ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Βήμα προς τα πίσω η μη παραμονή Κατσικάρη"

"Βήμα προς τα πίσω η μη παραμονή Κατσικάρη"
INTIME SPORTS

Για όλα όσα αφορούν την Εθνική Ελλάδας μίλησε ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής Κατσικάρη, ενώ χαρακτήρισε ηγέτη της ομάδας τον Βασίλη Σπανούλη.

Η παρουσία του Νίκου Ζήση στην Εθνική Ελλάδας είναι κάθε καλοκαίρι δεδομένη, καθώς ο 31χρονος γκαρντ της Ούνικς Καζάν μετρά 12 συνεχόμενες παρουσίες σε τουρνουά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο αρχηγός της "επίσημης" αγαπημένης έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη στη fibaeurope.com και μίλησε για τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Εθνική αλλά και στο μέλλον. Ο έμπειρος παίκτης τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο, ενώ δεν... ξάφνιασε κανέναν υποστηρίζοντας πως "θα ήθελα να αγωνιστώ τουλάχιστον και στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ"!

"Ιδανικός συμπαίκτης ο Ζήσης"

Πριν από τον Νίκο Ζήση τον λόγο πήρε ένας πρώην συμπαίκτης του τόσο στην Εθνική όσο και στην ΤΣΣΚΑ. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς που βρέθηκε χθες (27/11) στην Μαδρίτη και παρακολούθησε δια ζώσης τη νίκη της Ούνιξ Καζάν επί της Ρεάλ μιλώντας για τον Ζήση υποστήριξε ότι " αποτελεί ιδανικό συμπαίκτη, καθώς όταν παίζεις στο πλευρό του γνωρίζεις ότι πάντοτε κάποιος θα σε καλύπτει. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι προπονητές που συνεργάστηκε τον εμπιστεύονταν με κλειστά μάτια" είπε ο θρύλος της ΤΣΣΚΑ και της Ελλάδας πριν προσθέσει πως " εκτός από εξαιρετικός παίκτης είναι κι ένας υπέροχος άνθρωπος. Έχει μία υπέροχη οικογένεια κι είναι ένας πολύ καλός τύπος". Ο κορυφαίος παίκτης του 2006 της Fiba Europe, με χαμόγελο παραδέχεται ότι " δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με τον Νίκο γιατί έχουμε περάσει μαζί πολλά και ειδικά τον κρύο χειμώνα της Μόσχας".

"Βήμα προς τα πίσω η μη παραμονή Κατσικάρη"
INTIME SPORTS

"Θέλω να είμαι παρών"

Το Ευρωμπάσκετ του 2015 αναμένεται να είναι το 12ο συνεχόμενο μεγάλο τουρνουά που θα δώσει ο Νίκος Ζήσης κι αυτό θα τον φέρει πιο κοντά στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος σταμάτησε στις 13 συνεχόμενες διοργανώσεις το καλοκαίρι του 2013. " Δεν κοιτάω τα νούμερα με αυτόν τον τρόπο. Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέρος αυτής της εθνικής ομάδας όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες κι η υγεία μου". Στη συνέχεια ο αρχηγός της Εθνικής ρωτήθηκε αν θα βρίσκεται στην διοργάνωση του 2015 με τον ίδιο να απαντάει πως " η σεζόν για τις ομάδες έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη και βαριά, ειδικά όταν πρέπει να ταξιδέψεις στο Καζάν. Φανταστείτε ότι πετάγαμε 8 ώρες για να βρεθούμε στη Μαδρίτη και τώρα χρειάζεται άλλες τόσες για να επιστρέψουμε, οπότε είναι μία χρονιά πρόκληση από πλευράς φυσικών αντοχών. Έχω πει και στο παρελθόν ότι είμαι περήφανος να παίζω για την Εθνική ομάδα. Είχαμε κάποιες απογοητεύσεις τα τελευταία χρόνια, όμως θα ήθελα να αγωνιστώ τουλάχιστον και στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ, παρότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι εκεί".

"Ηγέτης ο Σπανούλης"

"Βήμα προς τα πίσω η μη παραμονή Κατσικάρη"
INTIME SPORTS

Αναμφίβολα θα πρέπει να υπήρξαν στιγμές από τότε που πρωτοαγωνίστηκε στην Εθνική αντρών που θα ήθελε να σταματήσει ένα καλοκαίρι και να κάνει διακοπές. " Για να σας πω την αλήθεια κάθε φορά όταν φτάνει το καλοκαίρι και είμαι στις κλήσεις της Εθνικής νιώθω το ίδιο αίσθημα περηφάνιας και τιμής", είπε πριν αλλάξει θέμα στην συζήτηση λέγοντας πως: " Αυτό το καλοκαίρι κάναμε τεράστια προσπάθεια και δείξαμε μία καλή εικόνα ως ομάδα, όμως δεν σταθήκαμε στο ύψος που θέλαμε όταν ήρθε η κρίσιμη στιγμή. Ήμασταν βαθύτατα θλιμμένοι με αυτή την εξέλιξη, όμως έτσι είναι το μπάσκετ κι αυτό είναι ένα κομμάτι του".

Συνεχίζοντας ο γκαρντ της Ούνιξ Καζάν άφησε το παρελθόν και μιλώντας για το μέλλον υποστήριξε πως: " Το ερχόμενο καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ ελπίζουμε ότι συγκεκριμένοι και πολύ σημαντικοί παίκτες για εμάς θα επιστρέψουν. Πρώτος και καλύτερος ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης), ο οποίος ελπίζουμε να είναι καλά στη υγεία του, καθώς είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας". Κάνοντας τον απολογισμό των τελευταίων διοργανώσεων ο Νίκος Ζήσης τόνισε ότι " κατά την γνώμη μου στο προολυμπιακό του 2012 η ομάδα δεν παρουσιάστηκε καλή, όμως τα δύο τελευταία χρόνια (Ευρωμπάσκετ 2013, Παγκόσμιο Κύπελλο 2014) παλέψαμε με όλο μας το είναι. Δυστυχώς η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς όπως αυτοί του Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη), του Παπανικολάου και του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχαμε ένα φανταστικό πρώτο γύρο, όμως μετά ήρθε η Σερβία, η οποία έπαιξε πολύ καλά, τις βγήκαν όλα τα σουτ που πήρε. Αυτό είναι το μπάσκετ και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ".

"Χρειάζεται συνέχεια στον πάγκο"

"Βήμα προς τα πίσω η μη παραμονή Κατσικάρη"
INTIME SPORTS

Οι εμπειρίες του και τα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα τον καθιστούν έναν από τους παίκτες που μπορούν να έχουν λόγο στην επόμενη ημέρα της Εθνικής ομάδας. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε: " Είναι σημαντικό, μιλώντας με βάση την εμπειρία μου, να μην αλλάζουμε προπονητή κάθε καλοκαίρι. Κάθε παίκτης περνάει 10 μήνες με την ομάδα του παίζοντας υπό τις οδηγίες του Πασούτιν, του Σφαιρόπουλου, του Ιβάνοβιτς, του Λάσο κι αν κάθε καλοκαίρι που βρισκόμαστε στην Εθνική ξεκινάμε από το μηδέν έχοντας μία νέα προσέγγιση και μία διαφορετική φιλοσοφία τότε γίνεται πολύ δύσκολο".

Η προτίμηση του Νίκου Ζήση στον Φώτη Κατσικάρη είναι ξεκάθαρη, καθώς όπως τονίζει: " ελπίζω πραγματικά να παραμείνει γιατί αν υπάρξει κι άλλη αλλαγή θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε παίξει υπό τις οδηγίες των Καζλάουσκας, Ζούρου, Τρινκιέρι και Κατσικάρη και δεν είναι εύκολο να περνάς μέσα από τόσους προπονητές με τέτοια μεγάλη συχνότητα, παρότι ο κόσμος μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται".

Καταλήγοντας ο 31χρονος γκαρντ αναφέρθηκε και στην κλήρωση για τους ομίλους του Ευρωμπάσκετ 2015 που θα λάβει χώρα στις 8 Δεκεμβρίου δηλώνοντας πως: " δεν έχω κάποια προτίμηση. Έχω δει κάθε πιθανή κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πεπεισμένος πλέον ότι η κλήρωση της πρώτης φάσης δεν έχει μεγάλη σημασία. Πέρσι δεν φανταζόμασταν ότι θα τερματίζαμε πρώτοι στο γκρουπ όταν είχαμε στον όμιλο μας, Κροατία και Αργεντινή. Πήγαμε τερματίσαμε στην κορυφή, όμως στο τέλος δεν καταφέραμε τίποτα. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι τα νοκ άουτ και αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ