ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρεις λόγοι που δείχνουν Κατσικάρη

Τρεις λόγοι που δείχνουν Κατσικάρη

Η ΕΟΚ επιθυμεί την παραμονή Κατσικάρη, αν και δεν έχει μιλήσει με τον ίδιο. Το Sport24.gr αναλύει τους τρεις παράγοντες που οδηγούν τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας σ' αυτή την απόφαση.

Το τοπίο σε ότι αφορά το θέμα "προπονητής της Εθνικής ομάδας" αναμένεται να ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα. Όπως ενημέρωσε και ο Sport24 Radio 103.3 και ο Σπύρος Καβαλιεράτος στην εκπομπή "Fast Break" , υπάρχει καταρχήν πρόθεση να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας ο Φώτης Κατσικάρης.

Δεν έχει υπάρξει, ωστόσο, επικοινωνία με τον ίδιο στην Ισπανία όπου βρίσκεται στα πλαίσια της προετοιμασίας της νέας του ομάδας, της Μούρθια. Αυτό που υπάρχει είναι η επιθυμία της Ομοσπονδίας να ενεργοποιηθεί η οψιόν του συμβολαίου του ομοσπονδιακού τεχνικού, το οποίο και αναγράφει διάρκεια 2+1 έτη.

Στην ΕΟΚ θεωρούν για συγκεκριμένους λόγους ότι ο Φώτης Κατσικάρης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την επόμενη ημέρα της Εθνικής μας ομάδας, η οποία ξημερώνει με τη συμμετοχή στο Προλυμπιακό τουρνουά, όπου θα διεκδικηθεί μια θέση στο Ρίο. Ο ένας βασικός λόγος είναι ότι στην Ομοσπονδία θεωρούν ότι η πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ικανοποιητική, χωρίς να ζυγίζουν την έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας με την κατάκτηση απαραίτητα κάποιο μεταλλίου. Εξάλλου η Ελλάδα στα δύο τελευταία τουρνουά έχει ρεκόρ 12-2, χάνοντας μόνο στα νοκ-άουτ από την μετέπειτα φιναλίστ Σερβία το 2014 και τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ισπανία το 2015.

Είναι επίσης σημαντικός παράγοντας η χρονική συγκυρία. Δεδομένου ότι το Προλυμπιακό τουρνουά θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου, δίνοντας στην ομάδα μόνο λίγες ημέρες για να προετοιμαστεί μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων των συλλόγων, θεωρείται σημαντικό να παραμείνει ο ίδιος προπονητής, που έχει εργαστεί ήδη δύο χρόνια. Κι αυτό είναι πολύ σωστό, διότι θα ήταν πολύ δύσκολο για έναν καινούργιο τεχνικό να προλάβει να περάσει τη φιλοσοφία ή έστω να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Από εκεί και πέρα η ηγεσία της ΕΟΚ θεωρεί ότι ο Φώτης Κατσικάρης, ανεξαρτήτως προλυμπιακού, θα μπορέσει να συνεχίσει το χτίσιμο της ομάδας με ορίζοντα το μέλλον. Με τον Σπανούλη να αποχωρεί και τους Ζήση-Μπουρούση να βρίσκονται στο μεταίχμιο, θα ήταν πιο εύκολο για τον ίδιο προπονητή να συνεχίσει το χτίσιμο της ομάδας στα νεαρότερα στελέχη, δηλαδή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Καλάθη-Κουφό, που είχαν ήδη πολύ ενεργό ρόλο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τι μένει; Να υπάρξει η επικοινωνία της Ομοσπονδίας με τον προπονητή, είτε να ενεργοποιηθεί και τυπικά η οψιόν για τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου διάρκειας 2+1. Και τι μπορούμε να πάρουμε ως δεδομένο; Ότι η ΕΟΚ έχει εκφράσει, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, τις προθέσεις της.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ