ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το "άλμα" του Καρρά μέχρι την κορυφή της Ευρώπης

Το "άλμα" του Καρρά μέχρι την κορυφή της Ευρώπης

Ο Θοδωρής Καρράς εξέπληξε άπαντες με την απόδοσή του στο Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών, συνεχίζοντας τα αθόρυβα βήματα προόδου στην καριέρα του. Κάπως έτσι βρέθηκε από το πουθενά στην κορυφή της Ευρώπης!

Τους παίκτες που έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης στην Κρήτη τούς γνώριζε (λίγο - πολύ) ο κόσμος πριν ξεκινήσουν οι αγώνες σε Χανιά και Ηράκλειο. Με πρώτο και καλύτερο τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν φροντίσει να διαφημιστούν τα προηγούμενα χρόνια μέσω των εθνικών ομάδων, και δη το καλοκαίρι του 2015, όταν έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων του Βόλου.

Υπάρχουν βέβαια κι οι περιπτώσεις που χρειάστηκαν τους αγώνες σε Χανιά και Ηράκλειο προκειμένου να "μπουν" στο μάτι των φιλάθλων και, παράλληλα, να αποτελέσουν σημείο αναφοράς της Εθνικής Νέων Ανδρών στον δρόμο προς την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτό του Θοδωρή Καρρά δεν υπάρχει.

Ο σέντερ του Δούκα ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, την ώρα που συμμετείχε για πρώτη φορά σε προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Κι αν πολλοί δεν του έδιναν πολλές πιθανότητες να βρεθεί στην τελική δωδεκάδα, ο ίδιος έδειξε σαν έτοιμος από καιρό γι αυτό το βήμα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες ή διθυραμβικά σχόλια, χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Τι τον ανέδειξε; Η ικανότητά του στην άμυνα, ειδικά σε καταστάσεις πικ εν ρολ, και τα γρήγορα χέρια του στην επίθεση. Όντας άλλωστε παίκτης χωρίς μεγάλο επιθετικό ρεπερτόριο (ειδικά με πλάτη στο καλάθι), η ικανότητα που είχε να τελειώσει τις φάσεις μετά από πιν εν ρολ, χάρη στην γρήγορη εκτέλεσή του, ήταν αυτή που τον κράτησε για πολλή ώρα στο παρκέ. Με 17.6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, διάστημα στο οποίο είχε 9.7 πόντους και 3.6 ριμπάουντ, βοήθησε σημαντικά και παράλληλα κέρδισε πόντους εντός του Δούκα, εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το "άλμα" του Καρρά μέχρι την κορυφή της Ευρώπης

Πάντα κάτω από τα ραντάρ

Αν υπάρχει μία λέξη που χαρακτηρίζει τον 20χρονο σέντερ αυτή είναι το "συνεσταλμένος". Σε βαθμό... παρεξήγησης κάποιες φορές, αφού είναι εσωστρεφής και δεν εκδηλώνει εύκολα τα συναισθήματά του. Πόσες φορές τον είδαμε στην Κρήτη να κάνει μορφασμούς, να φωνάζει, να κάνει κάτι εκτός προγράμματος; Καμία! Ακόμη και στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τροπαίου, παρέμεινε χαμηλών τόνων. Φρόντισε βέβαια με την εικόνα του στο γήπεδο να "φωνάξει" πως είναι "εδώ" για τη "γαλανόλευκη", ειδικά απέναντι στην Ισπανία που είχε 16 πόντους (με 8/10 δίποντα) σε 23'13'' συμμετοχής.

Όταν κλήθηκε από τον Ηλία Παπαθεοδώρου στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ελάχιστοι περίμεναν πως θα κερδίσει μια θέση στη δωδεκάδα. Στην πράξη βέβαια αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από σημαντικός για την Εθνική Νέων Ανδρών, εξασφαλίζοντας στην πορεία θέση στο βασικό σχήμα. Με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο.

Σε πρώτο πλάνο στον Δούκα

Στον Δούκα δεν περίμεναν την έκρηξή του στο Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών για να κάνουν τον σχεδιασμό τους για την επόμενη χρονιά. Ήταν ειλημμένη απόφαση πως θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες και θα έχει πιο σημαντικό ρόλο στην ομάδα, με τον Φώτη Τακιανό να τον υπολογίζει ως μία πρώτης τάξεως εναλλακτική λύση στο "5". Οι εμφανίσεις του βέβαια στην Κρήτη αποτέλεσαν μια πρώτης τάξεως ένεση αυτοπεποίθησης για τον 20χρονο σέντερ, ο οποίος θα κληθεί πλέον να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, διεκδικώντας διαρκώς μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Οι "μπλε" θα τον εμπιστευτούν, περιμένοντας να δουν στην Α2 αντίστοιχα αποτελέσματα. Είναι άλλωστε ένα δικό τους παιδί, όντας στην ομάδα εδώ και μία πενταετία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ