Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Μία πόλη, μία οικογένεια, μία ανερχόμενη ομάδα

Μία πόλη, μία οικογένεια, μία ανερχόμενη ομάδα

Οι παρέες γράφουν ιστορία και στην Κύμη η αγάπη για το μπάσκετ συσπείρωσε μία κυψέλη ανθρώπων που με όπλο τον ρομαντισμό ήρθαν για να δημιουργήσουν κρότο στο άθλημα.

Η Κύμη είναι γνωστή σε όλους για τις ομορφιές της, για την γραφικότητα της, την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων αλλά και για την ναυτική της παράδοση που χάνεται μέσα στα βάθη των αιώνων. Σε όλα αυτά, όμως σύντομα θα προστεθεί και το μπάσκετ, καθώς η προσπάθεια που ξεκίνησε η οικογένεια Θεοδώρου βάζει για τα καλά στον μπασκετικό χάρτη την γενέτειρα του Γιώργου Παπανικολάου (διεθνούς φήμης γιατρός, γνωστός από το ομώνυμο γυναικολογικό τεστ).

" Χωρίς την ιερή φλόγα του ενθουσιασμού τίποτα το σπουδαία κι ευγενικό δεν μπορεί να γίνει στη ζωή" έχει πει ο Γιόχαν Φον Γκέτε, ενώ ο Μιχαήλ Άγγελος έχει υποστηρίξει πως " αυτό που αγαπά, πρέπει να καταλυθεί απ' τη φωτιά της αγάπης του". Έτσι και μία παρέα από την Κύμη καταλύθηκε από την φωτιά και το σαράκι του μπάσκετ κι αποφάσισε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το άθλημα.

" Από μικρός πήγαινα με φίλους στο γήπεδο και παίζαμε. Εκείνο το γήπεδο είχε φτιαχτεί το 1993 από τον θείο μου που ήταν Δήμαρχος της πόλης και με τράβηξε από μικρό παιδί να παίξω μπάσκετ" λέει ο πρόεδρος του ΓΣ Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου στο Sport24.gr και συνεχίζει: "Από την οικογένεια μου είχα μάθει να αγαπάω τον αθλητισμό, να πηγαίνω στο κλειστό και να ασχολούμαι με την καλαθοσφαίριση. Κάπως έτσι μπήκε μέσα μου το μικρόβιο. Ο πατέρας μου ήταν άνθρωπος του αθλητισμού κι εγώ απλά συνεχίζω την αγάπη της οικογένειας".

Μία πόλη, μία οικογένεια, μία ανερχόμενη ομάδα

Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου μαζί με τον Βασίλη Μπρατσιάκο με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος

Τα λεγόμενα του προέδρου έρχεται να επιβεβαιώσει και ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Μπρατσιάκος, "Η οικογένεια είναι ο βασικός υπεύθυνος της επιτυχίας και φυσικά κυρίαρχο ρόλο έχει ο Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο οποίος μαζί με τον συνεργάτη του, Βασίλη Παπασταμέλο τρέχουν όλα αυτά τα χρόνια για να είναι όλα καλά στην καθημερινότητα της ομάδας”.

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν ενεπλάκη με το μπάσκετ γιατί ελπίζει στο κέρδος. Αντιθέτως γνωρίζει πως "μόνο έξοδα μπορεί να έχει αυτό το εγχείρημα, όμως όπως μου αρέσει οι δουλειές μου να πηγαίνουν καλά έτσι κι η ομάδα θέλω να πηγαίνει καλά γιατί για εμένα είναι μία επιχείρηση χωρίς έσοδα. Η οικογένεια μου με εμπιστεύτηκε τα τελευταία εφτά χρόνια να διοικώ την επιχείρηση μας μόνος μου κι έχω καταφέρει να αναπτυχθεί, έτσι θέλω και το χόμπι μου να πηγαίνει καλά. Το μπάσκετ είναι το χόμπι μου και προτιμώ να περνάω αρκετές από τις ώρες μου εκεί, παρά σε οτιδήποτε άλλο. Για εμένα ήταν μία προσωπική διέξοδος κι ήθελα να δω αν μπορώ να τα καταφέρω".

Ξέφρενη πορεία

Μία πόλη, μία οικογένεια, μία ανερχόμενη ομάδα

Τρίσποντο... ανόδων σε ισάριθμα χρόνια έχει προκύψει από τη συνεργασία του Θεοδώρου με τον Μπρατσιάκο

Τέσσερις συνεχόμενες ανόδους, μία ήττα σε δύο αγωνιστικές σεζόν και από τα τοπικά στην πόρτα της Β' εθνικής. Αυτός είναι ο απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας του ΓΣ Κύμης από τότε που αποφάσισε να ασχοληθεί με την ομάδα η οικογένεια Θεοδώρου. Που όμως φτάνουν τα όνειρα; " Το έχω πει πολλές φορές και δεν το κρύβω ότι όνειρο μου είναι να δω τον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης στην Α1" μας λέει ο πρόεδρος, πριν συμπληρώσει "Δεν ξέρω αν οι συγκυρίες θα το επιτρέψουν, όμως σίγουρα είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό όλης της οικογένειας του ΓΣ και της βιολογικής μου οικογένειας. Όλοι αυτό θέλουμε για την ομάδα κι εκεί της αξίζει να πάει".

Κι αν αυτά για κάποιους μοιάζουν με μακρινά όνειρα ο coach Μπρατσιάκος έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. “ Έχουμε καταφέρει να φέρουμε το κόσμο στο γήπεδο και τον έχουμε κάνει να θέλει να μας βλέπει κάθε Κυριακή σε όποιο γήπεδο κι αν παίζουμε. Ακόμα υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς. Η ομάδα αυτή δεν έχει ταβάνι! Φυσικά όλα εξαρτώνται από την οικογένεια Θεοδώρου και την διάθεση της να συνεχίσει να στηρίζει υλικά και ηθικά την προσπάθεια που γίνεται" τόνισε ο προπονητής της ομάδας και ιδρυτής του Χαλκίδα Basketball Academy, ο οποίος ευτύχησε πρόσφατα να δει στις κλήσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου στην Εθνική Εφήβων τον παίκτη του και αθλητή του ΓΣ Κύμης, Άλκη Αγγελή.

Μία πόλη, μία οικογένεια, μία ανερχόμενη ομάδα

Ο Άλκης Αγγελής επί τω... έργω

Μυστικό επιτυχίας είναι... το οικογενειακό κλίμα

Η πορεία του ΓΣ Κύμης θυμίζει λίγο σε... Κύμκη , καθώς οι Ευβοιώτες έχουν να ηττηθούν από πέρσι στα πλέι οφ. Με ρεκόρ 14-0 στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής στον 2ο όμιλο η Β' Εθνική και η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι σχεδόν δεδομένα. " Στην αρχή δεν περιμέναμε ότι θα βρεθούμε στην Β' εθνική" λέει ο Αλέξανδρος Θεοδώρου και συμπληρώνει " Ακόμα και τώρα συζητάμε με φίλους, που ξεκινήσαμε μαζί τον ΓΣ Κύμης, και λέμε πως δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα φτάναμε μέχρι εδώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι τότε που ξεκινάγαμε λέγαμε μεταξύ μας πόσο σπουδαίο θα ήταν να μας γράψει μία εφημερίδα ή να ασχοληθεί κάποιο Μέσο μαζί μας και κάναμε όνειρα. Σταδιακά όλα αυτά που τότε λέγαμε και γελάγαμε πλέον πραγματοποιούνται δείχνοντας ότι η καλή δουλειά και το μεράκι μπορούν να σε πάνε μπροστά".

Ο προγραμματισμός, όμως δεν έγινε ποτέ με μικρές φιλοδοξίες και συμβιβασμούς. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο τεχνικός της ομάδας, Βασίλης Μπρατσιάκος. “ Σε συνεργασία με την διοίκηση αποφασίσαμε και το δηλώσαμε από την αρχή ότι στόχος για φέτος είναι η άνοδος στη Β' εθνική. Με αυτά τα δεδομένα φτιάξαμε ένα ρόστερ με σκληρό μέταλλο, με φιλοδοξίες ίδιες με του συλλόγου και με παίκτες που δεν συμβιβάζονται με την ήττα. Καθημερινά δουλεύουμε σκληρά για το θαύμα της ανόδου και θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος”.

Κι αν πιστεύετε ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η οικονομική ευμάρεια τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε, καθώς ο Θεοδώρου ξεκαθαρίζει ότι αυτό που οδηγεί τον ΓΣ στις επιτυχίες είναι ότι " είμαστε μία οικογένεια. Αν κάποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα θέλω της ομάδας τότε δεν είναι και μέλος της. Εμείς αυτό που κοιτάμε είναι οποιοσδήποτε έρχεται εδώ να μπορεί να μπει στη λογική και την νοοτροπία της οικογένειας γιατί έτσι έρχονται οι επιτυχίες.

Όσον αφορά τα λεφτά που έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι στη σφαίρα της μυθοπλασίας. Δεν είναι τα λεφτά το παν, κάποια πράγματα είναι και προϊόν καλού κλίματος και καλής συνεργασίας. Αν ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τι θες από παίκτες, προπονητές και ποιοι είναι οι στόχοι σου τότε τα λεφτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα".

Από την πλευρά του ο Μπρατσιάκος στάθηκε περισσότερο στο γεγονός ότι “υπάρχει πλάνο διοικητικό και προπονητικό που έχει χτιστεί με μακροχρόνιο ορίζοντα και τηρείται ευλαβικά από όλους. Η ομάδα είναι οικογένεια με τα καλά και τα άσχημα που υπάρχουν, ενώ υπάρχουν δυνατοί δεσμοί μεταξύ όλων των μελών. Οι νόμοι της ομάδας διέπονται από το τρίπτυχο σεβασμός, πειθαρχία και δικαιοσύνη. Σε όλα αυτά θεματοφύλακας είναι πρώτα απ' όλους η ίδια οικογένεια Θεοδώρου. Αυτά είναι τα μυστικά που οδηγούν στις ανόδους, στις επιτυχίες και στην καταξίωση”.

Μία πόλη, μία οικογένεια, μία ανερχόμενη ομάδα

Κλείνοντας την συζήτηση μας ρωτήσαμε τον Αλέξανδρο για τους λόγους που αποφάσισε να εμπλακεί με τον ΓΣ Κύμης κι όχι με κάποια άλλη ομάδα που θα ήταν ήδη σε πιο μεγάλη κατηγορία με τον ίδιο να είναι απόλυτος. "Ό,τι γίνεται, γίνεται μόνο για το καλό της περιοχής και θεωρώ ότι μέσω του μπάσκετ μπαίνει ένα μεγάλο κομμάτι ανάπτυξης της πόλης. Είμαι τοπικιστής κι αυτό δεν κρύβεται. Όσοι με γνωρίζουν το καταλαβαίνουν. Εδώ μεγάλωσα, εδώ είναι οι φίλοι μου, εδώ είναι η επιχείρηση μας, εδώ είναι τα πάντα για εμένα. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Ακόμα κι αν η ομάδα φτάσει στην Α1 θα πρέπει να γίνει εδώ ένα γήπεδο για να συνεχίσει να παίζει εδώ" είπε κλείνοντας.

Από την πλευρά του ο κόουτς Μπρατσιάκος θέλησε να κάνει ειδική μνεία στον κόσμο της πόλης, ο οποίος " είναι ο 6ος παίκτης μας. Είναι πραγματικά συγκλονιστικός σε κάθε παιχνίδι. Μας δίνει δύναμη και μας στηρίζει τόσο μέσα όσο κι έξω από την Κύμη. Έχουμε τουλάχιστον 200 άτομα σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι κάτι που είναι πρωτόγνωρο για επαρχιακή πόλη, σε τέτοια κατηγορία και σε ειδικά σε τέτοιες εποχές”.

Αν όλα αυτά δεν σας έπεισαν ότι σύντομα θα σας απασχολήσει το μπάσκετ της Κύμης τότε διαβάστε και τους λόγους για τους οποίους ο έμπειρος τεχνικός πιστεύει ότι η ομάδα της όμορφης πόλης έχει λόγο ύπαρξης στα υψηλά σκαλοπάτια του ελληνικού μπάσκετ “ο ΓΣ έχει ξεφύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια σε τρόπο λειτουργίας και. Συνήθως βλέπουμε πόλεις που στηρίζουν ομάδες, όμως εδώ η ομάδα είναι αυτή που στηρίζει την πόλη. Είναι μία ομάδα που φτιάχτηκε για να βοηθήσει την πόλη και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους!

Ο Γ.Σ. Κύμης έχει να δώσει πολλά ακόμα στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, στον τουρισμό, στην οικονομία και στην καθημερινή ζωή της Κύμης. Με τη σειρά του το ελληνικό μπάσκετ έχει ήδη αποκτήσει μία ομάδα πρότυπο, γεμάτη υγεία, με τεράστιο κοινωνικό έργο και με διάθεση να αναδείξει όσο περισσότερο γίνεται το αγαπημένο μας άθλημα”!

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ