Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

"Το Αγρίνιο προκαλούσε από το 1ο λεπτό"

"Το Αγρίνιο προκαλούσε από το 1ο λεπτό"

Ο έφορος της Νίκης Βόλου, Νίκος Μακρίδης απαντά στις κατηγορίες που απηύθυνε στην ομάδα της Μαγνησίας το Αγρίνιο, σχετικές με επεισόδια που έγιναν μετά το ματς της Κυριακής (5/4), για τον 1ο όμιλο του Βορρά, στη Γ' Εθνική. Τι αποκάλυψε;

Μετά την τοποθέτηση του Τάσου Σταμάτη, βοηθού προπονητή στο Αγρίνιο, για όσα ακολούθησαν το τέλος του ματς στο Βόλο, με τη Νίκη και την επίθεση που υποστήριξε πως δέχθηκε η ομάδα του , σήμερα το Sport24.gr φιλοξενεί την άποψη του Νίκου Μακρίδη, εφόρου των γηπεδούχων για όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή (5/4), στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου Βορρά, στη Γ' Εθνική.

" Η φιλοξενία όλων των ομάδων που έρχονται στο Βόλο, είναι άψογη, κάτι για το οποίο μπορούν να σας διαβεβαιώσουν οι πάντες. Εν προκειμένω, όταν ήλθε η αποστολή του Αγρινίου τους υποδεχθήκαμε, τους κεράσαμε καφέδες, χυμούς και κάναμε ό,τι χρειάζεται να κάνει ένας οικοδεσπότης αγώνα. Εν τούτοις, καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, για την ακρίβεια από το 1ο λεπτό, οι παίκτες Γκόβας, Μήτσου και Γεωργούλας είχαν προκλητική συμπεριφορά, που αφορούσε και απρεπείς χειρονομίες".

"Το Αγρίνιο προκαλούσε από το 1ο λεπτό"

όταν ο Μήτσου σκόραρε μπροστά στον παίκτη της ομάδας μας, Τσόλη, όπως επέστρεφε στην άμυνα κατέβασε το σορτσάκι του και έδειξε τα οπίσθια του. Ο Γεωργούλας, έπειτα από κάποιο καλάθι, πήγε προς τις εξέδρες και έφτυσε. Ως έφορος, πήγα στον πάγκο του Αγρινίου και τους παρακάλεσα να κάνουν κάτι, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, τα οποία οι δικοί τους παίκτες φρόντισαν να διαταράξουν. Στο κλειστό υπήρχαν 800 άτομα. Εδώ, θα πρέπει να θυμίσω πως η ομάδα του ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να παραστεί στη Super League και οι φίλαθλοι μας είναι "πεινασμένοι" για τα αθλητικά δρώμενα, εξ ου και είναι κοντά μας σε κάθε αγώνα".

Η κατάσταση, όπως λέει ο κ. Μακρίδης, όχι μόνο δεν ηρέμησε. Τουναντίον, εντάθηκε. " Το αποκορύφωμα ήταν όταν μετά το τρίποντο του Γκόβα, χάριν του οποίου προηγήθηκε το Αγρίνιο, ο παίκτης αυτός ήλθε μπροστά στον πάγκο μας και μας έδειξε τα γεννητικά του όργανα. Μετά, έλεγε πως χαιρέτησε τον πρόεδρο της ομάδας του, που καθόταν στο συγκεκριμένο σημείο. Πείτε μου πώς να ξέρει ο κόσμος πού απευθυνόταν; Πού να ξέρει ποιος είναι ο πρόεδρος της αντιπάλου ομάδας; Πήγα λοιπόν, ξανά στον πάγκο του Αγρινίου και τους ζήτησα -ξανά- να μην εξαγριώνουν τους φιλάθλους μας. Στα 2'' πριν το τέλος και ενώ όλα είχαν κριθεί, ο Κατσαλής έδωσε την μπάλα σε αντίπαλο παίκτη, τον Γκόβα, στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι και εκείνος έτρεξε να επιχειρήσει τρίποντο. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι".

Δεν αρνήθηκε πως μερίδα οπαδών εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο " επ ουδενί όμως, ήταν 300 άνθρωποι, όπως υποστηρίζει το Αγρίνιο, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε ανάλογες συμπεριφορές και σε άλλα γήπεδα, όπως με διαβεβαίωσαν άνθρωποι με τους οποίους έχω έλθει σε επικοινωνία, τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, ετοιμάζεται σχετική έκθεση, με ομάδες δηλαδή, που έχουν παράπονα από τη συμπεριφορά της εν λόγω ομάδας, προς τις αρμόδιες αρχές".

Κατέληξε στο ότι " όσα έγιναν, γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να προφυλάξουμε την αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας και όπως κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια. Και οι παίκτες μας βοήθησαν, ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια. Ο Σταμάτης (βοηθός προπονητή) είχε δεχθεί κάποιο χτύπημα και στείλαμε τον κ. Μεϊκόπουλο, διευθυντή της Παθολογικής, στο νοσοκομείο του Βόλου και πατέρα του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, να τον εξετάσει. Κατά την είσοδο του στα αποδυτήρια, είπε στους ανθρώπους του Αγρινίου πως θα ήταν χρήσιμο να σταματήσουν να προκαλούν και εκείνοι του απαγόρευσαν να δει τον τραυματισμένο κόουτς, λέγοντας "εσύ θα μας κάνεις μαθήματα ηθικής;". Κατά την έξοδο προς το λεωφορείο ήταν 15 οπαδοί που έβριζαν, αλλά ως εκεί. Ώσπου κάποιοι παίκτες του Αγρινίου πέταξαν μπουκάλια με νερό στον κόσμο, για να απειληθεί εκ νέου σύρραξη. Για όλα αυτά, μπορεί να σας μιλήσει ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Γιάννης Τόλιας που ήταν μπροστά".

*Η φωτογραφία είναι από το magesiasports.gr

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ