ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ζορίστηκε αλλά νίκησε η Εθνική, 67-62 τη Λιθουανία

Ζορίστηκε αλλά νίκησε η Εθνική, 67-62 τη Λιθουανία

Η Εθνική Ανδρών σημείωσε την 7η νίκη της σε 9 φιλικά προετοιμασίας. Επικράτησε της Λιθουανίας με 67-62 και πλέον στρέφεται στο εναρκτήριο ματς του Eurobasket με τα Σκόπια (5/9). 28-45 τα ριμπάουντ για τη "Lietuva"!

Η Εθνική Ανδρών δεν έπιασε το πικ της απόδοσης της απέναντι στη Λιθουανία. Αντίθετα, αντιμετώπισε προβλήματα από τα ριμπάουντ της "Lietuva" (28-45) όμως επικράτησε με 67-62 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά "Ακρόπολις".

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Έτσι η Ελλάδα έφτασε τις επτά νίκες σε εννιά φιλικά προετοιμασίας και πλέον στρέφεται στα επίσημα παιχνίδια, αρχής γενομένης από την εναρκτήρια αναμέτρηση του Eurobasket με τα Σκόπια (5/9), στο Ζάγκρεμπ.

Το ματς με τη Λιθουανία ήταν το τρίτο της Εθνικής Ανδρών στο Διεθνές Τουρνουά "Ακρόπολις" και, συγχρόνως, η τρίτη ευκαιρία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι σε μια διαφορετική "σχολή"

Η Εθνική Ανδρών έπαιξε ξανά σκληρή άμυνα, ο Αντετοκούνμπο έδωσε φάσεις και απέδειξε ότι η απόδοσή του έχει καθοριστική σημασία, ο Σλούκας άλλαξε τον ρυθμό όσο αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ενώ ο Πρίντεζης ήταν σταθερά καλός, με τον κόουτς Κατσικαρη να κάνει διάφορες δοκιμές στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας.

Ο αγώνας

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με βασικούς τους Καλάθη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Κουφό, προσπάθησε να τρέξει στα πρώτα λεπτά και να πετύχει εύκολους πόντους απέναντι στους Λιθουανούς. Μάλιστα προηγήθηκε με 12-3, με 1/2 βολές του Σπανούλη, πιέζοντας σωστά την μπάλα, από τη στιγμή μάλιστα που η Lietuva έχει μοναδικό αξιόπιστο γκαρντ τον Μάντας Καλνιέτις. Η είσοδος του Γιανκούνας στο παρκέ βελτίωσε τις αμυντικές ισορροπίες για τη Λιθουανία, μολονότι ο έλεγχος του αγώνα ανήκε ολοκληρωτικά στην Εθνική. Ακολούθως, ο Αντετοκούνμπο πέρασε για πρώτη φορά στο "3" αντί του Παπανικολάου κι εν συνεχεία ανέβηκε στο "4", μετά την είσοδο του Περπέρογλου. Ο κόουτς Κατσικάρης άλλαξε όλη την ομάδα στα μισά της πρώτης περιόδου, με τους Μάντζαρη, Ζήση, Περπέρογλου, Αντετοκούνμπο και Μπουρούση μαζί στο παρκέ κι ενώ οι Λιθουανοί μάζεψαν τη διαφορά, μειώνοντας σε 16-15 στο 10'.

Ζορίστηκε αλλά νίκησε η Εθνική, 67-62 τη Λιθουανία
INTIME SPORTS

Νταμπλ-σκορ στα ριμπάουντ η Λιθουανία

Η Εθνική αντιμετώπισε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, επιτρέποντας έτσι στους Λιθουανούς να σκοράρουν συχνά με δεύτερες προσπάθειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα έκλεισε το ημίχρονο με 13 ριμπάουντ, αντί 26 της Λιθουανίας ενώ σούταρε με το απογοητευτικό 12.5% πίσω από τα 6μ.75, έχοντας συνολικά 1/8 τρίποντα! Κι αυτό από τον Πρίντεζη. Ο 30χρονος φόργουορντ ήταν σημείο αναφοράς στην ελληνική επίθεση με 10 πόντους (1/1 βολ., 3/5 δίπ., 1/2 τρίπ.) σε αυτό το διάστημα. Από την άλλη πλευρά, οι Λιθουανοί ισορρόπησαν χάρη στην δική τους καλή άμυνα, το χαμηλό σχήμα και τα ριμπάουντ που πήραν. Σημειωτέον, ο Σλούκας δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο πρώτο μέρος που έκλεισε στο 31-31.

Ισορρόπησε με Αντετοκούνμπο

Η άμυνα της Εθνικής δούλεψε καλά. Υπήρχε, βέβαια, μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, το οποίο η ελληνική ομάδα προσπάθησε να βελτιώσει στη συνέχεια. Ο Βαλαντσιούνας σκόραρε από επιθετικό ριμπάουντ για το 35-39 ενώ ο Αντετοκούνμπο έβγαλε ενέργεια, πετυχαίνοντας ένα καλάθι... νοοτροπίας ΝΒΑ. Κατέβασε αρχικά το ριμπάουντ, διένυσε όλο το γήπεδο και έβαλε γκολ-φάουλ! Η βοήθεια του φόργουορντ των Μπακς ήταν πολύ σημαντική σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού ενώ λύσεις έδωσαν και οι Ζήσης, Σλούκας ο οποίος έκανε το 49-44 τρίποντο, για να μειώσει ο Καβαλιάουσκας σε 49-46 στο 30'.

Η άμυνα ήταν το κλειδί της Εθνικής ομάδας στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, με τον Σλούκα να αλλάζει τον ρυθμό κι ενώ ο Σπανούλης δέχτηκε ένα δυνατό χτύπημα στο πρόσωπο κι αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Δυο μεγάλα τρίποντα, από τον Αντετοκούνμο (63-52, 33'46") και τον Καλάθη (66-60, 38'19") έδωσαν "ανάσες" στην Ελλάδα που διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος, επικράτησε με 67-62 και ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στα φιλικά προετοιμασίας...

Και τώρα, τα επίσημα!

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 31-31, 49-46, 67-62.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 8 (6ρ.), Ζήσης 5 (3ασ.), Σπανούλης 3 (3ασ.), Καλάθης 9, Περπέρογλου 4, Σλούκας 7, Αντετοκούνμπο 10 (6ρ.), Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης.

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Καλνιέτις, Γκάιλους 2, Ματσιούλις 15, Σεϊμπούτις 4, Καβαλιάουσκας 6, Γιανκούνας 7, Γιαβτόκας, Βαλαντσίουνας 13 (11ρ.), Κουζμίνσκας 6, Μιλάκινς 5, Γκουντάιτις, Λεκαβίτσιους 4.

Ζορίστηκε αλλά νίκησε η Εθνική, 67-62 τη Λιθουανία
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ