ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τι απομένει για τον Κατσικάρη και την Εθνική

Τι απομένει για τον Κατσικάρη και την Εθνική
INTIME SPORTS

Μια λεπτομέρεια (από αυτές που κάνουν τη διαφορά) που δεν τακτοποίησε εγκαίρως η Εθνική, είναι ο λόγος που δεν έχει ανακοινωθεί η συνεργασία της "επίσημης αγαπημένης" με τον Φώτη Κατσικάρη.

Από τον Δεκέμβρη του 2013, ήταν γνωστή η απόφαση της ΕΟΚ να αναθέσει στον Φώτη Κατσικάρη την τεχνική ηγεσία της Εθνικής, όχι για ένα χρόνο, αλλά με πλάνο. Να αναθέσει δηλαδή, στον Έλληνα κόουτς την "ανοικοδόμηση" του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Γιατί δεν διαβάσαμε κάποια εξέλιξη από τότε, μέχρι τώρα; Υπήρχαν διάφορα θέματα που εκκρεμούσαν (όπως το αν θα πάρουμε τη wild card ή όχι ή αν θα βρει ομάδα της Euroleague ο Κατσικάρης ή όχι). Πλέον έχουν τακτοποιηθεί όλα, πλην ενός: της αποζημίωσης του Αντρέα Τρινκιέρι.

ΕΟΚ και Κατσικάρης έχουν συμφωνήσει σε όλα. Από τη διάρκεια της συνεργασίας τους (3 έτη), τα χρήματα, τους ανθρώπους που θα πλαισιώνουν αυτή τη νέα προσπάθεια στο τιμ της "επίσημης αγαπημένης" γενικότερα και ειδικότερα, ως προς τους συνεργάτες του χεντ κόουτς (βλ. Σκουρτόπουλος -συν ένας ακόμα συνεργάτης τους στην ΑΕΚ).

Η ανακοίνωση θα μπορούσε να 'χει εμφανιστεί ενώπιον μας (και σας) πολύ νωρίτερα (θυμίζουμε ότι μετά το "την επομένη της wild card θα 'χουμε προπονητή" του Γιώργος Βασιλακόπουλου, διαδέχθηκε το "θα κάνουμε Πάσχα με νέο κόουτς"), αλλά υπήρχε... μια λεπτομέρεια την οποίαν άφησαν για το φινάλε οι καθ' ύλην αρμόδιοι.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι είχε υπογράψει πέρυσι συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την Εθνική, πράγμα που σήμαινε ότι με το τέλος του Eurobasket της Σλοβενίας και δεδομένης της αποτυχίας, οι υπεύθυνοι θα μπορούσαν να 'χουν καλέσει τον Ιταλό να λύσει τη συνεργασία τους. Αλλά δεν το έκαναν.

Πλέον έχουμε Απρίλιο και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κόουτς της Ούνιξ αξιώνει το πλήρες ποσό. Κάτι που έχει θορυβήσει την Ομοσπονδία, όπως αναζητά χρήματα και για να καλύψει τις απαιτήσεις του νέου προπονητή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την επιστροφή των υπευθύνων στην Αθήνα (από τις διακοπές του Πάσχα) και στις θέσεις εργασίας τους, θα επιχειρήσουν να προγραμματίσουν ραντεβού με τον Τρινκιέρι, ο οποίος επίσης, έχει υποχρεώσεις στην παρούσα φάση (βλ. τελικούς Eurocup και ρωσικού κυπέλλου).

Σε κάθε περίπτωση, θα 'χει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί, καθώς αν ανακοινώσει η ΕΟΚ τον νέο κόουτς πριν λήξει τη συνεργασία με τον Ιταλό, εκείνος μπορεί να λάβει το πλήρες ποσό με προσφυγή στο ΒΑΤ, σε έξι εβδομάδες από την απόφαση. Διαφορετικά, δεν αποκλείεται ο συμβιβασμός.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ