ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χατζηνικολάου: "Δεν έχουμε άλλη επιλογή"

Χατζηνικολάου: "Δεν έχουμε άλλη επιλογή"

Η Εθνική γυναικών μπήκε στην τελική ευθεία για το Eurobasket που ξεκινά στις 11/06 (διεξάγεται σε Ουγγαρία και Ρουμανία) ενώ η Όλγα Χατζηνικολάου εξήγησε ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει τα όριά της για να πετύχει.

Το έργο της Εθνικής γυναικών μόνο ως εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί στο Eurobasket 2015 (11-28/06) που διεξάγεται φέτος σε Ρουμανία και Ουγγαρία, με δεδομένο ότι η ελληνική ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει διαδοχικά τις Τουρκία, Ιταλία, Πολωνία και Λευκορωσία για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Παρ' όλα αυτά, η Όλγα Χατζηνικολάου εξήγησε ότι η ίδια και οι συμπαίκτριές της ξέρουν ότι πρέπει να ξεπεράσουν τα όριά τους για να πετύχουν τους στόχους τους στη διοργάνωση. Η έμπειρη γκαρντ του Πρωτέα Βούλας πιστεύει ότι μέχρι την έναρξη του Eurobasket (σ.σ. πρεμιέρα με την Ιταλία, στις 12/06), η Εθνική θα βρίσκεται στο βαθμό ετοιμότητας που όλοι επιθυμούν.

Τα φιλικά προετοιμασίας τελείωσαν. Ποια είναι τα συμπεράσματά σας;

"Τα φιλικά που κάναμε μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς ο προπονητής μας κ. Δικαιουλάκος έχει πλάνο. Το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε ομάδες που πάνε για μετάλλιο, θεωρώ ότι έγινε για να δούμε τη διαφορά δυναμικότητας και να μας βάλει σε μια διαδικασία να σκεφτούμε, ότι αν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι, θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Γι’ αυτό το λόγο επέλεξε και τα συγκεκριμένα φιλικά με τόσο δυνατές ομάδες. Τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο ευχάριστα για μας. Η ομάδα έχει ελλείψεις, αλλά είμαι σίγουρη ότι βρήκαμε ποιες είναι οι αδυναμίες μας και που θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Μέχρι την έναρξη του Eurobasket θα δώσουμε το 100% για να έχουμε την εικόνα που θέλουμε στο παρκέ".

Πόσο έτοιμη είναι αυτή τη στιγμή η εθνική για το Eurobasket;

"Θεωρώ ότι την ημέρα που θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια θα είμαστε 100% έτοιμες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δουλέψαμε πολύ όλα τα κορίτσια αυτό τον καιρό της προετοιμασίας. Τα φιλικά που δώσαμε θα είναι οδηγός για μας, ώστε να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο. Και την Παρασκευή που ξεκινάμε θα είμαστε 100% έτοιμες".

Ποια η γνώμη σου για τους αντιπάλους που έχει η εθνική στο όμιλό της;

"Είναι ένας όμιλος με μεγάλο ενδιαφέρον. Αποτελείται από πέντε ομάδες που όλες μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Η μία μπορεί να κερδίσει την άλλη και έτσι κατά τη γνώμη μου τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα. Η Τουρκία είναι η πιο δυνατή ομάδα, αλλά όχι ανίκητη. Η Ιταλία έχει δυο τρεις έμπειρες παίκτριες και ένα σύνολο που δουλεύει χρόνια μαζί. Η Πολωνία την αντιμετωπίσαμε πριν δύο χρόνια, δείχνει να είναι στα μέτρα μας, αν και θα παρουσιαστεί ενισχυμένη. Η Λευκορωσία μπορεί να υστερεί σε τεχνική, όμως διαθέτει ψηλά κορμιά και θέλει προσοχή".

Τι μπορείς να υποσχεθείς για την παρουσία της Ελλάδας στο Eurobasket;

"Ξέρω ότι αυτό που θα πω είναι κλισέ, ωστόσο, θα πρέπει να δούμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Αν περάσουμε στην επόμενη φάση θα είναι μεγάλη επιτυχία. Να ξέρουν, πάντως, όλοι ότι στο Eurobasket θα πουλήσουμε ακριβά το… τομάρι μας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ