ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χαραλαμπόπουλος: "Στόχος το τρόπαιο"

Χαραλαμπόπουλος: "Στόχος το τρόπαιο"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την πρόκριση της Εθνικής Εφήβων στα ημιτελικά. Τι δήλωσαν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι υπόλοιποι διεθνείς.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πρώτα έκανε το τριπλ νταμπλ (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ), στη συνέχεια οδήγησε την Εθνική Εφήβων στην πρόκριση στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού ( επί της Γαλλίας, με 67-59 ) κι έπειτα μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο αρχηγός της "γαλανόλευκης" είπε αρχικά πως " είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαστε στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης με την αξία μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλο το καλοκαίρι γι΄ αυτό. Τώρα στόχος μας είναι οι κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Να κάνουμε δυο νίκες και να κατακτήσουμε το τρόπαιο", για να συνεχίσει σχολιάζοντας τα της αναμέτρησης με τους "τρικολόρ": " Ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα και κάναμε πολύ καλές επιλογές στην επίθεση. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και νικήσαμε".

Τέλος, αναφερόμενος στον κόσμο που βρίσκεται στο πλευρό της Εθνικής Εφήβων, είπε: " Μας δίνει μεγάλη ώθηση και ενέργεια ο κόσμος και μας βοηθάει να ξεπερνάμε την κούραση που νιώθουμε Είμαστε χαρούμενοι που το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο".

Παπαθεοδώρου: "Είμαστε καλύτεροι από τη Λιθουανία"

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε αρχικά πως " ήταν πολύ σημαντικό για μας το αμυντικό κομμάτι, ώστε να σταματήσουμε το τρανζίσιον της Γαλλίας. Δεχτήκαμε μόλις 10 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και παίξαμε καταπληκτική άμυνα στο πέντε εναντίον πέντε, με στυλοβάτη τον Παπαγιάννη. Όταν είναι συγκεντρωμένος στην άμυνα, είναι ο καλύτερος αμυντικός της Ευρώπης. Βάλαμε κάποια σουτ που μας έλειψαν νωρίτερα και ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι. Σε ένα τέτοιο τουρνουά όλα εξελίσσονται πολύ γρήγορα, δεν σκέφτεσαι το ταβάνι ή τον ουρανό. Παίζεις κι αν κερδίσεις προχωράς. Το πιο σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες είναι ο χαρακτήρας που διαμορφώνουν αυτά τα παιδιά σε δύσκολες συνθήκες. Ο ημιτελικός είναι πολύ σημαντικό πράγμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μετράμε τις δυνάμεις των παιδιών μας απέναντι στους καλύτερους της Ευρώπης και βλέπουμε τις ικανότητες και τη βελτίωσή τους", για να καταλήξει λέγοντας:

" Το τουρνουά είναι πολύ ισορροπημένο. Είδαμε ότι οι δύο ομάδες που μας κέρδισαν είναι στα ημιτελικά. Ξέρουμε καλά τη Λιθουανία, μας ξέρουν κι αυτοί. Θεωρώ πως είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Λιθουανία και το σημαντικό είναι να έχουμε ψυχικά αποθέματα. Δεν υπάρχει χρόνος μπροστά μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να χαλαρώσουμε, να ηρεμήσουμε και θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και αύριο".

Οι δηλώσεις των διεθνών

Ο Γιώργος Παπαγιάννης επισήμανε: " Αυτό το χρυσό το κυνηγάμε τρία χρόνια τώρα. Πάμε πάντα στα ημιτελικά και χάνουμε εκεί. Θέλουμε πάρα πολύ το χρυσό, γιατί είναι η τελευταία μας ευκαιρία, μιας και οι Νέοι έπεσαν κατηγορία φέτος".

Ο Νίκος Δίπλαρος τόνισε: " Όλα τα παιδιά βοηθάνε. Ο κόουτς με εμπιστεύτηκε, μπήκα μέσα, προσπάθησα και πιστεύω πως βοήθησα αρκετά. Η ήττα από τη Λιθουανία στην πρώτη φάση μάς είχε πονέσει. Αυτή τη φορά θα μπούμε πιο δυνατά, δεν θα δώσουμε περιθώρια και θα πάμε για τη νίκη".

Ο Δημήτρης Φλιώνης υπογράμμισε: " Το στοίχημά μας ήταν να κρατήσουμε τους Γάλλους χαμηλά και με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο πήραμε τη διαφορά και την κρατήσαμε ως το τέλος. Θα προσπαθήσουμε απέναντι στη Λιθουανία, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε".

Ο Βασίλης Μουράτος είπε: " Ξέραμε ότι τον πρώτο λόγο θα έχουν οι άμυνες. Τα αθλητικά προσόντα παίζουν μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο μπάσκετ, αλλά το μυαλό μπορεί να επικρατήσει, γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να τους εγκλωβίσουμε".

Ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς ανέφερε: " Ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Δείξαμε πραγματική ομάδα. Με την Εθνική πρέπει να δίνουμε την καρδιά μας κι αυτό κάναμε. Καταφέραμε να περιορίσουμε τη Γαλλία και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τη Λιθουανία και να έχουμε ένα μετάλλιο στο στήθος μας την Κυριακή".

Δείτε τα "κλικ" της πρόκρισης της Εθνικής Εφήβων

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ