ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Υψηλός βαθμός δυσκολίας για την Εθνική Νεανίδων

Υψηλός βαθμός δυσκολίας για την Εθνική Νεανίδων
© 2015 ALINA COJOCARU

Το Sport24.gr παρουσιάζει την Εθνική Νεανίδων που ρίχνεται από σήμερα (23/7) στη μάχη του Πανευρωπαϊκού Β' Κατηγορίας της Βοσνίας. Δύσκολο το έργο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η Εθνική Νεανίδων ρίχνεται στη μάχη του Πανευρωπαϊκού Β' Κατηγορίας της Βοσνίας, έχοντας εξαιρετικά δύσκολο έργο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στον γ' όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με την ΠΓΔΜ, την Εσθονία, την Ιρλανδία και την Αγγλία.

Το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Γιάννης Γερεουδάκης είναι αρκετά ανανεωμένο σε σχέση με πέρσι, οι μισές κοπέλες είναι γεννημένες το 1998 κι οι άλλες μισές το 1999. Παρεμπιπτόντως, ο Πρωτέας Βούλας είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στη δωδεκάδα, αφού έχει τέσσερις παρουσίες, ενώ ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου κι ο Άρης έχουν από δύο.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που θα πρέπει να λύσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι η έλλειψη λύσεων στον επιθετικό τομέα, αφού μιλάμε για μια ομάδα που δεν... χαρακτηρίζεται για την ικανότητά της να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Γι αυτόν τον λόγο, όλη η δουλειά θα γίνεται στο πίσω μέρος του παρκέ. Εκεί εστιάζει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, κι εκεί επιμένει από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας.

Ποια θα έχει τον ρόλο της ηγέτιδας; Ενδεχομένως η Ευγενία Κολλάτου, μια παίκτρια που ούτως ή άλλως έχει αποδείξει -τα τελευταία καλοκαίρια- πως θα καθορίζει εν πολλοίς την πορεία της "γαλανόλευκης" στην εκάστοτε διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, η εμπειρία της Μαρίας Δανδουλάκη από τέτοιες διοργανώσεις θα παίξει σημαντικό ρόλο αφού είναι μία από τις παίκτριες που στοχεύει η ελληνική επίθεση.

Κρατήστε δύο ακόμη ονόματα κατά νου: Ελένη και Κατερίνα Τσινέκε. Οι δύο δίδυμες από τον Άρη φορούν τη φανέλα της Εθνικής Νεανίδων φέτος, με σκοπό να δώσουν λύσεις στον επιθετικό τομέα, για να επιβεβαιώσουν όσους πιστεύουν πως πρόκειται για δύο καλές σκόρερ.

"Έχουμε προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα για τους αγώνες αυτούς. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε με νίκη στον όμιλο απέναντι σε μια άγνωστη για μας ομάδα. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να πιέσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την αντίπαλό μας. Κάθε παιχνίδι, πάντως, είναι διαφορετικό, κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και αυτό έχω επισημάνει στις παίκτριες μου. Θέλουμε να περάσουμε στην οκτάδα και από εκεί και πέρα βλέπουμε…", ήταν τα λόγια του Γιάννη Γερεουδάκη ενόψει της πρεμιέρας του Πανευρωπαϊκού Β' Κατηγορίας της Βοσνίας.

Η σύνθεση της Εθνικής Νεανίδων

Όνομα Ύψος Θέση Ομάδα
Σταυριανή Βιντσιλαίου 1μ76 Φόργουορντ Νέα Κηφισιά
Ρένια Καρλάφτη 1μ81 Γκαρντ Πρωτέας Βούλας
Μαρία Δανδουλάκη 1μ85 Φόργουορντ Πρωτέας Βούλας
Ευγενία Κολλάτου 1μ72 Γκαρντ Πρωτέας Βούλας
Αθανασία Παναγιωτοπούλου 1μ89 Σέντερ Κρόνος Αγ. Δημητρίου
Μάντυ Αναστασοπούλου 1μ91 Σέντερ Πρωτέας Βούλας
Βικτωρία Σταυροπούλου 1μ83 Φόργουορντ Sandburg
Ελένη Τσινέκε 1μ76 Γκαρντ Άρης
Κατερίνα Τσινέκε 1μ76 Γκαρντ Άρης
Μαριλένα Γεροστέργιου 1μ87 Σέντερ Ηρακλής
Αγγελική Τζανετάτου 1μ78 Φόργουορντ Κρόνος Αγ. Δημητρίου
Ευαγγελία Τζουγκράκη 1μ68 Γκαρντ ΠΑΟΚ

Το πρόγραμμα της Εθνικής Νεανίδων

Ελλάδα - ΠΓΔΜ (23/7, 18:45)

Ιρλανδία - Ελλάδα (24/7, 17:15)

Ελλάδα - Εσθονία (25/7, 17:30)

Αγγλία - Ελλάδα (26/7, 19:30)

*Οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στα προημιτελικά

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ