ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χαραλαμπόπουλος: "Στόχος το μετάλλιο"

Χαραλαμπόπουλος: "Στόχος το μετάλλιο"

Ανήμερα της έναρξης της β' φάσης του Ευρωπαϊκού Εφήβων της Τουρκίας, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μίλησε για τους στόχους της ομάδας, αλλά και τους Έλληνες Έφηβους πρωταθλητές του 2008.

Οι Έλληνες Έφηβοι πρωταθλητές του 2008, τα είδωλα του στο ΝΒΑ, ο τρόπος παιχνιδιού του αλλά και οι στόχοι της "γαλανόλευκης" στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων της Τουρκίας είναι μερικά από τα θέματα για τα οποία μίλησε ο ηγέτης του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συστήματος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA Europe.

Aναλυτικά η συνέντευξη του νεαρού Έλληνα διεθνή, όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA Europe:

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μπορεί να υποστηρίζει ότι οι αγαπημένοι του παίκτες είναι οι Ντιρκ Νοβίτζκι και Μανου Τζινόμπιλι, όμως ο πρωταγωνιστής της Εθνικής Εφηβών ανατρέχει για έμπνευση σε ένα παλιό ρόστερ πρωταθλητών της Εθνικής Εφήβων.

"Όταν βλέπεις αυτούς τους παίκτες, σκέφτεσαι ότι έπαιξαν, όντας σε αυτή την ηλικία, στο τουρνουά αυτό και θέλεις να προσπαθήσεις να τους μοιάσεις. Θέλεις μετάλλια και νίκες" είπε ο Χαραλαμπόπουλος για την ελληνική ομάδα των Εφήβων το 2008.

H γενιά του 1990-1991 στην Ελλάδα ήταν πραγματικά "χρυσή", με παίκτες όπως ο Κώστας Παπανικολάου, ο Κώστας Σλούκας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, να κατακτούν την κορυφή στο Ευρωπαϊκό U18 του 2008 και στο Ευρωπαϊκό U19 του 2009, και να καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο U19 του 2009 και στο Ευρωπαϊκό U20 ένα χρόνο μετά.

Οι Σλούκας, Παπανικολάου και Μάντζαρης κατέκτησαν στην πορεία και δύο back-to-back Εuroleague με τον Ολυμπιακό.

"Παίζουν για τους καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Αποτελούν παράδειγμα. Πρέπει να είμαστε σαν αυτούς." συμπλήρωσε ο παίκτης που αγωνίζεται δίπλα στους Γιάνκοβιτς και Παππά στον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια δήλωσε: "Μου αρέσει ο Ντιρκ Νοβίτσκι γατί παίζει με το μυαλό του. Και ο Μάνου γιατί είναι 37 και παίζει σαν να είναι 20".

Λαμβάνοντας υπόψη την πορεία που ακολουθεί στην Τουρκία (έχοντας κατά μ.ο 20.7π, 8.3 ριμπ, 3.7 ασισ, 1,7 κλεψ και 1.3μπλοκ), δεν θα αποτελούσε έκπληξη ότι αρχίζει να γίνεται έμπνευση για άλλους νεότερους αθλητές στην Αθήνα και αλλού στην Ελλάδα.

"Αγωνίζομαι κάθε φορά σαν να είναι το τελευταίο μου παιχνίδι. Δίνω πάντα το 100%. Θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στο παρκέ" τόνισε ο Χαραλαμπόπουλος που έκλεισε τα 17 τον Ιανουάριο.

Όταν τον ρωτήσαμε τι του αρέσει να κάνει πιο πολύ στο παρκέ, απάντησε: " Πολλά πράγματα- να παίζω άμυνα, να παίρνω ριμπάουντ, να σκοράρω, τα πάντα. Μου αρέσει να μπαίνω στο γήπεδο και να παίζω."

Ο Χαραλαμπόπουλος έχει σίγουρα βρει έναν θαυμαστή στο πρόσωπο του προπονητή του, Ηλία Παπαθεοδώρου: " Είναι ενας πολύ καλός παίκτης που κάνει τα πάντα στο παρκέ, άμυνα και επίθεση. Μπορεί να αγωνιστεί σαν γκαρντ ή σαν πάουερ φόργουορντ, και είναι καλός πασέρ" είπε ο κόουτς.

Ο αριστερόχειρας Χαραλαμπόπουλος παραδέχτηκε ότι πρέπει ακόμα να δουλέψει αρκετά πάνω στην άμυνα, το παιχνίδι με το δεξί χέρι και το σουτ του.

Ακόμα και με αυτές τις αδυναμίες, ο νεαρός φόργουορντ έχει κάνει μεγάλα βήματα, με μεγαλύτερο αυτό της υπογραφής μακρόχρονης συμφωνίας με τον Παναθηναϊκό, όπου έπαιξε πέρυσι 9 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας κατά μ.ο 1.3π, 0.7ριμπ και 0.6ασ σε 8.1 λεπτά συμμετοχής.

Συμμετείχε επίσης και σε έναν αγώνα στην Euroleague απέναντι στην Λοκομοτίβ, όπου πήρε ένα ριμπάουντ αγωνιζόμενος για ένα λεπτό.

"Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα. Ευχαριστώ τον προπονητή Αργύρη Πεδουλάκη που με έβαλε στο παιχνίδι. Μια μέρα θέλω να παίξω για πολλά λεπτά και να αποδείξω ότι ανήκω στην ομάδα".

Ο στόχος του στο Ικόνιο είναι ξεκάθαρος : "Ένα μετάλλιο. Θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ