Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η άνοδος ήταν αυτοσκοπός για τον Αίολο Αστακού

Η άνοδος ήταν αυτοσκοπός για τον Αίολο Αστακού

Ο Αίολος Αστακού έβαλε στον μπασκετικό χάρτη τη γραφική κωμόπολη του Δήμου Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία όμως οι φιλοδοξίες της ομάδας που προβιβάστηκε φέτος στη Β' Εθνική φτάνουν πιο ψηλά!

Σύμφωνοι, σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός ωστόσο στην περίπτωση του Αίολου Αστακού και με βάση τους στόχους που τέθηκαν από την αρχή της σεζόν, ο προορισμός (σ.σ. βλέπε άνοδος στη Β' Εθνική) ήταν… αυτοσκοπός για την ομάδα της γραφικής κωμόπολης του Δήμου Ξηρομέρου, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας!

Δεν το λέμε εμείς. Το επιβεβαιώνει στο Sport24.gr ο Νίκος Βουρνάς. Ο Πατρινός κόουτς που ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Θάνο, υπό τις οδηγίες του οποίου η ομάδα προβιβάστηκε στη Γ' Εθνική. Ο Αίολος Αστακού πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στον 1ο Όμιλο του Βορρά και εξασφάλισε το εισιτήριο της ανόδου. Για την ακρίβεια, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη δεύτερη θέση του ομίλου με 48 βαθμούς και ρεκόρ 22-4, πίσω μόνο από την πρωτοπόρο ΑΕ Λάρισας (51 βαθμοί, με ρεκόρ 25-1).

Και για να καταλάβει κανείς το σπουδαίο του πράγματος, αρκεί να σας θυμίσουμε δυο ζητήματα. Κατ' αρχάς, ότι τέτοια εποχή πριν από σχεδόν δυο χρόνια, ο Αίολος ήταν 8ος στον Νότιο όμιλο της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ! Θυμηθείτε, επίσης, ότι η ομάδα έδωσε όλους τους φετινούς εντός έδρας αγώνες της στη Βόνιτσα αφού δεν υπάρχει κατάλληλο κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή. Κατά τα άλλα, πίσω από τα συνεχή limit ups του Αίολου βρίσκεται ο Απόστολος Πανταζής. Ο 35χρονος εφοπλιστής, ο οποίος έφερε την… επανάσταση στην γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη, μετατρέποντας την ομάδα του τόπου του και την ευρύτερη περιοχή σε σημείο αναφοράς για το μπάσκετ!

Η άνοδος ήταν αυτοσκοπός για τον Αίολο Αστακού

- Ο 35χρονος εφοπλιστής Απόστολος Πανταζής βρίσκεται πίσω από τα συνεχή limit ups του Αίολου

Βουρνάς: ''Άνοδος και τίποτα άλλο!''

Ζητήσαμε, λοιπόν, από τον κόουτς Νίκο Βουρνά να μας εξηγήσει τι έγινε φέτος στον Αίολο Αστακού. Πως συνοψίζεται η φετινή πορεία για την ομάδα που έφτασε ως το τέλος της διαδρομής, πετυχαίνοντας μάλιστα όσα είχε οριοθετήσει στις αρχές της χρονιάς. "Ο στόχος ήταν η άνοδος στη Β' Εθνική και τίποτα άλλο! Ξεκάθαρα! Γι' αυτό, ακριβώς, υπήρχε υψηλό μπάτζετ ενώ αποκτήθηκαν παίκτες με εμπειρία, που μπορούν να κάνουν αμέσως τη διαφορά. Σε γενικές γραμμές, μπορώ να πω ότι δεν… προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα σε ότι αφορά την άνοδο. Από τα τέλη του πρώτου γύρου ήμασταν στον σωστό δρόμο και τελικά τερματίσαμε στη δεύτερη θέση. Η Λάρισα που ανέβηκε ως πρωταθλήτρια είχε το βαρύ όνομα, ήταν μια πιο νεανική ομάδα. Γενικώς, ήταν πιο ομάδα σε σχέση με εμάς. Εμείς από την πλευρά μας ήμασταν καλύτεροι σαν μονάδες, αλλά δεν είχαμε τη δύναμη της ομάδας που είχε η ΑΕΛ''.

Αλήθεια, πως προέκυψε η συνεργασία με τον Αίολο Αστακού το περασμένο καλοκαίρι; ''Δεν είχα σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να δουλέψω εδώ, μέχρι που με κάλεσε ο κύριος Πανταζής και μου ανέλυσε το πλάνο του. Πλέον μπορώ να πω ότι είναι ένας φιλόδοξος και σοβαρός άνθρωπος. Ό,τι λέει το κάνει. Δεν μένει μόνο στις κουβέντες, είναι ένας από τους ελάχιστους φερέγγυους και συνεπείς παράγοντες! Επίσης, δεν παρενέβη ποτέ στο έργο μου ενώ ήταν πολύ ψύχραιμος σε διάφορα προβλήματα που είχαμε μέσα στη χρονιά".

Η άνοδος ήταν αυτοσκοπός για τον Αίολο Αστακού

- Αίολος Αστακού και ΑΕ Λάρισας ανέβηκαν μαζί στη Β' Εθνική

''Εννοείται πως μου λείπει η Α1''

Ο Νίκος Βουρνάς ήταν προπονητής της Ολυμπιάδας σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων στην Basket League, όταν οι Αχαιοί κέρδισαν τον Παναθηναϊκό με 68-67 στις 18 Οκτωβρίου 2006 και πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους! Και μάλιστα ως νεοφώτιστοι, με καλάθι του Μπαρτ στα 4.4" για τη λήξη της αναμέτρησης με τους "πράσινους" στην Πάτρα. "Σίγουρα μου λείπει η Α1. Θα ήταν ανόητο να πω ότι δεν μου λείπει. Εκεί παίζεις απέναντι στους καλύτερους. Εν πάση περιπτώσει, οφείλουμε να σεβόμαστε κάθε ομάδα και κάθε κατηγορία. Να χαιρόμαστε οποιαδήποτε κατηγορία. Ουδείς έχει το δικαίωμα να… σνομπάρει μια άνοδο. Έχω πετύχει κάποια πράγματα τα τελευταία χρόνια και η φετινή άνοδος με κάνει περήφανο για τις προσπάθειές μας".

Το πρόβλημα με το γήπεδο

Η γραφική κωμόπολη του νομού Αιτωλοακαρνανίας δεν διαθέτει κάποιο γήπεδο που να πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει αγώνα εθνικών κατηγοριών. Το νέο κλειστό του Αστακού βρίσκεται υπό κατασκευή κι έτσι ο Αίολος χρησιμοποίησε το γήπεδο του Α.Ο. Βόνιτσας για τους εντός έδρας αγώνες του. Μιλάμε, δηλαδή, για σχεδόν μια ώρα απόσταση σε σχέση με τη φυσική του έδρα. Κατ' επέκταση, η ομάδα δεν είχε τη στήριξη που θα ήθελε να έχει από τον κόσμο της, με εξαίρεση τα μεγάλα ματς της χρονιάς. Για παράδειγμα, το γήπεδο ήταν κατάμεστο στο παιχνίδι με την ΑΕ Λάρισας (σ.σ. για την ιστορία, οι Θεσσαλοί επικράτησαν με 73-82).

Η άνοδος ήταν αυτοσκοπός για τον Αίολο Αστακού

- Το γήπεδο της Βόνιτσας ήταν κατάμεστο στο ντέρμπι με την ΑΕ Λάρισας

''Να σέβονται όλοι τα χρήματα που παίρνουν!''

Πλέον ο Αίολος Αστακού καταστρώνει τα πλάνα του για τη συμμετοχή στη Β' Εθνική, μια ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία. Τι χρειάζεται ώστε να πρωταγωνιστήσει κι εκεί; ' 'Νομίζω ότι αυτή η ομάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές. Να έλθουν παίκτες που να σέβονται τα χρήματα που παίρνουν και να δουλεύουν επαγγελματικά. Δυστυχώς, μια μερίδα παικτών δεν είχε καταλάβει ότι πρέπει να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και να σέβεται τα χρήματα που παίρνει! Στη Β' Εθνική δεν χωράνε αυτά. Ο Αίολος έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει αφού υπάρχει από πίσω ένας άνθρωπος με δυνατότητες και φιλοδοξίες. Έτσι πρέπει όλοι να σεβαστούν αυτή την προσπάθεια και να σταθούν δίπλα του. Οι κακόβουλες κριτικές πρέπει να σταματήσουν! Υπήρχαν κακόβουλες κριτικές εκ των έσω! Άτομα που δεν σεβάστηκαν όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια'' μας εξήγησε ο Νίκος Βουρνάς.

Όνομα

Ηλικία

'Υψος

Νίκος Κακλαμάνος

34

1μ.90

Θόδωρος Πανάρας

38

1μ.95

Νίκος Ψωμάς - Λυμπάρης

31

2μ.08

Γιάννης Θωνιάτης

33

2μ.00

Μίλαν Ψάλτου

31

2μ.04

Χρήστος Παππάς

20

2μ.00

Αλέξανδρος Καλισσώρας

35

1μ.85

Παναγιώτης Χουλιάρας

38

2μ.02

Δημήτρης Δουρούκης

22

1μ.98

Λεωνίδας Καραγιώργος

17

1μ.80

Αλέξανδρος Σούρλας

37

1μ.85

Γιάννης Σταμόπουλος

31

2μ.00

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ