ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βαν Ντεν Σπίγκελ: "Που θα παίξει ο Αντετοκούνμπο;"

Βαν Ντεν Σπίγκελ: "Που θα παίξει ο Αντετοκούνμπο;"

Ο βετεράνος Βέλγος σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ, βρέθηκε στη Lotto Arena της Αμβέρσας και μοιράζεται στο Sport24.gr τον... προβληματισμό του για την ανανεωμένη Εθνική Ανδρών.

Τα αποκαλυπτήρια της Εθνικής έγιναν στην Αμβέρσα, εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (σ.σ. παρατάχθηκε χωρίς τους Σπανούλη, Μπουρούση) ηττήθηκε από το Βέλγιο στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει Eurobasket 2015.

Ο βετεράνος Βέλγος σέντερ και δις πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2006 & 2008), Τόμαν Βαν Ντεν Σπίγκελ βρέθηκε χθες στη Lotto Arena και μοιράζεται στο Sport24.gr τις εντυπώσεις του από την Εθνική, μιλάει για τον Νίκο Ζήση ( "έναν από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ") και... αναρωτιέται για τη θέση που θα παίξει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

"Ήταν το πρώτο παιχνίδι έπειτα από μια εβδομάδα γεμάτη προπονήσεις για την Ελλάδα κόντρα σε μια ομάδα που είχε τεράστιο κίνητρο, παίζοντας στην έδρα της. Για μια χώρα όπως το Βέλγιο, τα παιχνίδια απέναντι στην Ελλάδα αποτελούν τεράστια υπόθεση! Θεωρητικά η ελληνική ομάδα έπρεπε να κυριαρχήσει στη ρακέτα όμως έλειψε ο Μπουρούσης δίπλα στον Κουφό, ο οποίος κουράστηκε από ένα σημείο και μετά. Βλέποντας το παιχνίδι της Ελλάδας, αναρωτιέμαι σε ποια θέση θα χρησιμοποιήσει ο Φώτης Κατσικάρης τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να παίξει στο «3» μαζί με τον Περπέρογλου. Αν τον χρησιμοποιήσει πολύ στο «4», αυτή η κίνηση θα επηρεάσει αρκετά τον Καϊμακόγλου και τον Πρίντεζη. Στο Eurobasket θα χρειαστούν αυτά τα παιδιά, ανεξάρτητα από το δεδομένο ταλέντο του Γιάννη.

Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει μια πολύ καλή εικόνα. Δεν πρέπει να ξεχνάτε, όμως, ότι υπάρχουν η Ισπανία, η Γαλλία και άλλες καλές ομάδες. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Ζήση, έναν από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ κι έναν σπουδαίο φίλο. Μιλήσαμε για τα πάντα, εκτός από μπάσκετ. Τώρα όσον αφορά το Βέλγιο, σίγουρα δεν έχουμε το «όνομα» άλλων ομάδων όμως παίζουμε αρκετά σκληρά. Με λίγη τύχη και την εμπειρία των Βαν Ρόσομ και Ερβέλ, ενδεχομένως να προκριθούμε στην επόμενη φάση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ