ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βασιλειάδης: ''Καλύτεροι στο EuroBasket''

Βασιλειάδης: ''Καλύτεροι στο EuroBasket''

Ο Κώστας Βασιλειάδης εξήγησε πως η Εθνική ομάδα έχει λαμπρό μέλλον, ανέφερε πως υπάρχει συνέχεια στο ελληνικό μπάσκετ, έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων στην Ισπανία και μίλησε για τους στόχους του με τη Μάλαγα.

Η ελληνική ομάδα αποχαιρέτησε πρόωρα το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την ήττα από τη Σερβία στους ''16'' της διοργάνωσης ωστόσο έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο EuroBasket 2015 ως αποτέλεσμα της παρουσίας της στην Ισπανία.

Ο Κώστας Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο διαφορετικό πρόσωπο που παρουσίασε η Εθνική στον θεσμό, στάθηκε στην επιρροή του Φώτη Κατσικάρη στο παιχνίδι της Ελλάδας και εξήγησε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να κάνει καλύτερη πορεία στο επόμενο EuroBasket.

O διεθνής γκαρντ της Μάλαγα μίλησε στο fibaeurope.com και αναφέρθηκε αρχικά στην κλήση του στην Εθνική ομάδα. Κάτι για το οποίο είχε τις... επιφυλάξεις του: 'Το ενδεχόμενο να μην αγωνιστώ ξανά στην Εθνική ομάδα πέρασε πολλές φορές από το μυαλό μου, από τη στιγμή που οι πρώην προπονητές συνήθως με ''έκοβαν'' στο τέλος της προετοιμασίας, πριν από κάθε μεγάλη διοργάνωση. Επίσης, ο νέος κόουτς είχε πολλούς νέους παίκτες στη διάθεσή του.

Παρ' όλα αυτά, μίλησα με τον κόουτς Κατσικάρη, μου εξήγησε τι περιμένει από εμένα και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος με αυτά που άκουσα. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν παίκτη να αγωνίζεται με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας''.

Εν συνεχεία μίλησε για την εικόνα που παρουσίασε η Ελλάδα στα γήπεδα της Ισπανίας. ''Νομίζω ότι δείξαμε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού σε αυτή τη διοργάνωση. Όλα, φυσικά, ξεκινούν από τον προπονητή μας. Ολα εξαρτώνται από το τι θέλει να αλλάξει στην ομάδα. Τη φιλοσοφία που θέλει να επιβάλει, το τι είδους παίκτες επιλέγει για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, πώς επιλέγει να δουλεύει.

Βασιλειάδης: ''Καλύτεροι στο EuroBasket''

Θεωρώ ότι ο κόουτς έκανε πολύ καλή δουλειά αυτό το καλοκαίρι. Έφερε νέα παιδιά στην ομάδα ενώ κράτησε κάποιους βετεράνους κι εξήγησε τι θέλει από αυτούς. Είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες να ξέρουν τους ρόλους τους, το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν στο παρκέ''.

''Υπάρχει λαμπρό μέλλον στην Εθνική''

Τι είχε να πει για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ; ''Σαφώς υπάρχει συνέχεια. Βλέπουμε πολλούς νέους παίκτες να κερδίζουν μια θέση στα ρόστερ των μεγάλων ομάδων, έχοντας την ευκαιρία να διακριθούν και να αγωνιστούν στην Εθνική. Νομίζω πως υπάρχει λαμπρό μέλλον για την Εθνική ομάδα. Στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, το EuroBasket 2015, θα τα πάμε πολύ καλύτερα αν συνεχίσουμε την καλή δουλειά κι αν διατηρήσουμε τον ίδιο κορμό παικτών και τον ίδιο κόουτς''.

Παράλληλα ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε για την επιστροφή του στη Μάλαγα και οριοθέτησε τους στόχους του με την ομάδα της Ανδαλουσίας.

''Ήμουν πολύ τυχερός αυτό το καλοκαίρι αφού μίλησα με τον κόουτς Πλάθα πριν γίνω μέλος της Μάλαγα, μου εξήγησε σε ποιους τομείς πρέπει να δουλέψω, ώστε να κάνω περισσότερα πράγματα στο παρκέ. Με πιστεύει και μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να δώσω διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι, όσο προχωράει η σεζόν.

Πέρσι η Μάλαγα τα πήγε αρκετά καλά στην ACB, προκρίθηκε στο TOP-16 της Euroleague κι έχασε την πρόκριση στα προημιτελικά στα τελευταία δυο παιχνίδια. Κατά τη γνώμη μου, φέτος ο στόχος μας είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Αν μπορούμε, να προκριθούμε σε έναν τελικό. Είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο Copa del Rey. Φυσικά θέλουμε να περάσουμε στα playoffs της Euroleague''.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ