ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τιμωρία δύο μηνών σε Μαυροκεφαλίδη

Τιμωρία δύο μηνών σε Μαυροκεφαλίδη
INTIME SPORTS

Ποινή αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα της Σπαρτάκ επιβλήθηκε στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη για την άρνηση του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας!

Η ΕΟΚ το' πε και το' κανε... Έκανε έρευνα σχετικά με την περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και αποφάσισε να τον τιμωρήσει με αποκλεισμό δύο μηνών από τις υποχρεώσεις της ομάδας του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Έλληνας σέντερ είχε επιλεχθεί ανάμεσα στους εκλεκτούς του Ηλία Ζούρου και αρνήθηκε να ακολουθήσει την προετοιμασία της ομάδας, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Έτσι, λοιπόν, η ΕΟΚ του επέβαλε τιμωρία δύο μηνών η οποία θα ισχύσει από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: "Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης επέβαλε στον επιλεγέντα και προσκληθέντα στην Εθνική Μπάσκετ, Λουκά Μαυροκεφαλίδη ποινή αποκλεισμού δύο μηνών από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την άρνηση του, να ενταχθεί στην Ομάδα.

Η ποινή επιβλήθηκε σύμφωνα και με τους κανονισμούς της ΦΙΜΠΑ. Ισχύει δε, από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Ενημερώθηκαν πάντως, για την επιβολή της συγκεκριμένης ποινής από την ΕΟΚ: Η ΦΙΜΠΑ, η Ρωσική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η ομάδα του αθλητή, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης".

Η επιβολή αυτής της τιμωρίας έχει ήδη προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, ενώ με δηλώσεις του στο "Βήμα online" ο κ. Παντελής Δέδες εκτιμά πως μια τέτοια απόφαση είναι "αντισυνταγματική".

"Η επιβολή οποιασδήποτε πειθαρχικής ποινής χωρίς να έχει προηγηθεί η κλήση του αθλητή σε απολογία είναι αντισυνταγματική. Για τέτοιες περιπτώσεις το ΑΣΕΑΔ πλειστάκις έχει αποφανθεί υπέρ του αθλητή", τόνισε χαρακτηριστικά ο έγκριτος νομικός.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ