ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα "συγχαρητήρια" για την Εθνική Γυναικών

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συνεχάρη την Εθνική Γυναικών για την πρόκριση στους "4" του EuroBasket Women, ομοίως τόσο ο ΣΕΠΚ όσο και ο ΠΣΑΚ.

Η Εθνική Γυναικών έκανε έναν ακόμη άθλο, αυτή τη φορά σε βάρος της Τουρκίας με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για τους "4" του EuroBasket Women. Λίγα λεπτά μετά την επική πρόκριση της "γαλανόλευκης", ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

" Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Εθνική γυναικών για την πρόκρισή της στις «4» καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στην Πράγα. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά επικράτησαν κατά κράτος της Τουρκίας και πήραν πανάξια πρόκριση, επιτυχία που συνιστά την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διάκριση στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Οι ευχές όλων μας είναι με τις διεθνείς μας στην προσπάθειά τους να ανέβουν ακόμα ψηλότερα, κατατάσσοντας πλέον και το γυναικείο μπάσκετ στην αφρόκρεμα της Ευρώπης. Μπράβο σε όλους, αθλήτριες, προπονητές και Ομοσπονδία".

Από την πλευρά τους, ο ΣΕΠΚ και ο ΠΣΑΚ εξέδωσαν ανακοίνωση για το γεγονός:

" Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης επιθυμεί να συγχαρεί θερμά την Εθνική ομάδα Γυναικών για την ιστορική νίκη επί της Τουρκίας, την παρθενική πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την ευκαιρία για διεκδίκηση του πρώτου μεταλλίου στην ιστορία της.

Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα Γυναικών για την νέα μεγάλη επιτυχία της. Με την νίκη επί της Τουρκίας όχι μόνο προκρίθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο, αλλά κατέλαβε και την καλύτερη θέση της ιστορίας της σε Ευρωμπάσκετ. Πρέπει να αποδωθούν τα εύσημα στον ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Κεραμιδά και στο υπόλοιπο προπονητικό τιμ, στις παίκτριες και σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην Τσεχία για την επιτυχία, μα πάνω από όλα την προσπάθεια και την εικόνα που έδειξαν στα γήπεδα της Τσεχίας. Απέδειξαν πόσα πολλά μπορεί να πετύχει μια ομάδα που παίζει ως ένα, με ομαδικότητα, αυταπάρνηση και ομοψυχία. Συγχαρητήρια και καλή τύχη στον ημιτελικό".

" Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, συγχαίρει την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των γυναικών, για την πρόκριση της στην ημιτελική φάση του Eurobasket. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα κορίτσια μας έγραψαν ιστορία και πιστεύουμε οτι είναι "φτιαγμένες" για μεγαλύτερα πράγματα... Τα καλύτερα έρχονται... Πολλά μπράβο σε όλες και όλους"!

Ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε επίσης ανακοίνωση για το γεγονός:

" Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος συγχαίρουν ολόθερμα τις αθλήτριες, τους προπονητές και όλο το επιτελείο της Εθνικής Γυναικών για την ιστορική επιτυχία της πρόκρισης στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. Συγχαίρουν, επίσης, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και εύχονται στα κορίτσια της Εθνικής Γυναικών να επιστρέψουν στην πατρίδα με ένα μετάλλιο στο στήθος".

Ζήσε το πιο γλυκό αθλητικό μας παραμύθι και την ιστορία που έκανε το μπάσκετ εθνικό μας άθλημα, μέσα από το βιβλίο "87 Τίποτα δεν μας σταμάτησε" του Γιάννη Φιλέρη, που κυκλοφορεί από την "Physical Goods" της 24MEDIA σε αποκλειστική συνεργασία με τα Public.

Respect

A post shared by @bourou29 on



πολλα πολλα μπραβο!!!!

A post shared by Georgios Printezis (@pripripri15) on



TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ