ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βασιλακόπουλος: "Ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο"

Βασιλακόπουλος: "Ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας, τονίζοντας πως η συλλογικότητα είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά στο Eurobasket. Τι σχολίασε για την ονομασία που επέλεξαν να δώσουν οι Τούρκοι στην Εθνική.

Στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Παίξε μπαλίτσα" με τους Γιάννη Λαμπίρη και Γιώργο Οικονόμου φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας και την πρόκληση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το φιλικό της Εθνικής με την Τουρκία και την προετοιμασία της ομάδας: " Το σημαντικό είναι η ομάδα να είναι έτοιμη όταν θα πρέπει. Δεν απογοητεύομαι, ούτε ενθουσιάζομαι. Πρέπει όμως να πω ότι εκνευρίστηκα πολύ από το γεγονός ότι οι Τούρκοι ανέφεραν την Εθνικής μας ως Γιουνανιστάν. Δεν έπρεπε ούτε η ΕΡΤ να το δεχθεί, έπρεπε να το καλύψει με κάποιο τρόπο. Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο αυτό που συνέβη".

Βασιλακόπουλος: "Ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο"

Για την συμμετοχή της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: " Το θέμα δεν είναι σε πόσες χώρες θα παίξουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Από πλευράς σύνθεσης έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Από διοικητικής πλευράς ασχοληθήκαμε με το να εξασφαλίσουμε την παρουσία των παικτών που χρειαζόμασταν και από εκεί και πέρα πρέπει να έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Βέβαια χρειάζεται ειδική διαχείριση η παρουσία τόσο μεγάλων παικτών. Πρέπει να προηγείται το εμείς και το εγώ να είναι υποταγμένο σε αυτό. Ο Κατσικάρης και το επιτελείο του ξέρουν πως να το διαχειριστούν αυτό".

Για τους στόχους της Εθνικής: " Πάντα βάζουμε στόχους. Πρώτος είναι να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στο προολυμπιακό τουρνουά και μετά το μετάλλιο και η συμμετοχή στο ολυμπιακό τουρνουά. Μια τεράστια επιτυχία θα δώσει άλλο αέρα για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, όχι μόνο για το μπάσκετ".

Για το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Εφήβων που διοργάνωσε η χώρα μας: " Εκτός από τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είχαμε άλλη βοήθεια για αυτές τις διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας και προσέφεραν έσοδα. Δεν θέλω να είμαι γκρινιάρης, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Η πολιτεία είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Δεν έχει αντιληφθεί τη σημασία του αθλητισμού για την κοινωνία και τι προσφέρουν στη χώρα οι αθλητικές επιτυχίες. Οι ξένοι εντυπωσιάστηκαν από τις επιτυχίες μας στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των μικρών ηλικιών. Μας είχαν για πεθαμένους και εμείς δείξαμε ότι είμαστε εδώ και παλεύουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ