ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εκτός Εθνικής ο Όγκαστ, χάνει μέρος της προετοιμασίας ο Καλάθης

Notre Dame's Zach Auguste reacts during the second half of a regional final men's college basketball game against North Carolina in the NCAA Tournament, Sunday, March 27, 2016, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Rourke)
Notre Dame's Zach Auguste reacts during the second half of a regional final men's college basketball game against North Carolina in the NCAA Tournament, Sunday, March 27, 2016, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Rourke) AP

Ο Νικ Καλάθης θα ενσωματωθεί αργότερα στην προετοιμασία της Εθνικής, ενώ ο Ζακ Όγκαστ τέθηκε νοκ-άουτ από την προσπάθεια. Η ανακοίνωση της ΕΟΚ.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών, έχει ραντεβού το πρωί της Τετάρτης (26/7) στο ΟΑΚΑ, ώστε η "γαλανόλευκη" να ξεκινήσει την προετοιμασία της για το φετινό Ευρωμπάσκετ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ, ο Νικ Καλάθης θα απουσιάσει από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και θα ενσωματωθεί στην συνέχεια στην αποστολή, ενώ ο Ζακ Όγκαστ τέθηκε εκτός προσπάθειας, καθώς θα χάσει μεγάλο μέρος των προπονήσεων και δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Χωρίς τον Ζακ Ογκαστ θα πορευτεί στις υποχρεώσεις της που αρχίζουν αύριο Τετάρτη (26/7) η Εθνική Ανδρών. Τυπικοί λόγοι δεν επιτρέπουν στον ομογενή παίκτη να είναι παρών σε μέρος της προετοιμασίας και αποφασίστηκε να μη συμμετάσχει στην προσπάθεια.

Από την αναχώρηση της ομάδας για το Καρπενήσι θα απουσιάσει και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος έγκαιρα είχε ενημερώσει για ανειλημμένη υποχρέωση που έχει στις ΗΠΑ στα τέλη του μήνα και έχει συμφωνηθεί να ενσωματωθεί στην προετοιμασία αμέσως μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα".

Υπενθυμίζεται πως η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας, ενόψει του Ευρωμπάσκετ, υπό τις οδηγίες του προπονητή, Κώστα Μίσσα, απαρτίζεται από τους εξής παίκτες: Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Μήτογλου, Γιώργος Μπόγρης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκος Παππάς, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας.

Οι υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας θα ξεκινήσουν την 31η Αυγούστου, με τον όμιλο της στο Ευρωμπάσκετ να διεξάγεται στο Ελσίνκι, έχοντας για αντιπάλους τις εξής ομάδες: Γαλλία, Σλοβενία, Φινλανδία, Ισλανδία και Πολωνία. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει γνωστοποιήσει την απόφαση του να μείνει εκτός Εθνικής το φετινό καλοκαίρι.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ