Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Κλωτσιές, μπουνιές και φυγάδευση για το Αγρίνιο

Κλωτσιές, μπουνιές και φυγάδευση για το Αγρίνιο

Ο Τάσος Σταμάτης, βοηθός προπονητή στο Αγρίνιο, μιλά στο Sport24.gr για την επίθεση που δέχθηκε η ομάδα του, κατά το τέλος του αγώνα με τη Νίκη, στο Βόλο. Τι σχολιάζουν οι γηπεδούχοι.

Η ήττα της Νίκης Βόλου από το Αγρίνιο (52-61), για την 23η αγωνιστική του 1ου ομίλου Βορρά στη Γ' Εθνική , βάζει σε περιπέτειες τους γηπεδούχους, σε ό,τι αφορά την παραμονή τους στην κατηγορία. Από ό,τι όμως, φαίνεται (με βάση τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του ματς), μάλλον θα 'χουν να αντιμετωπίσουν πολλά περισσότερα προβλήματα -αν δηλαδή, τηρηθούν οι κανονισμοί, κάτι που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον βοηθό προπονητή του Αγρινίου, Τάσο Σταμάτη, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι από χτύπημα οπαδού, όπως προσπαθούσε να προφυλάξει παίκτη του,κατά την είσοδο στα αποδυτήρια, για να μας πει ακριβώς τι έγινε.

" Τις δυο τελευταίες εβδομάδες είχαμε ακούσει διάφορα επί της μεγάλης πίεσης που νιώθει η Νίκη, ως προς το παιχνίδι μας. Υπήρξε και παραφιλολογία, του τύπου ότι περίμεναν πως δεν θα διεκδικήσουμε τη νίκη, καθώς είμαστε τέταρτοι", εξήγησε κατ' αρχάς ο κ. Σταμάτης και μετά πρόσθεσε "δεν απολογούμαι, απλά διευκρινίζω πως θέλουμε να διεκδικήσουμε την τρίτη θέση, διότι δεν ξέρουμε τελικά πόσες είναι οι ομάδες που θα προκριθούν στη Β' Εθνική. Οπότε, όλα τα καλάθια μετρούν και το goal average είναι πάντα σημαντικό.

"Είχαμε στείλει έγγραφο, στην αστυνομική διεύθυνση"

Είχαμε στείλει έγγραφο στην αστυνομική διεύθυνση του Βόλου, με το οποίο ζητήσαμε να αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας. Δεν πήραμε ποτέ απάντηση και δεν έγινε τίποτα. Χαρακτηριστικά, θα σας πω ότι μέσα στο γήπεδο ήταν ΕΝΑΣ ένστολος.

Είμαι συνταξιούχος αστυνομικός και έχω ιδίαν άποψη για ματς της Α1, όπου γίνονται επεισόδια. Σας διαβεβαιώ ότι αυτά που έγιναν στον Βόλο, δεν τα έχω ξαναδεί στα 20 χρόνια που είμαι στα γήπεδα.

Αρχικά, όλοι ήταν πολύ ευγενικοί μαζί μας και όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης, περί τα 300 άτομα μπήκαν στο γήπεδο και μας περικύκλωσαν. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε και πού να πάμε. Όπως προσπαθούσα να φυγαδεύσω έναν παίκτη μου, με χτύπησαν στο κεφάλι. Όλοι μας έχουμε μώλωπες από τις κλωτσιές και τις γροθιές που δεχθήκαμε, όπως προσπαθούσαμε να φύγουμε από τον αγωνιστικό χώρο. Μέσα στη φυσούνα, εμφανίστηκαν κάποιοι παράγοντες της Νίκης που προσπάθησαν να μας βοηθήσουν. Τίποτα όμως, δεν τελείωσε εκεί.

"Παίκτες πήραν μέρος στην επίθεση"

Όπως επιβιβαζόμασταν στο λεωφορείο, ξέσπασε νέος κύκλος βίας. Τελευταία στιγμή τράβηξα τον προπονητή μας, κ. Διαμαντάκο, μέσα στο πούλμαν, για να τον σώσω, ενώ μας εκτόξευαν μπουκάλια και πέτρες. Προσπάθησαν να το σπάσουν και για να σωθούμε, αφήσαμε παίκτη πίσω, τον οποίον μας έφερε η αστυνομία στη στροφή της πόλης, για την εθνική οδό. Παρεμπιπτόντως, κάναμε διαδρομή 30 χιλιομέτρων, προκειμένου να μην περάσουμε μέσα από την πόλη. Τόσο έκρυθμη ήταν η κατάσταση.

Εδώ θα ήθελα να κατονομάσω τους παίκτες Τσώλη και Τάσσο, ως μετέχοντες στα επεισόδια που έγιναν κατά την είσοδο μας στο λεωφορείο. Ήταν ανεκδιήγητοι. Έχω δει την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νίκη Βόλου και ως προς τη σημείωση τους ότι προκάλεσαν οι παίκτες μας, έχω να πω ότι μετά το τρίποντο που σκόραρε ο Γκόβας, όντως έδειξε προς το πλήθος, αλλά όχι γενικά και αόριστα. Έδειξε τον πρόεδρο της ομάδας του, που ήταν στην πρώτη σειρά. Είναι προκλητική συμπεριφορά αυτό;

Το Αγρίνιο παίζει επιθετική άμυνα, στα όρια του φάουλ. Έχουμε λίγους παίκτες και αυτός ήταν ο τρόπος που είχαμε για να φέρουμε αποτελέσματα. Δεν γίνεται να μας κατηγορούν και για αυτό. Περιμένουμε την έκθεση των διαιτητών, για να καταλήξουμε στο πώς θα κινηθούμε και αν θα κάνουμε καταγγελία στην αστυνομία. Κάτι που θα αποφασίσουμε, αφού συγκαλέσουμε ΔΣ".

Η ανακοίνωση της Νίκης Βόλου:

Η Νίκη Βόλου ενημέρωσε επί των τοποθετήσεων της, μέσω ανακοίνωσης Τύπου, στην οποία αναφέρει τα εξής:

" Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της τάξης των πραγμάτων ο Γ.Σ. Νίκη Βόλου αναφέρει τα κάτωθι:

Α) Αρνούμαστε μετά βδελυγμίας την εμετική παραφιλολογία γύρω από την καθαρότητα του αποψινού (5/4) αγώνα, τα χυδαία αυτά λεγόμενα τα επιστρέφουμε στους επινοητές τους.

Β) Είναι θλιβερή ίσως και ύποπτη η μη αναφορά στις συνεχείς προκλήσεις καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης ορισμένων παικτών του Α.Ο. Αγρινίου, ιδίως των αγωνιζομένων με αριθμό φανέλας 7, 14, 15 και ειδικά ο τελευταίος (το 15) δεν δικαιούται να θεωρείται «μεγάλος» παίκτης, διότι το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του μετριάζεται από τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του. Οι ύβρεις και οι χειρονομίες προς την εξέδρα χαρακτηρίζουν μόνο τους μικρούς παίκτες.

Γ) Λυπούμαστε για την αδυναμία αυτοσυγκράτησης από μερίδα των φιλάθλων μας, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια, αγωνιζόμενοι σε όλες τις εθνικές κατηγορίες πλην της Α1 δεν συναντήσαμε τόσο προκλητικές συμπεριφορές από αντιπάλους και μάλιστα στην έδρα μας. Όταν ανταλλάσσονται χειραψίες στη λήξη του αγώνα σε «νεκρό» χρόνο κανείς δε δικαιούται να επιδιώκει να σκοράρει.

Δ) Στον χώρο των αποδυτηρίων μετά τη λήξη του αγώνα όλα κύλησαν ομαλά και μάλιστα οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές περιφρούρησαν την μετάβαση της αποστολής του Α.Ο. Αγρινίου στο πούλμαν της ομάδας.

Ε) Ο προπονητής του Α.Ο. Αγρινίου μάλλον δεν παρακολουθεί άλλους αγώνες μπάσκετ πέραν αυτών της ομάδας του, έτσι όταν ένας παίκτης της ομάδας του προκαλεί τους αντιπάλους του και ευρίσκεται σε συνεχή εκνευρισμό, τότε, συνήθως, οι σοβαροί προπονητές τον αποσύρουν για όσο χρειαστεί στον πάγκο προκειμένου να ηρεμήσει ο ίδιος και γενικά η διεξαγωγή του αγώνα.

ΣΤ) Συγχαρητήρια στους διαιτητές της αναμέτρησης, η απόδοσή τους δεν αφήνει καμία από τις ομάδες με αίσθημα αδικίας.

Ζ) Όποια και αν είναι η κατάληξη, ξέρουμε ότι η Νίκη Βόλου θα επανακάμψει άμεσα και σύντομα θα κοσμεί ανώτερες εθνικές κατηγορίες ανάλογες με την ιστορία και την δυναμική της.

Καλή Ανάσταση σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού".

*Η φωτογραφία είναι από το magnesiasports.gr

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ