ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα σενάρια είναι όλα πιθανά...

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÓËÏÂÅÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / SLOVENIA - GREECE (EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÓËÏÂÅÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / SLOVENIA - GREECE (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική μπορεί να βγει ακόμα και δεύτερη, όμως το πιο πιθανό σενάριο είναι να παίξει τελικό πρόκρισης με την Πολωνία. Γι αυτό υπομονή μέχρι το βράδυ της Τρίτης, που θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά.

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής άρχισαν αμέσως μετά την ήττα από την Σλοβενία, όμως με έξι αγώνες να απομένουν στον όμιλο, η κατάσταση θα γίνει πιο ξεκάθαρη μετά το ματς Γαλλία - Πολωνία.

Η Εθνική εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια της και μετά τη νίκη της Φινλανδίας επί Πολωνίας στο θρίλερ της Κυριακής , η κατασταση οδεύει προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το παιχνίδι της Τετάρτης με την Πολωνία θα είναι τελικός για την πρόκριση στους "16" του Eurobasket 2017.

Αυτό βέβαια θα το γνωρίζουμε με βεβαιότητα κατά τις 10 μ.μ. της Τρίτης. Οταν θα εχει ολοκληρωθεί το δικό μας παιχνίδι με την Φινλανδία. Και θα γνωρίζουμε τι θα έχει γίνει στην αναμέτρηση της Γαλλίας με την Πολωνία... Μα, γίνεται να χάσει η Γαλλία αυτό το παιχνίδι; Θα αναρωτηθείτε εύλογα. Ομως στο μπάσκετ τίποτα δεν είναι δεδομένο και παρότι η διαφορά δυναμικότητας μοιάζει τεράστια, η ομάδα του Τέιλορ έδειξε κόντρα στην Φινλανδία πως είναι σκληρό καρύδι. Αρα είναι προτιμότερο να περιμένουμε.

Σενάρια υπάρχουν πολλά για την τελική κατάταξη στον όμιλο της Εθνικής, το πιθανότερο είναι να φτάνει μία νίκη επί της Πολωνίας για να έρθει η πρόκριση. Αυτό θα συμβεί αν έχει χάσει η τελευταία μας αντίπαλος από την Γαλλία την Τρίτη. Να γίνει το φυσιολογικό, δηλαδή. Αλλιώς μπλέκεται το πράγμα πάρα πολύ.

Πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με την Φινλανδία για την Ελλάδα; Εχει τη σημασία του, αλλά δεν είναι αυτός ο τελικός. Αν κερδίσουμε τους οικοδεσπότες, παραμένει απαραίτητη η νίκη επί της Πολωνίας, αλλά σε αυτή την περίπτωση (δύο νίκες), η Εθνική μπορεί να κυνηγήσει και τη δεύτερη θέση. Αν, η Γαλλία χάσει από τη Σλοβενία κι εμείς κερδίσουμε την Φινλανδία με διαφορά 15 πόντων... Ακραίο σενάριο, αλλά κι αυτό είναι σενάριο. Οπως κι αν νικήσουμε την Φινλανδία με 5 πόντους διαφορά, τότε στο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας με Γαλλία, Φινλανδία, παίρνουμε την 3η θέση στον όμιλο.

Δηλαδή την χειρότερη δυνατή ως προς τη διασταύρωση στους "8", εκεί όπου λογικά θα παραμονεύει η Ισπανία. Αν κι αυτό θα το γνωρίζουμε πριν από το ματς Φινλανδία - Ελλάδα, που ακολουθεί το παιχνίδι Ισπανία - Κροατία.

Ξέρουμε σας μπερδέψαμε, γι αυτό και το προτιμότερο είναι να περιμένουμε. Να πηγαίνουμε παιχνίδι, παιχνίδι. Και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι το πιθανότερο είναι να κριθεί η πρόκριση στην αναμέτρηση με την Πολωνία. Μέχρι τότε, όμως, ας κάνουμε υπομονή. Και να θυμόμαστε ότι αυτή τη στιγμή δεν δικαιούμαστε να μιλάμε πολύ και να... επιλέγουμε δρόμους (έστω και στο δικό μας μυαλό), δίχως να έχει εξαδφαλιστεί ακόμα η παρουσία στα νοκ άουτ ματς.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ