικός"

Αρης - ΑΕΚ: Ο δικός τους "Τελικός"

Άρης και ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν έπειτα από χρόνια σε έναν Τελικό, αφού θα τεθούν αντιμέτωποι στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι, πρακτικά, το δικό τους ζευγάρωμα στον ημιτελικό είναι ο δικός τους Τελικός. Για πολλούς λόγους.

Άρης και ΑΕΚ. ΑΕΚ και Άρης. Δύο ομάδες με τεράστια ιστορία που προσπαθούν να επιστρέψουν με σταθερά βήματα στην κορυφή. Και ίσως το πιο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση - μέχρι το επόμενο - να είναι ο μεταξύ τους ημιτελικός για το Κύπελλο Ελλάδας στις 14 Ιανουαρίου 2017 .

Η κληρωτίδα είχε κέφια. Και ο λόγος δεν είναι μόνο ότι τα έφερε έτσι ώστε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τεθούν αντιμέτωποι στον ένα ημιτελικό , αλλά και επειδή έφερε την ΑΕΚ απέναντι στον Άρη, μερικούς μόνο μήνες μετά την επεισοδιακή σειρά των περσινών μικρών Τελικών της Stoiximan.gr Basket League. Τότε που η ΑΕΚ, παίζοντας με μειονέκτημα έδρας, κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση με 3-1 νίκες, σε μία σειρά που σημαδεύτηκε από αρκετό... χαρτοπόλεμο ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομάδων, αλλά και ένα παιχνίδι-δυσφήμηση του αθλήματος. Ο λόγος για τον 2ο μικρό Τελικό στο ΟΑΚΑ, όταν οι δύο ομάδες κατέληξαν να παίζουν... 3 εναντίον 2 λόγω μίας γενικευμένης σύρραξης που έγινε λίγο πριν το τέλος του αγώνα !

Αυτά βέβαια έγιναν τον Μάϊο. Τώρα (28/11) έχουμε Νοέμβριο και οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για τον ημιτελικό του κυπέλλου στις 14 Ιανουαρίου στο "Αλεξάνδρειο", ενώ 8 μέρες νωρίτερα θα βρουν η μία την άλλη στις 6 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Κοινώς, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το... τσεκούρι του πολέμου έχει θαφτεί. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα.

ΑΕΚ και Άρης έχουν την δική τους κόντρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν συμπαθούν η μία ομάδα την άλλη. Και δεν το κρύβουν. Αμφότεροι θέλουν να μπουν σφήνα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και κάποια στιγμή να τους ξεπεράσουν. Πρώτα όμως πρέπει να ξεπεράσουν ο ένας το εμπόδιο του άλλου. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο μεταξύ τους ημιτελικός είναι ο δικός τους Τελικός. Γιατί είναι ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει τις ισορροπίες στην... σχέση τους, πριν έρθει η ώρα να κοιτάξουν ψηλότερα, προς το μέρος των δύο "αιωνίων".

Είναι δεδομένο ότι ο μεταξύ τους ημιτελικός δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα σε ένταση από τον αντίστοιχο του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό: Από το γόητρο και την κόντρα τους, μέχρι την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα ακόμα τρόπαιο για την (εδώ και μία 12ετία ίδια) τροπαιοθήκη τους, αφού όποιος πάρει την πρόκριση ξέρει ότι θα έχει μπροστά του 40 λεπτά για να κάνει την υπέρβαση κόντρα σε έναν εκ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Μία υπέρβαση που την ψάχνουν και οι δύο εδώ και πολλά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ