Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεσποτάκης: "Τυχερός που τους έχω παίκτες"

Δεσποτάκης: "Τυχερός που τους έχω παίκτες"

Η Δάφνη Δαφνίου πανηγυρίζει την άνοδό της στη Γ' Εθνική και ο προπονητής της ομάδας, Μάριος Δεσποτάκης, μίλησε για τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ Ανδρών (VIDEO).

Την άνοδό της στη Γ' Εθνική εξασφάλισε η Δάφνη Δαφνίου, μετά τον τίτλο που κατέκτησε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών, ενώ ο προπονητής της, Μάριος Δεσποτάκης μίλησε για την επόμενη ημέρα του συλλόγου, κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν.

Ο Έλληνας κόουτς επισήμανε στην ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ: "Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά ταυτόχρονα και πολύ όμορφη. Ήταν ένα από τα καλύτερα, δυνατότερα πρωταθλήματα, αξίζαμε αυτή την επιτυχία, ήμασταν από το ξεκίνημα της σεζόν πρώτοι. Δουλέψαμε σκληρά. Τα παιδιά έδωσαν το 110%, στις προπονήσεις, στα παιχνίδια. Η ήττα, όχι γκέλα, από την Παλατιανή, στον α’ γύρο ήταν δίκαιη. Μέχρι τότε είχαμε 11-0 και είχαμε επαναπαυτεί. Ήταν χρήσιμη ήττα. Παίξαμε μπάσκετ έκτοτε. Συνήλθαμε, ανασυγκροτηθήκαμε. Αφιερώνω την επιτυχία στους παίκτες μου, είμαι τυχερός που τους έχω, όχι για την δεδομένη αξία τους, αλλά για τον χαρακτήρα τους. Ήταν μαγική η χρονιά, όσον αφορά το κομμάτι αυτό. Οι άνθρωποι στο σωματείο, όλοι, είναι σοβαροί. Αφιερώνω την επιτυχία και στην οικογένειά μου, φυσικά".

Όσον αφορά στους στόχους ενόψει της συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, παραδέχθηκε: "Θα ήθελα να μη… χωράει το κλειστό τον κόσμο, εν όψει Γ' Εθνικής. Να αποδειχθεί μικρό. Δεν έχουμε συζητήσει πολλά για την επόμενη ημέρα με τη διοίκηση. Η σοβαρότητα του συλλόγου, πάντως, οδηγεί σε καλές σκέψεις, χωρίς υπερβολές και χωρίς εκπτώσεις, για το καλύτερο δυνατό της ομάδας".

Κλείνοντας, εξήγησε για την τελευταία νίκη τους επί της Παλατιανής: "Δώρα δεν γίνονται σε ματς, κανείς δεν σου κάνει, σε κανέναν δεν κάνεις. Οι στόχοι οι αγωνιστικοί είχαν κριθεί, για εμάς και την Παλατιανή, δεν υπήρχαν. Το κίνητρο όμως όλων είναι το γόητρο σε τέτοια παιχνίδια. Εκεί που πήγε να ξεφύγει από τον έλεγχό μας το ματς, γρήγορα συγκεντρωθήκαμε. Τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στα παρκέ, το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα, εάν είσαι καλύτερος, παίζεις, κερδίζεις. Στο ματς με την Παλατιανή, εκτός έδρας, δεν ήμασταν καλοί, χάσαμε".

Ο Τάσος Κωνσταντώνης, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, επεσήμανε: "Ομαδικά, λοιπόν, περάσαμε υπέροχα φέτος, με τα καλά και τα όχι τόσο ωραία όμως που επιφυλάσσει μια σεζόν. Τέλος καλό, όλα καλά μπορούμε να λέμε, αν και είναι στο μυαλό και το Κύπελλο, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι και αυτός ο μεγάλος στόχος μπροστά, πριν από το τυπικό φινάλε στην χρονιά. Ήταν από τις καλύτερές μου χρονιές, συνολικά. Η ήττα από την Παλατιανή, στο πρώτο παιχνίδι, ήταν διδακτική, μάθαμε πολλά. Κάθε εμπόδιο για καλό. Αυτό λέω πάντα. Η χρονιά ήταν μαγική. Ξεχνάμε τα προβλήματα, την κούραση, την καθημερινή φθορά, η βαθμολογία λέει την αλήθεια. Όλα τα ματς, πλην εξαιρέσεων, ακόμα και τα περισσότερα ντέρμπι, τα κερδίσαμε με μεγάλες διαφορές, ήμασταν πραγματική ομάδα κι αυτό φαίνεται και στο ταμπλό, μετά από κάθε ματς. Η διοίκηση είναι κοντά μας, όλο το σταφ, οι κόουτς, ο κορμός θέλω να πιστεύω θα παραμείνει, είναι σημαντικό. Αφιερώνω στους συμπαίκτες μου και στην οικογένειά μου, ό,τι πετύχαμε φέτος, ήμασταν όλοι μια γροθιά".

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ