ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βασιλακόπουλος: "Με τον Γιάννη για το Ρίο"

Βασιλακόπουλος: "Με τον Γιάννη για το Ρίο"
Βασιλακόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μέσω του Sport24.gr μίλησε για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούμπο στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο με την Εθνική ομάδα στο δρόμο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κώστας Κουφός ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς και τους Σακραμέντο Κινγκς και πλέον επόμενη υποχρέωσή τους είναι με την Εθνική μας ομάδα στο Τορίνο στο Προολυμπιακό τουρνουά στο δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Φώτης Κατσικάρης δεν θέλει να σκέφτεται τυχόν απουσία τους και ειδικά του Greek Freak μετά των προ δηλώσεών του με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο να θέλησε μέσω του Sport24.gr να τον καθησυχάσει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τη φετινή του παρουσία με τους Μιλγουόκι Μπακς στα 80 από τα 82 παιχνίδια της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί μέλος της βασικής πεντάδας της "επίσημης αγαπημένης" στο δρόμο προς το Ρίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Απρίλιο στα 7 παιχνίδια των "ελαφιών" είχε κατά μέσο όρο 21 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ νούμερα που αν τα έχει και με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συμβάλλει τα μέγιστα για την παρουσία του στη γιορτή του Αθλητισμού.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έκρυψε στην αποχαιρετιστήρια Media Day των Μιλγουόκι Μπακς το θέλω του να βοηθήσει την Εθνική μας ομάδα ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα πρέπει να μιλήσει με τη διοίκηση της ομάδας όπου ανήκει. Και ειδικότερα με τον προπονητή του Τζέισον Κιντ. Στις τάξεις ωστόσο της Ελληνικής Ομοσπονδίας και του τεχνικού της επιτελείου υπάρχει η σιγουριά της παρουσίας του διεθνή φόργουορντ όχι μόνο στο Τορίνο (4-10 Ιουλίου) αλλά εν συνεχεία και στο Ρίο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες εκεί όπου θέλει να επιστρέψει και πάλι μετά το 2008 που είχανε πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο καθώς είχε απουσιάσει το 2012 από το Λονδίνο.

"Υπάρχει σύμβαση μεταξύ FIBA και ΝΒΑ που δεν προβλέπει τέτοιες δεσμεύσεις", σχολίασε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο Sport24.gr με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να πρόσθεσε όσον αφορά την περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. "Δεν έχουνε δικαίωμα οι Μπακς να μην επιτρέψουν στον Γιάννη να ενισχύσει την Εθνική του ομάδα". Φρόντισε ωστόσο και με δεδομένη τη δήλωση του διεθνή φόργουορντ ότι θα πρέπει να συζητήσει με την ομάδα του να επισημάνει: "Θα πρέπει να μιλήσει με την ομάδα του δεν τίθεται θέμα επ΄ αυτού", και κατέληξε για την ανοιχτή γραμμή του τιμ μάνατζερ της Εθνικής μας Κώστα Κώτση. "Ο κ. Κώτσης μιλάει συνέχεια μαζί τους και τους αναμένουμε όλους τους διεθνείς να βοηθήσουν την προσπάθεια της Εθνικής μας στο Προολυμπιακό του Τορίνο να φθάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όπως και με τον Γιάννη".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ