Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο μαθητής κέρδισε τον δάσκαλο -ξανά

Ο μαθητής κέρδισε τον δάσκαλο -ξανά

Οι Ίκαροι Σερρών πέτυχαν τη νίκη της 10ης αγωνιστικής στη Γ' Εθνική, μετά το 116-110 επί της Ελευθερούπολης. Εκεί όπου ο μαθητής (Στέργιος Ποργιόπουλος) κέρδισε τον δάσκαλο (Στάθης Καμαράκης), με ηγέτες ετών... 15.

Η εκτός έδρας νίκη των Ικάρων Σερρών επί της Ελευθερούπολης (116-110) κρίθηκε στην τρίτη παράταση. Αυτό όμως δεν ήταν το πλέον σημαντικό στοιχείο του αγώνα. Ποιο ήταν αυτό; Οι "κυανοκίτρινοι" πήραν τη νίκη στηριζόμενοι σε παίκτες από την παιδική και εφηβική τους ομάδα. Αυτό είναι άλλωστε, το φετινό τους ρόστερ. Παιδιά που βρίσκονται εδώ και χρόνια στον σύλλογο και άλλα που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής.

Ο "αρχιτέκτονας" της φετινής προσπάθειας, που βρίσκει τους Ικάρους Σερρών να αγωνίζονται στη Γ' Εθνική, Στέργιος Ποργιόπουλος, μίλησε στο Sport24.gr για την αξία της εκτός έδρας νίκης επί της Ελευθερούπολης. Δεν έμεινε μόνο εκεί όμως. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ποιοι έκριναν το αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής (14/12), όπως επίσης ποιον είχε απέναντί του. Βλέπετε, ο -προπονητής της Ελευθερούπολης- Στάθης Καμαράκης έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Ο λόγος; "Είναι ο μέντοράς μου", παραδέχεται ο ίδιος.

" Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια από το καλοκαίρι να ανανεώσουμε τα κύτταρά μας. Η ομάδα μπορούσε να ανέβει στην Α1 πριν τρία χρόνια, αλλά έγινε καταστρατήγηση του κανονισμού και δεν πήρε τη θέση του Πανελληνίου. Δυστυχώς πέρσι πέσαμε στη Β' Εθνική και ο σύλλογος αποφάσισε τον οικειοθελή υποβιβασμό στη Γ' Εθνική, για να "χτίσει" κάτι καινούργιο", ήταν τα πρώτα λόγια του Στέργιους Ποργιόπουλου, πριν εξηγήσει;

" Από την περσινή ομάδα έχουν μείνει μόνο τέσσερα παιδιά (Γρίψιος, Χορτομάρης, Τράκας, Παπαδόπουλος), τα οποία όμως δεν είχαν χρόνο συμμετοχής τα τελευταία χρόνια. Φέτος έχουν διαφορετικό ρόλο. Στηριζόμαστε πάνω τους", είπε και συνέχισε αναφερόμενος στο πλάνο που υπήρχε το καλοκαίρι: " Πήραμε κάποιους παίκτες από τα τοπικά πρωταθλήματα και μαζί με τα παιδιά από το παιδικό και το εφηβικό φτιάξαμε το φετινό ρόστερ".

Το ρίσκο που παίρνουν φέτος οι Ίκαροι Σερρών έχει όμως αιτιολογία. Ποια είναι αυτή; " Στις μικρές ηλικίες έχουμε πολύ ταλέντο. Γι αυτό θέλουμε να το αναδείξουμε, να βγάλουμε μπροστά τα παιδιά και να "χτίσουμε" μια ομάδα στην οποία θα μπορούμε να στηριχθούμε τα επόμενα χρόνια. Είναι σαφές πως πρώτος στόχος είναι η εξασφάλιση της σωτηρίας. Αυτό έχουμε μόνο στο μυαλό μας. Ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε".

"Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο"

Στη συνέχεια, η κουβέντα πήγε στα όσα έγιναν στην Καβάλα (σ.σ.: εκεί εδρεύει η Ελευθερούπολη) το βράδυ της Κυριακής. Παραδέχθηκε μάλιστα πως " δεν... υπάρχει αυτό που έγινε την Κυριακή. Είμαι προπονητής εδώ και είκοσι πέντε χρόνια και ομολογώ πως δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Παίξαμε στην τρίτη παράταση με παίκτες ηλικίας 15 ετών. Παρόλ' αυτά καταφέραμε να κερδίσουμε. Τα παιδιά είχαν 4/5 τρίποντα σε εκείνο το σημείο και πήραμε τη νίκη", πριν αποκαλύψει τι συμβουλή έδωσε στους ανήλικους παίκτες του:

Ο μαθητής κέρδισε τον δάσκαλο -ξανά

Ήμουν σαφής μαζί τους. Τόνισα πως, αν είναι ελεύθεροι, πρέπει να σουτάρουν. Να δείξουν ότι έχουν μπασκετικό θράσος. Ο κόουτς Καμαράκης φώναζε διαρκώς στους παίκτες του να αφήνουν τους "μικρούς" ελεύθερους. Τα παιδιά το εκμεταλλεύτηκαν, έβαλαν τα σουτ και πήραμε μία πολύ μεγάλη νίκη. Αυτό το δίποντο μας δίνει πολύ κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια".

Ως προπονητής και... δάσκαλος για τους νεαρούς παίκτες που έχει φέτος στη διάθεσή του, πρέπει να τους μάθει πως πρέπει να ξεχάσουν όσα έγιναν την Κυριακή (14/12) και να επικεντρωθούν στο επόμενο παιχνίδι: " Είναι δύσκολο να... ηρεμήσεις τα παιδιά. Είναι λογικό -λόγω ηλικίας- να έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και την ψυχολογία τους. Γι αυτό γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους στον σύλλογο, προκειμένου τα παιδιά να ωριμάσουν κάτω από καλές συνθήκες, που θα τους βοηθήσουν στην καριέρα τους. Από σήμερα (16/12) πρέπει να ξεχάσουμε όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Ελευθερούπολη και να επικεντρωθούμε στον αγώνα με τον Ιωνικό Ιωνίας. Τα παιδιά είναι στον έβδομο ουρανό αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει να προσγειωθούμε".

"Μέντοράς μου ο Καμαράκης"

Ο μαθητής κέρδισε τον δάσκαλο -ξανά

" Με τον κόουτς έχουμε μία ιδιαίτερη σχέση. Στην αρχή ήταν προπονητής μου για δέκα χρόνια, μετά γίναμε φίλοι και συνεργάτες. Θα έλεγα πως είναι ο μέντοράς μου, το πρότυπό μου", εξήγησε ο ίδιος πριν τονίσει πως "είναι -μαζί με τον Κώστα Σορώτο- ένας από τους μεγαλύτερους "δασκάλους" του ελληνικού μπάσκετ. Θα έλεγα μάλιστα, πως είναι ο γκουρού του σερραϊκού μπάσκετ".

Παρότι... μαθητής πάντως, μετράει μόνο νίκες απέναντι στον δάσκαλο. Έχει το 3/3 μέχρι στιγμής και... συνεχίζει. " Μακάρι κι οι δικοί μου μαθητές, να με ξεπεράσουν στο μέλλον. Θα είναι μεγάλη μου χαρά αυτό. Οι Σέρρες βγάζουν ικανούς προπονητές και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά", καταλήγει.

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ