ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τουρκία - Ελλάδα 73-64

Τουρκία - Ελλάδα 73-64
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε με ήττα την παρουσία της στην Κωνσταντινούπολη, αφού δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τουρκία (73-64). Κορυφαίος ο Γιάννης Μπουρούσης, για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το εμπόδιο της Τουρκίας αποδείχθηκε υψηλό για την Εθνική ομάδα, η οποία δεν μπόρεσε να επικρατήσει των γειτόνων (ήττα με 73-64). Η "επίσημη αγαπημένη" γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε τρία φιλικά παιχνίδια (είχε προηγηθεί αυτή από το Βέλγιο), στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε στην Κωνσταντινούπολη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, αλλά, όπως και χθες (14/8) απέναντι στη Βοσνία, υπέστη αγωνιστική καθίζηση στο τέταρτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να πάρει το προβάδισμα στο παιχνίδι.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης (21 πόντοι), με τον Γιώργο Πρίντεζη (10 πόντοι) να είναι ο έτερος της Εθνικής ομάδας που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων. Νταμπλ νταμπλ (15 πόντοι και 11 ριμπάουντ) για τον Σεμίχ Ερντέν, που έκανε τη διαφορά στο φινάλε της αναμέτρησης.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Ο αγώνας

Ο Φώτης Κατσικάρης άλλαξε εν πολλοίς την εικόνα της βασικής πεντάδας, έχοντας στο παρκέ τους Καλάθη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο και Κουφό. Η Εθνική ομάδα είχε επιλέξει να αμύνεται με επιθετικό τρόπο στα πικ εν ρολ της Τουρκίας, κάτι που πάντως στην αρχή δεν δούλεψε. Κυρίως γιατί ο Ντίξον είχε την ηρεμία να μοιράσει σωστά τις μπάλες, αλλά κι επειδή ο Ιλιασόβα ολοκλήρωνε αρκετές από τις επιθέσεις που έπαιρνε.

Γι αυτό, οι γείτονες βρέθηκαν γρήγορα στο +6 (18-12), ελέγχοντας παράλληλα πλήρως τον ρυθμό. Ένα πεντάλεπτο εξαιρετικού μπάσκετ, μα πάνω απ όλα στοχευμένης άμυνας, από ελληνικής πλευράς, αρκούσε για να αλλάξει άρδην την εικόνα της αναμέτρησης. Με τον Μπουρούση να κάνει τη διαφορά και τον Πρίντεζη να τελειώνει διαδοχικές φάσεις στον αιφνιδιασμό, η Ελλάδα μπόρεσε να ανατρέψει το σκορ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά χάρη στο 15-1 επιμέρους σκορ που "έτρεξε" από το 8ο έως το 13ο λεπτό, να βρεθεί αίφνης στο +9 (19-27).

Κάπου εκεί, ο Εργκίν Αταμάν κάλεσε τάιμ άουτ θέλοντας να "σπάσει" τον ελληνικό ρυθμό. Τα κατάφερε εξαιρετικά μάλιστα, με την Τουρκία να επιστρέφει δριμύτερη στο παρκέ. Ο Μαχμούτογλου ευστόχησε σε δύο διαδοχικά σουτ (τρίποντο και δίποντο) στην εκπνοή της επίθεσης, αλλάζοντας την ψυχολογία του αγώνα. Αυτά τα δύο καλάθια, σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα λάθη της Εθνικής ομάδας, έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να "απαντήσουν" με δικό τους σερί (11-0) για να πάρουν το προβάδισμα (30-27 στο 14').

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν διαδοχικά καλάθια. Οι γείτονες ήταν πάντως αυτοί που είχαν το προβάδισμα, όταν ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος, με το +4 (39-35) να είναι απόρροια της αλλαγής ρυθμού που είχαν στο παιχνίδι τους στα μισά του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο μέρος, το ντέρμπι συνεχίστηκε. Μόνο που κάθε φορά που προσπαθούσε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, η Ελλάδα έκανε λάθη. Το προβάδισμα άλλαζε αρκετά συχνά... χέρια, αλλά η αστάθεια που παρουσίαζε η Εθνική ομάδα σε άμυνα και επίθεση δεν άφηνε περιθώρια για να παραμείνει σε θέση οδηγού. Οι γείτονες ολοκλήρωσαν μάλιστα την τρίτη περίοδο σκοράροντας με τον Σαβάς (52-50), σε μία φάση που πάντως ο χρόνος είχε εμφανώς ολοκληρωθεί.

Στην τελευταία περίοδο, οι Τούρκοι διατήρησαν το πάνω χέρι, κυρίως γιατί ο Ερντέν τελείωνε τις μπάλες που έπαιρνε κοντά στο καλάθι. Είτε σκοράροντας, είτε κερδίζοντας το φάουλ. Από τη στιγμή μάλιστα που ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών (9/12) κράτησε την ομάδα του Εργκίν Αταμάν μπροστά στο σκορ μέχρι το φινάλε (73-64).

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 39-35, 52-50, 73-64.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Μπαλμπάι 2, Γκιουλέρ 2, Οσμάν 11 (1), Ερσέκ 5, Ιλιασόβα 9 (9 ριμπ.), Ερντέν 15 (11 ριμπ.), Μαχμούτογλου 11 (3), Σαβάς 6, Μπατούκ, Ντίξον 12 (2), Αλντεμίρ, Σιπάχι.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 21 (1), Ζήσης 9 (1), Σπανούλης 5, Καλάθης 6 (1), Περπέρογλου 4, Σλούκας, Αντετοκούνμπο 3, Καϊμακόγλου, Κουφός 4, Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Σαρικόπουλος.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ