ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Θεοδώρου: "Η ήττα από το Ισραήλ μάς διέλυσε"

Θεοδώρου: "Η ήττα από το Ισραήλ μάς διέλυσε"

Ο Ηλίας Θεοδώρου μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τον υποβιβασμό της Εθνικής Νέων Ανδρών στη Β' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τι είπε ο διεθνής πάουερ φόργουορντ για την ατυχία και τις δυσκολίες του φετινού καλοκαιριού (audio).

Η Εθνική Νέων Ανδρών δεν κατάφερε να παραμείνει στην Α' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τερματίζοντας εν τέλει στην 18η θέση της βαθμολογίας. Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ μίλησε στην εκπομπή "Τάπες και Καρφώματα" του Sport24 Radio 103.3 με τους Νότη Ψιλόπουλο και Αλέξανδρο Τρίγκα για ό,τι έγινε στα παρκέ της Ιταλίας. Από την οδυνηρή ήττα από το Ισραήλ, μέχρι τα... περίεργα του αγώνα Σλοβενία - Πολωνία, που ουσιαστικά καταδίκασε την Εθνική σε υποβιβασμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον υποβιβασμό της Εθνικής στη δεύτερη κατηγορία: " Είμαστε στεναχωρημένοι που δεν τα καταφέραμε, αλλά πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Υπήρχαν προβλήματα από την αρχή της προετοιμασίας, καθώς πολλά παιδιά άργησαν να ενσωματωθούν σε αυτήν. Ξέραμε ότι ο στόχος μας ήταν η παραμονή στην κατηγορία, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και λυπούμαστε πολύ".

Για τα κρίσιμα σημεία του τουρνουά: " Έγιναν πολλά στραβά στον αγώνα με το Ισραήλ, υπήρχε και ένα πρόβλημα με τους διαιτητές στο συγκεκριμένο παιχνίδι με δύο αμφισβητούμενες φάσεις. Αυτή η ήττα μας… διέλυσε στην ουσία. Το επόμενο παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε ήταν αυτό με την Πολωνία, αλλά και πάλι δεν τα καταφέραμε. Στο τέλος με τη Βοσνία κάναμε το καθήκον μας, νικήσαμε με 20 πόντους διαφορά, παρότι χρειαζόμασταν 15, η Πολωνία, όμως, επιβλήθηκε της Σλοβενίας και έτσι ήρθε ο αποκλεισμός και ο υποβιβασμός. Δεν ξέρω αν οι Σλοβένοι το έκαναν επίτηδες για να αποκλειστούμε εμείς, καθώς έχασαν με 10 πόντους στο συγκεκριμένο ματς, αλλά στο επόμενο μεταξύ τους παιχνίδι, που παιζόταν και η παραμονή, η Σλοβενία επικράτησε με 40 πόντους. Αυτό εμένα κάτι μου λέει. Πάντως έπεσαν παραδοσιακές δυνάμεις, όπως εμείς και η Ρωσία και για αυτό "φταίει" και η αλλαγή του συστήματος, αφού έπεσαν επτά ομάδες. Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά δε θα έχουμε πρόβλημα να ανεβούμε ξανά στην πρώτη κατηγορία, καθώς θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα".

Για την καριέρα του στις ΗΠΑ με το Pacific: " Είναι τεράστια ευκαιρία για μένα το κολεγιακό πρωτάθλημα, ειδικά έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Πολλοί συνομήλικοί μου δυσκολεύονται να βρουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πρέπει να δίνεις το 100% κάθε ημέρα. Εκτός από το αθλητικό είναι μία τεράστια ευκαιρία και στο ακαδημαϊκό κομμάτι, καθώς σπουδάζω διοίκηση επιχειρήσεων και αν δεν έχεις ένα συγκεκριμένο βαθμό, δεν μπορείς να αγωνιστείς".

Ακούστε και διαβάστε τις δηλώσεις του φόργουορντ της Εθνικής Νέων, Ηλία Θεοδώρου, στον Sport24 Radio. www.sport24radio.gr/blog/i-itta-apo-to-israil-mas-dielise/

Posted by SPORT 24 Radio on Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ