Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ένας κύκλος κλείνει"

"Ένας κύκλος κλείνει"

Έπειτα από 13 χρόνια κι έχοντας διαγράψει μία εξαιρετική πορεία που την έφερε από την Δ' ΕΣΚΑΝΑ στην Β' εθνική η ομάδα του Πόλις αλλάζει σελίδα στην ιστορία της και αναπροσαρμόζει τα πλάνα της

Μέσα από μία μακροσκελή ανακοίνωση ο παίκτης - παράγοντας του Πόλις, Αχιλλέας Μπογδανίδης, επιχείρησε να κάνει τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας, ενώ έδωσε και το στίγμα για την επόμενη ημέρα που θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

" Αυτός είναι ο Πόλις Α.Σ. Καλλιθέας. Πόλις Καλλιθέας 5ος στη Γ’ Εθνική κατηγορία και για πολλούς άδικη αυτή η θέση, όταν για παραπάνω από το μισό του πρωταθλήματος στεκόμασταν αγέρωχοι μεταξύ δευτέρας και τρίτης θέσης του πρωταθλήματος .Στον δεύτερο γύρο, όμως, λίγο τα οικονομικά προβλήματα που εξανάγκασαν τον προπονητή Κακαλιά, του ανδρικού, να αποχωρήσει και λίγο οι σοβαροί τραυματισμοί των Μακρόπουλου και Βελιζιώτη, δεν ήθελε πολύ να γίνει η ζημιά και να βρεθεί στην αξιοπρεπέστατη κατά τα άλλα για τον σύλλογο, έτσι όπως ήρθαν οι καταστάσεις, 5η θέση .

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα το γεγονός ότι αν στην εντός έδρας αθλητική συνάντηση με τον Εργοτέλη, που ηττηθήκαμε με 72-71,κερδίζαμε έστω με έναν πόντο το σωματείο θα έπαιρνε την άνοδο για τη Β’ Εθνική Κατηγορία ή έστω εάν κέρδιζε ένα από τα υπόλοιπα χαμένα παιχνίδια της, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ίκαρο Ν. Σμύρνης υπερτερούσε. Παράλληλα, στην έτερη διοργάνωση, αυτή του Κυπέλλου της ΕΣΚΑΝΑ, έφθασε μέχρι τον τελικό χάνοντας από το Φάρο Κερατσινίου, ομάδα Β’ Εθνικής, και αναμφισβήτητα την ποιοτικότερη ομάδα σε ρόστερ που έχει κατακτήσει τον εν λόγω θεσμό.

Αυτή λοιπόν η ομάδα, η παρέα για πολλούς των κάποιων φίλων, έκλεισε ύστερα από 13 χρόνια ζωής την πρώτη φάση της ιστορίας της. Ένας κύκλος κλείνει και ανοίγει ένας άλλος, για να μπορεί ο σύλλογος να συνεχίσει να υπάρχει και θα το καταλάβετε στις προσεχείς ημέρες. Δεκατρία χρόνια ζωής με τεράστιες χαρές και μεγάλες λύπες. Από τα εργασιακά πρωταθλήματα του ΕΚΑ και του ΟΝΑ μέχρι τη Β’ Εθνική Κατηγορία, ανεβαίνοντας έξι επίπεδα και έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, αφού μόνο στη Γ’ ΕΣΚΑΝΑ τερμάτισε στην 3η θέση και ανέβηκε κατηγορία χωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή. Ούτε με συγχωνεύσεις άλλων ομάδων ούτε με μπαράζ, γιατί αυτή η ομάδα μπορεί να μην είχε ποτέ τις σπουδαίες ακαδημίες ή τον πολύπληθο φίλαθλο κόσμο, αλλά είχε μέταλλο πρωταθλητή και καρδιά και ήξερε καλά πώς να καταπίνει τις κατηγορίες. Δώσαμε χρήματα μέσω προσωπικών δανείων, την ψυχή μας, το χρόνο μας, την υγεία μας όλα αυτά τα χρόνια για την ομαδούλα αυτή, με συνακόλουθο αποτέλεσμα να μας πουν γραφικούς, ρομαντικούς, ακόμα και κακοποιούς ως προς την εύρεση χορηγιών και καταλαβαίνετε αρκετοί που το διαβάζετε αυτό άρθρο τι ακριβώς εννοούμε μας έλεγξαν μέχρι και τα Πόθεν Έσχες, αλλά δεν πειράζει, άξιζε τον κόπο.

Η ομάδα με σωστή μεθόδευση, οργάνωση και σχεδιασμό αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στις εθνικές κατηγορίες αφήνοντας το στίγμα της και υπήρξε συνεπής στις οικονομικές και όχι μόνο υποχρεώσεις της, τα πρώτα 11 από τα 13 χρόνια ύπαρξής της, αποτελώντας για πολλούς μαγαζί γωνία. Όμως, κάπου εδώ τελειώνει το παραμύθι και ξεκινάει η σκληρή και ρεαλιστική πραγματικότητα. Πλέον, οι χορηγοί που για χρόνια μάτωσαν δίπλα μας ο ένας μετά τον άλλον αποχωρούν και λίγοι ως μηδαμινοί είναι πλέον αυτοί που επενδύουν σε ομάδες, αν δεν έχουν ιδίον συμφέρον. Η ΓΓΑ απουσιάζει εδώ και οκτώ χρόνια από την πενιχρή τακτική επιχορήγηση των σωματείων, η ΕΟΚ από πέρυσι δεν αποζημιώνει και επίσημα τα οδοιπορικά των ομάδων και ο Δήμος Καλλιθέας εδώ και τέσσερα χρόνια αρνείται την οποιαδήποτε επιδότηση των ομάδων της Καλλιθέας, σε αντίθεση με την αρωγή που βρίσκουν έτερες ομάδες των όμορων δήμων όπως Ν. Σμύρνη, Άγ. Δημήτριος, Π. Φάληρο και πολλοί άλλοι.

Σύμφωνα με τα ειρημένα, λοιπόν, το Πολισάκι μας πρέπει να πορευτεί με άλλη πολιτική πλέον, αφού οι κεφαλές του πρέπει να αλλάξουν πολιτική για το καλό της ομάδας, με χρέη που θα τον ακολουθούν την τελευταία διετία και να παλέψει για το ακατόρθωτο, πρώτον σιγά σιγά να αποπληρώσει έστω μέρος των παλαιών δεδουλεμένων προς τον σύλλογο και να σώσει την παρτίδα στη Γ’ Εθνική Κατηγορία με αρκετούς αθλητές που θα αγωνιστούν για την ομάδα και για τη φανέλα της χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα. Να είστε σίγουροι ότι όλοι εδώ στον σύλλογο δεν θα τα παρατήσουμε και θα παλέψουμε μέχρι και την τελευταία ικμάδα της ψυχής μας για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ήδη το πρώτο βήμα έγινε και το ανδρικό μας τοποθετήθηκε στο βατό όμιλο της Γ’ Εθνικής και το δεύτερο βήμα έπεται…. Και εάν δεν τα καταφέρουμε, δεν πειράζει. Ήδη μια ομαδούλα από απλούς χαμηλόμισθους υπαλλήλους κατάφερε να πρωταγωνιστεί για μισή δεκαετία στα πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών. Και αυτό από μόνο του είναι τεράστια επιτυχία. Είμαστε ήδη ευτυχισμένοι κι αν το αύριο μας έβρισκε πάλι στην Δ’ ΕΣΚΑΝΑ και πάλι ευτυχισμένοι θα είμαστε, γιατί το 14χρονο πλέον "παιδί" μας έζησε στο maximum της χαράς και της φροντίδας που θα μπορούσαν να του δώσουν οι "γονείς" του.

Με αθλητικές χαιρετισμούς,

Μπογδανίδης Αχιλλέας".

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ