Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου δείχνει τον δρόμο

Ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου δείχνει τον δρόμο

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου βρίσκεται στην κορυφή του 2ου ομίλου Νότου. Ο "αρχιτέκτονας" της πορείας των "κόκκινων", Παναγιώτης Σαββάτης, μίλησε στο Sport24.gr για τους λόγους της επιτυχίας.

Όταν ξεκινούσε η προετοιμασία του Κρόνου Αγ. Δημητρίου το καλοκαίρι, ουδείς περίμενε πως τέσσερις μήνες μετά η ομάδα θα είναι μόνη πρώτη στον 2ο όμιλο Νότου. Πρώτη και αήττητη, αφού μετρά εννιά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, έχοντας αποκτήσει διαφορά δύο βαθμών από το -θεωρητικό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου- Κορωπί και τον Πόλις Καλλιθέας. Με τον δεύτερο μάλιστα τίθεται αντιμέτωπη την προσεχή Κυριακή (14/12, 17:00).

"Κανείς δεν περίμενε τόσο καλή πορεία. Αφενός λόγω του υψηλού ανταγωνισμού που υπάρχει στον όμιλο, αφετέρου λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού -σε σχέση και με τους αντιπάλους- που έχει φέτος η ομάδα", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Παναγιώτη Σαββάτη στο Sport24.gr, πριν επισημάνει πως:

" Αυτό που έχουμε καταφέρει δεν βασίζεται μόνο σε ένα παράγοντα. Είναι κάτι συνολικό. Αρχικά, έχει να κάνει με την καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, από όλους. Μιλάω τόσο για την ποσότητα της προπόνησης, όσο και για την ποιότητά της. Από εκεί κι έπειτα, είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε, το κλίμα που υπάρχει στον σύλλογο και η ηρεμία που αποπνέει η διοίκηση".

Ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου δείχνει τον δρόμο

Ενδόμυχα προφανώς και κοιτάζουμε πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Η λογική μας όμως δεν αλλάζει. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Αυτό είναι το "κλειδί" της επιτυχίας για εμάς", είπε και εξήγησε:

" Είναι άτοπο να θεωρήσει κανείς πως είμαστε σε τροχιά ανόδου, επειδή την ένατη αγωνιστική βρισκόμαστε στην πρώτη θέση. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και αυτά αλλάζουν μέσα σε μία - δυο αγωνιστικές. Τόσο χρειάζεται για να έρθουν τα πάνω κάτω".

Κυριαρχεί η ηρεμία

Δεν υπάρχει όμως έξτρα πίεση πλέον λόγω της παρουσίας του Κρόνου Αγ. Δημητρίου στην πρώτη θέση; " Η πίεση που αισθανόμαστε είναι... ευχάριστη. Δεν θα αφήσουμε κάτι εξωγενές να μας επηρεάσει αρνητικά. Βιώνουμε μια διαδικασία ηρεμίας, υπομονής και αυτοπεποίθησης που πηγάζει από την εικόνα που έχουμε στους αγώνες", επεσήμανε ο Παναγιώτης Σαββάτης, πριν μιλήσει για το πραγματικό κέρδος της ομάδας του.

Ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου δείχνει τον δρόμο

Το ρόστερ αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από παιδιά που έχουν "βγει" από τις Ακαδημίες μας ή από παίκτες που πλέον έχουν "δεθεί" με τον σύλλογο. Κάτι που δημιουργεί ένα πιο οικογενειακό κλίμα, το οποίο δεν αλλάζει. Σαν σύλλογος άλλωστε, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην παραγωγή παικτών. Είναι στόχος μας να βγάζουμε παίκτες που θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα τα επόμενα χρόνια. Μέχρι στιγμής το καταφέρνουμε σε σημαντικό βαθμό. Θέλουμε όμως να κάνουμε ακόμα περισσότερα".

Το παράδειγμα του Λούντζη

Όπως η πώληση παικτών σε ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό. Κάτι που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με τον Μιχάλη Λούντζη: " Ήταν πολύ μεγάλο θέμα για τον σύλλογο το γεγονός πως ο Μιχάλης πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Έχω ζήσει το παιδί από μικρή ηλικία καθότι ήμουν προπονητής του στο παιδικό και γνωρίζω καλά πως άξιζε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Έχει όλα τα στοιχεία για να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά", δήλωσε χαρακτηριστικά, πριν κλείσει εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου επιδιώκει να δώσει συνέχεια στην παράδοση που έχει στην παραγωγή παικτών:

" Δόξα τω Θεώ, δίνεται μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής. Μιλάμε για έναν σύλλογο που έχει αυτό ως προτεραιότητά. Μαζί με τον Γιώργο Περαντωνάκη (σ.σ.: τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας) και τους προπονητές δουλεύουμε επί καθημερινής βάσης με γνώμονα τα παιδιά. Ευελπιστούμε πως η προβολή που είχαμε λόγω της μεταγραφής του Μιχάλη, θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον".

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ