ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χαραλαμπόπουλος: "Ούτε πρωτάρης, ούτε παλιός"

Χαραλαμπόπουλος: "Ούτε πρωτάρης, ούτε παλιός"
EUROKINISSI

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για την επιστροφή του στην Εθνική Ελλάδας και δεν έκρυψε την πίστη του στις δυνατότητες της επίσημης αγαπημένης.

Η Εθνική Ελλάδας άρχισε την προετοιμασία της για τις αναμετρήσεις με την Εσθονία (23/2) και τη Μ. Βρετανία (25/2) για το δεύτερο "παράθυρο" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι και πάλι μέλος της ομάδας. Ο 21χρονος φόργουορντ μίλησε στο Sport 24 για τους "γαλανόλευκους" στόχους και την επιστροφή του στην επίσημη αγαπημένη.

"Είναι χαρά μας να είμαστε στην Εθνική. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Εθνική να κάνει κάτι καλό και να πάρει δύο νίκες που θα είναι σημαντικές. Όλες οι ομάδες θα κάνουν λίγες προπονήσεις. Για όλους είναι το ίδιο. Πιστεύω πως θα προετοιμαστούμε καλά και θα παίξουμε καλύτερα", δήλωσε ο διεθνής φόργουορντ στο Sport24.gr για την επιστροφή του στην Εθνική και για το μικρό διάστημα της προετοιμασίας λίγο πριν από την πρώτη προπόνηση "γαλανόλευκης" στο ΟΑΚΑ, με την οποία άρχισε η προετοιμασία της για τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής και της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών Ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος απουσίαζε από το πρώτο "παράθυρο" λόγω τραυματισμού. Άραγε οι διεθνείς συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ τού έχουν δώσει συμβουλές για την κατάσταση που θα συναντήσει; "Έχουμε μιλήσει με τα παιδιά, αλλά δεν μου έχουν πει πως υπάρχει κάποια διαφορά. Μπάσκετ είναι. Από εκεί και πέρα είναι λίγο περίεργο που οι Εθνικέ παίζουν τον χειμώνα. Έτσι, όμως, έχει γίνει και δεν μπορούμε να πούμε κάτι".

Για το αν νιώθει πως υπάρχει περισσότερο... βάρος λόγω του "πρέπει" της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο και την απουσία των παικτών της EuroLeague και του ΝΒΑ, τόνισε: "Σίγουρα είναι ένα βάρος παραπάνω, όπως κάθε φορά. Εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας. Θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε και στη συνέχεια όποιος είναι στην ομάδα, ας είναι. Θα κάνουμε την δουλειά μας για να προκριθούμε που είναι ο στόχος μας".

Για το αν έχει εικόνα από τη Μ. Βρετανία και την Εσθονία και το αν η Εθνική βαδίζει προς το... άγνωστο: "Σίγουρα, δεν πιστεύω πως κάποιος έχει εικόνα από την Εσθονία. Με τη Μ. Βρετανία έχουμε παίξει. Προσωπικά νιώθω πως πηγαίνω προς το άγνωστο, γιατί υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρω. Με την προετοιμασία, όμως, θα τα δούμε όλα και θα είναι σαν ένας κανονικός αγώνας".

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν είναι rookie στην Εθνική, αλλά θα αγωνιστεί πρώτη φορά στα... παράθυρα. "Σίγουρα νιώθω λίγο περίεργα. Δεν νιώθω σαν πρωτάρης. Δεν έχω αυτή την αίσθηση, αλλά σίγουρα δεν είμαι και παλιός. Τα παιδιά τα ξέρω. Με κάποια έχω συνεργαστεί στον Παναθηναϊκό και κάποια τα ξέρω από τον ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες. Γνωρίζω το κλίμα και το έχω συνηθίσει", ανέφερε καταλήγοντας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ