ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το μέλλον (της Φασούλα) είναι εδώ!

Το μέλλον (της Φασούλα) είναι εδώ!

Η Εθνική Νέων Γυναικών δεν κατάφερε να προβιβαστεί στην Α' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Μαριέλλα Φασούλα όμως έκανε αισθητή την παρουσία της, κερδίζοντας μία θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Τρεις ελληνικές στατιστικές κορυφές στο Εϊλάτ!

Το Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας άφησε αναμφισβήτητα πικρή γεύση στον Γιάννη Γερεουδάκη και τις παίκτριές του, αφού αποδείχθηκε πως η επίτευξη του στόχου της ανόδου ήταν κάτι παραπάνω από εφικτή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε εκτός της τετράδας που οδηγούσε στην απευθείας διεκδίκηση μίας εκ των τριών θέσεων για την Α' Κατηγορία, μετά την ήττα από την Τσεχία (75-73) στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων.

Αν κοιτάξει μάλιστα κάποιος τα πεπραγμένα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, θα διαπιστώσει πως οι δύο ήττες που έκανε, ήρθαν στο σουτ, αφού τόσο απέναντι στη Γερμανία (67-65) όσο και κόντρα στην Τσεχία (75-73) το αρνητικό αποτέλεσμα προέκυψε στα τελευταία δευτερόλεπτα των αναμετρήσεων. Όπως αποδείχθηκε μάλιστα στον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης (πάλι με την Τσεχία), όλα ήταν θέμα λεπτομερειών...

Όπως και να έχει, η εικόνα της Εθνικής Νέων Γυναικών στο Εϊλάτ ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Απόδειξη το γεγονός πως η Μαριέλλα Φασούλα αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης (με 155 πόντους), η Λία Ντάνου βρέθηκε στην πρώτη θέση των κλεψιμάτων (με 38 - με αποκορύφωμα την ιστορική επίδοση κόντρα στην Σλοβακία ), ενώ η Ευγενία Κολλάτου δεύτερη στις ασίστ (με 55, μία λιγότερη από την Γιάρα Γιζτσάκι). Παρεμπιπτόντως, η τελευταία ήταν η καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης στην αναλογία ασίστ/λαθών, με τον σχετικό δείκτη να "γράφει" 3.2.

Το μέλλον (της Φασούλα) είναι εδώ!

Για την ιστορία, στην Α' Κατηγορίας του Πανευρωπαϊκού Νέων Γυναικών προβιβάστηκαν η Γερμανία, η Σλοβακία και η Κροατία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ